U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Hans Hendriks en broers Evert en Joris van Eijndhoven winnen Duivense ondernemersprijzen

Hans Hendriks en broers Evert en Joris van Eijndhoven winnen Duivense ondernemersprijzen

Geplaatst op 7 jan
146x bekeken
Hans Hendriks en broers Evert en Joris van Eijndhoven winnen Duivense ondernemersprijzen

2011-njr-winnarsimgHans Hendriks is door burgemeester Henk Zomerdijk uitgeroepen tot de Rabobank De Liemers Duivense ondernemer van 2010. Winnaars van de Spiegel & Reflex Duivense startende ondernemer van 2010 werden de broers Evert en Joris van Eijndhoven.

De uitreiking van de ondernemersprijzen gebeurde donderdagavond tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven in zaal Gieling in Groessen.

Hans Hendriks was na afloop van het officiele gedeelte het stralende middelpunt van de belangstelling. Maar ondanks alle felicitaties en loftuitingen bleef hij de nuchterheid zelve. “Ik ben altijd heel nuchter. Bij tegenslagen, die ik ook heb meegemaakt, zit ik niet direct in de put en bij hoogtepunten spring ik niet tot in de hemel. Maar de uitverkiezing tot Duivense ondernemer van het jaar is echt helemaal geweldig”, aldus de winnaar, die vol lof is over de door MKB Duiven georganiseerde verkiezing. “Het was een hele mooie avond en het zat allemaal prima in elkaar. Maar je beleeft zo’n avond heel anders als je als genomineerde naar zo’n bijeenkomst gaat. Mijn vriendin, de kinderen en veel vrienden waren erbij. Toch was ik best wel gespannen. Natuurlijk is zo’n nominatie alleen al mooi, maar het minder leuks is dat je ook kunt verliezen. En ik ben wel iemand die onderneemt om iets te bereiken en dan wil ik ook winnen.”

Hans Hendriks is volgens burgemeester Zomerdijk een veelzijdige ondernemer. “Met de benaming hoveniersbedrijf doet hij zichzelf te kort, want Hans en zijn 36 medewerkers doen veel meer”, aldus de burgervader die het jammer vindt dat Hendriks vorig jaar met zijn bedrijven van Duiven naar Didam verhuisde, waar hij een schitterend nieuw bedrijfscomplex realiseerde. “Wie het bedrijf van Hans Hendriks in Didam bezoekt, ontdekt dat over de kleinste details is nagedacht. Die instelling plus hard werken, hebben hem succesvol gemaakt.”

In het juryrapport wordt Hans Hendriks omschreven als een ‘selfmade’ ondernemer met een duidelijke eigen visie op zowel zijn bedrijf als de branche waarin hij opereert. “Geen tuin van Hans Hendriks is hetzelfde en toch zie je meteen dat ze allemaal van dezelfde tekentafel afkomstig zijn. Een park in Lichtenvoorde leverde zelfs een architectuurprijs op. Opvallend is ook de grote aandacht die Hans Hendriks besteedt aan duurzaamheid in ontwerpen en de toegepaste materialen”, aldus het juryrapport. De jury prijst tevens zijn vooruitstrevendheid en toekomstgerichte werkwijze en is onder de indruk van de wijze waarop Hendriks invulling geeft aan het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hendriks Hoveniers doet mee aan een project dat arbeidsgehandicapten begeleidt naar regulier werk. Tevens is het een erkend scholingsbedrijf met erkende stagebegeleiders.”

Burgemeester Zomerdijk was ook vol lof over de vier overige genomineerden die het wat hem betreft ook hadden mogen worden. “Er zijn dit jaar vijf ijzersterke kandidaten naar voren geschoven. Ze hadden het stuk voor stuk kunnen winnen en eigenlijk ook moeten winnen, maar vijf prijzen uitreiken is geen optie. Ik begrijp dat de jury het moeilijk heeft gehad, maar dan hadden ze maar geen jurylid moeten worden.” De overige genomineerden waren Marc Boersma (Station06), Dick en Henri van Essen (Van Essen Banden/ Sierbestrating), Daphne en Rutger Janssen (Rietveld Individuals) en Esther Duppen en Chambica Visser (Creabies zelfmaakmode).

Ook de jury voor de startersprijs van MKB Duiven had het dit jaar zwaar met drie compleet verschillende genomineerden ABC-Zorgcomfort van Ingrid Janssen, Scopin’ barcodes & logistiek van Peter van Minnen en Breijnz business development van Evert en Joris van Eijndhoven. Laatstgenoemden werden uitverkoren, maar dat werd volgens juryvoorzitter Jeroen Rouwenhorst pas tijdens de laatste juryvergadering beslist en de details gaven daarbij de doorslag. “De drie gebroeders Van Eijnhoven hebben iets gedaan waar velen van ons niet aan zouden moeten denken. Namelijk met drie broers samen een bedrijf opstarten terwijl je alle drie een uitstekende baan hebt. Vele dromen van het eigen ondernemerschap, zij doen het gewoon.”

Breijnz helpt mensen die een uniek idee hebben bij de uitwerking en realisatie daarvan. Daarnaast proberen ze hun eigen product, DOE-NL, in de markt te zetten. Juryvoorzitter Rouwenhorst: “Een ingespeeld team was het met ieder zijn specialisatie totdat afgelopen zomer broer Lex kwam te overlijden. Toch besloten Joris en Evert door te gaan om de droom die ze alle drie hadden te verwezenlijken. Durf, doorzettingsvermogen en altijd druk zijn met ideeën, dat is Breijnz.” Voor Joris van Eindhoven was de nominatie voor hem en zijn broer al een wonderbaarlijke ervaring. “We zijn erg blij met de prijs. Het is een geweldige aanmoediging om door te gaan.”



Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank