U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 3, vrijdag 27 maart

Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 3, vrijdag 27 maart

Geplaatst op 27 mrt
1x bekeken
Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 3, vrijdag 27 maart

De bereidwilligheid van onze leden om elkaar juist nu te helpen is hartverwarmend.

Daarom vandaag weer een uitgave van Corona-crisis Update want tips, suggesties, hartenkreten, nieuws, informatie over regelingen blijven binnenstromen.

We kunnen ze niet allemaal vermelden, want anders wordt deze mail veel te lang en krijgen we te horen dat het op deze manier niet meer wordt gelezen.

Ik kan iedereen aanraden om alle tips juist wel te lezen.

Ze zijn nuttig maar bovenal is zoveel betrokkenheid van je collega-ondernemers een enorme stimulans om elkaar te helpen en er samen de schouders onder te zetten want ook deze crisis krijgt ons ondernemers er niet onder!

Dertien tips van MKB-collega’s

 

1. Steun de lokale ondernemer, dus probeer je geld vooral lokaal uit te geven, zowel voor je bedrijf als particulier. Je collega-ondernemer ontvangt je graag. Als je niet weet waar een bepaald product lokaal verkrijgbaar is, kun je me altijd bellen: 06 – 8169 0565.

2. Een vriend van Robert de Wit, eigenaar van drukkerij Pronto-Print in Duiven, vroeg hem wat A3-vellen voor een thuisplanbord voor zijn kinderen. Robert bedacht een echt planbord maken en zo mondde een simpele vraag uit in een nieuw product. De hele dagindeling kan erop. Het helpt structuur aan te brengen en het maakt het thuis leren leuker. Het kunststofplanbord is voorzien van ijzerfolie, voor de bijbehorende magnetische pictogrammen, met daaroverheen whiteboardfolie. En raad eens: Robert heeft er al vijftig verkocht! Bestellen kan in Roberts webshop.

3. Pensioenadviseur Michael Gerritsen heeft informatie over de coulante opstelling van pensioenfondsen als de pensioenpremie door de crisis even niet meer betaald kan worden.

4. Fysiotherapeut Lennard van Zuijlen van PMI Rembrandt, dat is gevestigd in gezondheidscentrum ’t Reinhart aan de Spoorallee 26 in Duiven, kan zijn patiënten niet meer ontvangen. Daarom werkt hij nu met videoconsulten. In spoedgevallen mogen in overleg met de huisarts nog wel traditionele fysiobehandelingen worden verricht. Lennard heeft ook oplossingen voor thuiswerkers met lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een andere zithouding. Klik hier voor zijn blogs.

5. Het Duivense Roefelcomité heeft besloten dat Roefeldag op zaterdag 13 juni niet doorgaat. Tijdens de Roefeldag bezoeken bijna duizend basisschoolkinderen bedrijven in Duiven, Groessen en Loo.

6. Monique Teunissen en haar collega’s hebben hun Tanning & Beauty Lounge in De Passage tegenover de ijssalon noodgedwongen moeten sluiten voor behandelingen. Maar cadeaubonnen en producten worden nog steeds worden gekocht. Cadeaubonnen van 15 euro of meer worden bovendien gratis bezorgd.

7. Bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink van de gemeente Duiven maakt ons attent op diverse regelingen (hier en hier) voor bedrijven en een filmpje over de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW).

8.Paul Jakobs van GABA voegt daar informatie van RSD De Liemers aan toe over het aanvragen van een tijdelijke uitkering BBZ en het aanvragen van een lening bedrijfskapitaal.

9. Welzijnsorganisatie Mikado, ook lid van MKB Duiven, helpt hulpbehoevende inwoners die niet handig zijn met de computer met het aanvragen van hulp. Mikado-medewerker Bart Hoesté kan zeven (!) dagen per week worden gebeld van 10.00 tot 14.00 uur.

10.Grand-café Bij Welling, Jumbo Duiven en fruitkwekerij De Stokhorst zijn samen een actie begonnen en schenken appeltaarten aan inwoners, die wel een opkikkertje kunnen gebruiken.

11. MKB Duiven heeft besloten genereus te zijn met donaties van maximaal 250 euro uit het MKB Duiven Fonds om kleinschalige hulpacties in onze gemeente te steunen. Heb je suggesties? Mail ons: info@mkbduiven.nl.

12. De Duiven Post schenkt in de krant graag aandacht aan hulpacties (groot en klein) van Duivense bedrijven die hulp bieden. Overleg even met de redactie (0316 – 280 682). Mailen kan ook: dpwp@planet.nl. Je houdt zo’n actie natuurlijk in de eerste plaats omdat je dorpsgenoten te helpen, maar dat mag ook best in de krant!

13. De Kamer van Koophandel verdient een pluim want die is momenteel goed bezig door ons van goede informatie te voorzien. Check hun nieuwsbrieven van dinsdag en donderdag.

Heb je ook waardevolle informatie waar collega-ondernemers wat aan kunnen hebben, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.

Samen komen we door de crisis!

Met vriendelijke groet,

Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank