U bevindt zich hier: Home > Nieuws > “Op een bruisend nieuw decennnium met optimisme, hoop en ambitie en geen doemdenkerij”

“Op een bruisend nieuw decennnium met optimisme, hoop en ambitie en geen doemdenkerij”

Geplaatst op 9 jan
12x bekeken
“Op een bruisend nieuw decennnium met optimisme, hoop en ambitie en geen doemdenkerij”

Voor een bomvolle zaal die voor een fantastische ambiance zorgde, hield de trotse voorzitter Theo de Reus zijn traditionele nieuwjaarstoespraak tijdens de volgens hem beste nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven ooit.

“Namens mijn collega-bestuursleden Richard Rigter, Linda Hauwert, Maarten van der Geest, Rien Boskeljon, Jeroen Willems en Theo Gieling heet ik jullie allemaal van harte welkom op de traditionele nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven.

Ik begin meteen met iedereen een gezond, gelukkig en ondernemend 2020 toe te wensen.

Om te voorkomen dat jullie aan het einde van mijn nieuwjaarspeech de glazen al lang leeg hebben, wil ik graag nu met jullie toasten op een bruisend nieuw decennium, dat hopelijk in het teken staat van optimisme, hoop en ambitie en niet van doemdenkerij.

NA DE TOAST

Een speciaal welkom is er ook voor onze tijdelijke burgemeester Jacques Niederer.

Als je maar een paar maanden burgemeester kunt zijn van onze mooie gemeente, dan laat je de kans niet glippen om de kroon te zetten op die korte maar onvergetelijke periode in je bestuurlijke loopbaan.

Een Duivense periode die bovendien voor de buitenwacht anders alleen maar in het teken zou hebben gestaan van het sluiten van wietkwekerijen.

Maar gelukkig twijfelde u geen moment toe we u vroegen om dit jaar de prijs te overhandigen aan de Duivense ondernemer van het jaar.

We vinden het geweldig dat u vanavond een van onze eregasten wilt zijn.

Eregasten zijn ook de vertegenwoordigers van twee sponsors die hun naam al jarenlang hebben verbonden aan onze ondernemersprijzen: Cris van Arkelen van Rabobank Arnhem en Omstreken en Rien Boskeljon van Spiegel & Reflex.

Het is voor mij elk jaar weer een voorrecht om hier te mogen staan als voorzitter van onze unieke ondernemersvereniging.

Maar ook mijn collega-bestuursleden vinden het ook hartstikke leuk om bestuurslid van MKB Duiven te mogen zijn.

KERSTKAART

Vooral als aan het einde van het jaar bij het bestuur een kerstkaart wordt bezorgd met de volgende tekst:

“Beste mensen, bedankt voor jullie betrokkenheid bij ons alle ondernemers.

Wat een leuke en interessante activiteiten hebben jullie georganiseerd het afgelopen jaar.

We vinden het superleuk om bij jullie aangesloten te zijn.”

Hartverwarmender kan een kerstboodschap niet zijn en het is voor ons een geweldige stimulans om op de ingeslagen weg voort te gaan.

En voordat je denkt ‘die kaart heb je zelf geschreven De Reus’, maak ik toch maar even bekend wie de afzenders waren: Johannes Swart en Femke Baas van dansschool Swabaa Movement, die in 2018 werden uitgeroepen tot starters van het jaar.

De tekst op de kaart bewijst ook dat we goed bezig zijn met MKB Duiven, dat met 400 leden is uitgegroeid tot hét dynamische ondernemersnetwerk van Duiven, Groessen en Loo.

Voor die 400 moeten we als bestuur wel keihard werken, maar gelukkig worden we daarbij geholpen door vijf actieve commissies, die worden bemenst door leden, die ook graag een steentje willen bijdragen aan de groei en bloei van MKB Duiven.

We zijn ze daar zeer erkentelijk voor.

TOEGEVOEGDE WAARDE

Voor iedere ondernemer is het lidmaatschap van MKB Duiven een toegevoegde waarde, op welk terrein dan ook.

Anders kan ik het niet verklaren dat de nieuwe leden nog steeds in de rij staan.

Met als hoogtepunt in december een maandrecord van tien nieuwe leden en dat zijn:

-Rob Schijvens van RW Duiven Groep.

-Stefan Neijenhuis en Giovanna Wegman, de nieuwe eigenaars van Sascha Diertotaal.

-Brigitte Elsman met hondenschool Hondenwijs (de voormalige eigenaar van Sascha Diertotaal).

-Sjoerd Eskes van Eskes administratiekantoor, zit in Westervoort maar Sjoerd woont gelukkig in Duiven.

-Cem Aksoy van Promo Led Systems.

-Bart Stokman van Le Petit Pain, dat is in Doetinchem gevestigd maar Bart woont in Groessen.

-Johan van den Broek de nieuwe eigenaar van Buitensport Four Seasons dat voortaan Intersport Megastore Four Seasons heet.

-PKN Protestantse gemeente in Duiven.

-Heidi Smale bedrijfsleider van Loods 5.

-En de laatste ‘gelukkigen’ zijn Christel Willemsen en Sonja Verhoogt van Willemsen en Verhoogt studie- en loopbaanadvies.

En zoals jullie weten ‘belonen’ we nieuwe leden met het uitgebreide MKB Duiven Welkomstpakket.

Ik zou Sonja en Christel graag willen vragen naar voren te komen om het MKB Duiven welkomstpakket in ontvangst te nemen uit handen van van onze  vicevoorzitter Theo Gieling.

Christel en Sonja begeleiden jongeren en volwassenen bij het maken van een passende keuze voor hun studie of loopbaan.

Ze stippelen een traject uit en zorgen ervoor dat je je doel bereikt.

Sonja en Christel kunnen worden ingeschakeld door bedrijven en particulieren.

Sonja en Christel zijn hun bedrijf recent begonnen en wat kun je dan beter doen door meteen lid te worden van MKB Duiven.

Dat doet Anna Aaldering ook en bij binnenkomst deelde ze vanavond mee dat ze graag lid wil worden.

Anna van harte welkom bij MKB Duiven en ik wil je vragen even naar het podium  te komen om een bos bloemen in ontvangst te nemen.

LEDENWERVING

Omdat onze penningmeester, daar zit ie, bij het opstellen van zijn concept-begroting voor 2020 gemakshalve is uitgegaan van minstens 415 leden moeten we de komende tijd fanatiek aan de bak om nieuwe leden te werven.

Ik zeg ‘we’ want ledenwerving doen we samen, want jullie zijn onze ambassadeurs.

Dus ontmoet je een collega-ondernemer die nog geen lid is, maak hem of haar enthousiast voor onze mooie vereniging.

Daar ontvang je een leuke beloning voor en bij drie nieuwe leden trakteren we jou en je partner op een heerlijk diner in een restaurant naar keuze uit onze ledenlijst.

Voor de ledenwerving zijn we ook bezig met een nieuwe folder die heet “Aangenaam MKB Duiven”.

Maar dan aangenaam met 10 a’s en die a’s staan voor de punten waarin MKB Duiven zich onderscheidt: Aandacht, Ambitieus, Acquisitie, Ambassadeurs, Actueel, Attent, Activiteiten, Attractief, Aanvullend en vooral Anders.

NETWERKEN

2019 was voor MKB Duiven een uitstekend jaar, maar het kan altijd beter, want stilstand is achteruitgang.

We zijn dit jaar in ieder geval met vliegende vaart begonnen:

9 januari nieuwjaarsreceptie

23 januari workshop ‘fit ondernemen in 2020’ van de commissie vitaliteit en welzijn

30 januari bedrijfsbezoek aan Loods 5

4 februari bierproeverij van de commissie B2B bij Brasserie Een Mooie Dag, die binnen twee dagen al bijna is volgeboekt.

Hopelijk houden we die vaart er de rest van het jaar in, maar met onze fantastische actieve commissies twijfel ik daar niet aan.

Als bestuur gaan we in 2020 nog meer de focus leggen op het stimuleren van het netwerken.

Natuurlijk blijft gezelligheid als vanouds een must bij MKB Duiven.

Maar MKB Duiven is ook opgericht om lokale ondernemers met elkaar in contact te brengen, zodat ze elkaar en elkaars bedrijven leren kennen, in de hoop dat ze ook zaken met elkaar gaan doen of elkaar in ieder geval een balletje toespelen.

In oktober hebben we voor het eerst een zeer geslaagde netwerk-ontbijtbijeenkomst gehouden in brasserie Een Mooie Dag.

Er is telkens plaats voor dertig bezoekers: er wordt een heerlijk ontbijt geserveerd, je moet aan de tafel jezelf en je bedrijf voorstellen, en er zijn centraal drie presentaties van bedrijven.

Dat alles staat onder leiding van gastheer Marc Peeters.

Kortom laagdrempeliger, makkelijker en effectiever kunnen we netwerken niet maken en de eerste proefbijeenkomst was een groot succes.

We hebben in 2020 vier netwerkbijeenkomsten gepland.

Een bijzondere activiteit in 2020 moet het tweedaagse formule 1-evenement worden tijdens de Grand Prix van Zandvoort op zaterdag 2 mei en zondag 3 mei op het Remigiusplein.

We organiseren dat samen met de ondernemers in het centrum.

GENOMINEERDEN

Dit is mijn eerste nieuwjaarstoespraak in het nieuwe decennium en hopelijk niet mijn laatste.

In het achter ons liggende decennium heeft het lokale bedrijfsleven in de gemeente Duiven een belangrijke rol gespeeld, want Duiven is uitgegroeid tot de motor van de economie in de Liemers.

Wij mkb-ondernemers zijn de aanjagers van de lokale en regionale economie en we willen graag een overheid die ons daarbij helpt.

Wij zorgen voor werkgelegenheid, we zijn allemaal maatschappelijk betrokken ondernemers en we dragen er een belangrijk steentje aan bij dat het in Duiven, Groessen en Loo goed wonen en fijn leven is.

Vanavond halen we van al die lokale ondernemers acht collega’s voor het voetlicht, die het afgelopen jaar elk op hun eigen wijze een of meerdere bijzondere prestaties hebben geleverd.

Acht ondernemers die een geweldige drive hebben om van hun bedrijf een succes te maken; niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun medewerkers, die tevens een belangrijk steentje aan het succes hebben bijgedragen en het daarom ook verdienen om vanavond in de spotlights te staan.

Het zijn acht ondernemers die positiviteit uitstralen, die

geloven in de toekomst en alle kansen benutten die ze krijgen om hun bedrijf verder tot bloei te laten komen.

Trotse genomineerden van de Duivense ondernemersprijzen: geniet vanavond in deze fantastische entourage van de waardering die je ten deel valt.

Natuurlijk is het leuk om de winnaar te worden, maar het feit dat je genomineerd bent door je collega-ondernemers in onze gemeente, is een minstens even groot eerbetoon, want jullie zijn allemaal winnaars!

Dames en heren bedankt voor u zeer gewaardeerde aandacht en geniet net als ik met volle teugen van deze prachtige avond.”Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank