U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Meer Kansen Benutten in 2014

Meer Kansen Benutten in 2014

Geplaatst op 10 jan
357x bekeken
Meer Kansen Benutten in 2014
Een speciaal welkom is er voor onze nieuwe burgemeester Rik de Lange, die voor het eerst bij MKB Duiven te gast is.

Meneer De Lange welkom in Duiven en wij wensen u veel succes met de mooiste baan van Duiven.

De gemeente Duiven en MKB Duiven hebben de afgelopen jaren na een aarzelend begin een uitstekende verstandhouding opgebouwd met weederzijds begrip voor elkaar standpunten als we van mening verschillen.

Mede door onze samenwerking is Duiven in 2013 op de eervolle tweede plaats geëindigd bij de verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland.

I have a dream en die is dat we als gemeente Duiven de kroon op het werk gaan zetten en over twee jaar bij de volgende verkiezing nummer één zijn: niet van de Liemers (want dat zijn we natuurljk al) maar van Gelderland!

We zijn hier met z’n allen op een heuglijke bijeenkomst want het is voor de tiende keer dat wij de Duivense ondernemer van het jaar huldigen.

Aan de overzijde ziet u de eregalerij van de vorige winnaars.

Officieel heet onze prijs de Rabobank De Liemers Duivense ondernemer van het jaar.

Die toevoeging Rabobank is van groot belang.

Niet alleen is de Rabobank een trouwe sponsor die ons in staat stelt om deze happening te organiseren, maar vooral omdat dezesponsor de ondernemersprijs impact geeft.

Want uitstraling heeft onze verkiezing de afgelopen tien jaar onbetwist gekregen, de verkiezing heeft het ondernemerschap in de gemeente Duiven op de kaart gezet.

Dat geldt ook voor de verkiezing van de Spiegel & Reflex Duivense startende ondernemer van het jaar.

Een prijs die zeven jaar geleden door juryvoorzitter Jeroen Rouwenhorst in het leven is geroepen.

Zeker in deze tijd is het uitermate belangrijke dat we onze waardering voor startende ondernemers laten zien, want alleen met nieuwe werkgelegenheid komen we uit de crisis.

Bovendien, en dat geef ik eerlijk toe, hebben we ook een eigen belang, want de meeste nieuwe leden van MKB Duiven waren vorig jaar startende bedrijven.

De Duivense ondernemersprijzen hebben ook aanzien gekregen doordat onze jury’s zeer serieus te werk gaan.

Elk jaar slagen we er in om uit ons midden ondernemers te selecteren die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben verricht.

Die prestatie kan groot of kan klein zijn, maar heeft in ieder geval bij collega ondernemers respect afgedwongen.

Het doet mij deugd dat onze nieuwe burgemeester bereid is de prijs aan de Duivense ondernemer van het jaar uit te reiken.

We hebben wel afgesproken dat we het anders gaan doen want iedereen heeft zijn eigen stijl: de bekendmaking wordt nu gedaan door juryvoorzitter Hans Willems, waarna de burgemeester op het podium de prijs overhandigt.

De genomineerden zitten voor mij, samen met trotse familie en collega’s in spanning van de bekendmaking van de uitslag.

Ik zou ze vooral willen adviseren om van de eerste tot de laatste seconde te genieten van deze bijzondere MKB-avond.

De afgelopen maanden hebben de hoofdrolspelers van vanavond dankzij hun eervolle nominatie volop in de publiciteit gestaan.

Dankzij sponsor de Duiven Post kon dat met paginagrote advertenties.

Vanavond laten wij u ook weer bedrijfsfilmpjes zien van alle genomineerden.

Het is bijzonder spijtig om u mee te moeten delen dat de filmpjes dit keer niet zijn geproduceerd door Thiemo de Lange, op wiens tomeloze inzet we jarenlang konden rekenen.

Thiemo heeft wel de opnames gemaakt maar om gezondheidsredenen kon hij de filmpjes niet afmaken.

We zijn blij dat de jonge ondernemer Thijs Hooiveld onmiddellijk bereid was om tijd vrij te maken en de filmpjes in minder dan een week af te monteren en één filmpje zelfs nog in zijn geheel te maken.

Thijs zijn bedrijf heeft HDM, en dat staat voor Hooiveld Digitale Media.

Onze Liemerse radio-omroep Favoriet FM, die dit jaar ook met tv-uitzendingen wil gaan beginnen, behoort dit jaar tot de sponsors.

Van de winnaars wordt drie maanden gratis een radiocommercial uitgezonden.

We zijn trouwens nog op zoek naar iemand die ons kan helpen bij het maken van deze radiocommercials.

MKB Duiven staat in 2014 ook voor Meer Kansen Benutten.

Ik heb de slogan Meer Kansen Benutten niet zelf bedacht maar dat is een idee van Ruud Lans, lid van onze commissie belangenbehartiging, maar ook kandidaat voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Is het u trouwens ook opgevallen dat MKB Duiven in de nieuwe Duivense gemeenteraad ruim vertegenwoordigd zal zijn als de verkiezingsuitslag een beetje meezit.

Op elke kieslijst duiken anno 2014 plotseling MKB’ers op.

Dianne de Geus bij de VVD, Geert Hermans, Jasper Walravens, Ron Brachten en Ruud Lans bij de PvdA, Syb Feenstra bij GroenLinks, terwijl lijsttrekker Danielle Vuulink van het CDA samen met haar man een melkveehouderij runt, dus die tellen we voor het gemak ook mee.

Ik denk dat het voor de Duivense gemeenschap een goede zaak is als ondernemers hun stem in de gemeenteraad meer laten horen.

Ik mag maar een keer stemmen anders stemde ik op alle zeven!

MKB Duiven laat de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart niet ongemerkt voorbij gaan.

Op woensdag 26 februari organiseren we ons vierjaarlijkse verkiezingsdebat waaraan alle lijsttrekkers meedoen.

‘Meer Kansen Benutten’ is ook de titel van onze lobby bij de plaatselijke politieke partijen om in de verkiezingsprogramma’s zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor de belangen van het lokale bedrijfsleven.

Rode draad daarbij is dat het lokale bedrijfsleven de kans moet krijgen om te ondernemen, want alleen met de banen die door het MKB-bedrijfsleven woren gecreeerd, komt Nederland uit de crisis.

Ik herhaal nog maar eens: lastenverzwaringen, tragere procedures, nog meer regels en voorschriften zijn een aanslag op de werkgelegenheid in zowel de gemeente als de regio.

Wij pleiten als MKB Duiven lokaal ook voor een actieplan om bezoekers van de publiekstrekkers op Nieuwgraaf te verleiden ook naar ons nieuwe centrum te komen.

We vinden tevens dat lokale ondernemers een betaalbare winkel in het nieuwe centrum moeten kunnen huren en op het gebied van zorg en welzijn moeten zoveel mogelijk in de gemeente gevestigde zorgverleners worden ingeschakeld.

MKB Duiven blijft ook in 2014 meer kansen creëren om elkaar als Duivense ondernemers te ontmoeten, elkaars bedrijven te leren kennen en hopelijk met elkaar zaken te doen.

Dat kunnen we als bestuur niet alleen; daar hebben we jullie hulp ook bij nodig.

Dat kan door het voortouw te nemen om een activiteit te organiseren.

Zo zijn onze collega’s Martijn Bosman van Real Concept en Peter Houthuijzen van Welling Catering momenteel maandelijkse netwerkbijeenkomsten aan het voorbereiden.

Maar je kunt je ook verdienstelijk maken ook door lid te worden van een van onze commissies

Vorig jaar hebben we er een nieuwe aan toegevoegd: vrouw & business die onder leiding van collega bestuurslid Josée Veneklaas een vliegende start heeft gemaakt.

Onder leiding van collega-bestuurslid Ruud Koetsier heeft de commissie onderwijs en arbeidsmarkt samen met het Candea College een bedrijvenloket opgezet waar Duivense bedrijven met al hun vragen over stages terecht kunnen.

Ik dacht als MKB-er ook altijd dat ons bedrijf te klein was voor stagiaires.

Niets is minder waar: we hebben nu ook een stagiair en het is gewoon hartstikke leuk om zo’n jonge enthousiaste vent werkervaring op te laten doen.

Ik kan het jullie dus van harte aanbevelen.

Bovendien is het tevens in ons eigen belang dat we als mkb-bedrijven in de Liemers de deuren van onze bedrijven openen.

Je hoort vaak dat jongeren de Liemers verlaten als ze hun opleiding hebben afgerond omdat er hier geen interessante banen voor hen zouden zijn.

Volgens mij zijn die banen er wel, maar de jeugd weet het niet en daar kunnen we zelf ook iets aan doen door actief de jeugd als stagiaires onze bedrijven binnen te halen om onze prachtige bedrijven te laten zien.

Maak het niet te lang Theo werd me namelijk vooraf op het hart gedrukt.

We zijn hier vanavond om te toasten op een gelukkig, gezond en ondernemend 2014 en als je niet op tijd stopt dan staat de champagne te lang in het glas en wordt de smaak minder.

Je snapt dat ik mijn mond verder houd, maar niet nadat ik heb gezegd dat Rene van der Gijp dit jaar tijdens de ledenvergadering op 16 april onze gastspreker is.

 Ik dank jullie voor jullie zeer gewaardeerde aandacht het was weer een voorrecht om hier als voorzitter van MKB Duiven te mogen staan.

 




Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank