U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 4, woensdag 1 april

Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 4, woensdag 1 april

Geplaatst op 1 apr
1x bekeken
Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 4, woensdag 1 april

Het is vandaag woensdag 1 april en onderstaand is helaas geen grap.

Nog zeker vier weken, en tel de twee weken durende meivakantie er maar alvast bij, gaat ons land gebukt onder de noodzakelijke maatregelen van kabinet en RIVM om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Zes weken waarin we als ondernemers aangewezen zijn op elkaars collegialiteit, hulp, inspiratie en adviezen.

Laten we hopen dat het kabinet en de instanties die de financiële hulpmaatregelen moeten uitvoeren snel over de brug komen, zodat we daar geen kostbare energie aan hoeven te verspillen.

Energie die we juist nu nodig hebben om met vindingrijkheid en doorzettingsvermogen het bedrijf waar wij de afgelopen jaren zo hard voor hebben gewerkt, in stand te houden.

Alleen samen komen we uit de crisis en die saamhorigheid bij MKB Duiven blijkt ook uit de hartverwarmende reacties op onze Corona-crisis Updates én uit de vele welgemeende tips voor deze editie.

Het worden er steeds meer en ik verwerk ze allemaal in onze Corona-crisis Update. Lees ze, je leert het meest van collega-ondernemers.

Dertien tips van MKB-collega’s

 

1. We beginnen met goed nieuws dankzij een telefoontje dinsdag van afdelingshoofd Wendy Vermeulen van de Regionale Sociale Dienst (RSD) De Liemers. Wendy meldt dat een begin is gemaakt met de betalingen aan gedupeerde ondernemers. Wie vragen heeft, kan RSD de Liemers bellen op 0316 – 279 533. De RSD is ook een apart ondernemersportaal aan het opzetten.

2. Ondernemers uit de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar die door de coronacrisis hun omzet geheel of gedeeltelijk zien wegvallen, kunnen gebruikmaken van de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo). Je kunt deze uitkering met je DigiD via de RSD-website aanvragen. De afgelopen week zijn er enorm veel aanvragen binnengekomen. Er wordt met man en macht aan gewerkt om alle aanvragen te verwerken. Intussen zijn de eerste uitkeringen toegezegd en uitbetaald.

3. Helaas ontvingen we gisteren ook het eerste mailtje van een lid, dat van de een op de andere dag zonder inkomsten zit en vraagt om uitstel van betaling. Als MKB Duiven werken we daaraan mee. Veel ondernemers vinden het moeilijk om uitstel van betaling te vragen. Ons advies: doe het direct, want meestal hebben schuldeisers begrip voor je situatie en dat is de eerste belangrijke stap om tot een oplossing te komen.

4. Dick Poot van DBL Lease & Finance in Duiven ondervindt ook last van de crisis, maar ziet tegelijkertijd nieuwe kansen. Hij heeft een tip die bedrijven kan helpen: ‘sale and leaseback’ van auto’s of machines. Je verkoopt dan je machines aan een leasemaatschappij om ze vervolgens terug te leasen voor een bepaalde periode. Ik heb geen verstand van leasen, maar Dick wel. Bel hem (0316 – 847 272) of kijk op zijn website.

5. Van bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink van de gemeente Duiven ontvingen we deze informatie over de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW-regeling).

6. Peter Houthuizen van Welling Catering en grand café Bij Welling heeft de afhaal- en bezorgservice gereed. Bestel donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 12.00 en 20.00 uur via 0316-713276. Kijk hier wat er op het menu staat.

7. Omdat ie is zo goed is ook nu weer de laatste nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel.

8. De Groene Schuur heeft de service uitgebreid met een bezorgservice van verse groente. Er wordt bezorgd in Duiven, Groessen, Loo, Westervoort en Zevenaar. De Groene Schuur had al een afhaalservice.

9. Zwannie Jager van MIO Advies (integratieve coaching & loopbaanontwikkeling) wijst ons op diverse websites (klik hierhier en hier) waarop gratis onlinecursussen worden aangeboden op velerlei terrein. Maak van de nood een deugd, adviseert Zwannie.

10. Josko Koelemeijer van Vitality Sports op ’t Holland heeft zijn sportschool ook noodgedwongen moeten sluiten, maar buiten kun je natuurlijk ook sporten. Bijvoorbeeld in het Horsterpark, waar Josko samen met BOSS van de gemeente Duiven een beweegroute heeft uitgezet. De route begint bij de ingang. Er zijn acht oefeningen. Na afloop heb je volgens Josko een volledige workout gedaan en genoten van een heerlijke ronde door het park.

11. Brasserie Een Mooie Dag is deelnemer aan de landelijke actie #helpdehoreca. Via de website van Een Mooie Dag kun je een cadeaubon bestellen, die digitaal wordt toegestuurd en verzilverd kan worden zodra de brasserie weer open is.

12. Edwin Tunnissen van Brasserie Een Mooie Dag en keurslager Wilfred Kersten hebben hun krachten gebundeld. Met de ingrediënten van de slager bereidt de keukenbrigade van Een Mooie Dag gerechten (soep en stoofpotgerechten), die vanaf donderdag 2 april in de slagerswinkel worden verkocht.

13. We eindigen met peptalk van de jeugdige ondernemer Anne Aaldering (26). Anne heeft haar huidkliniek Cosmed in Zevenaar op 23 maart noodgedwongen moeten sluiten, maar ze ging niet bij de pakken neerzitten.Integendeel.

Anne en haar team hebben in één week een webshop gebouwd voor de verkoop van producten en online-adviezen.

Cliënten kunnen bij een infodesk per mail/telefoon/skype gratis huidadvies vragen.

Ook heeft Anne een video gemaakt, waarin ze advies geeft om je handen na iedere wasbeurt goed in te smeren met een goede handcrème om zo huidbeschadiging en handeczeem te voorkomen.

In de tussentijd hebben Anne en haar team ook nog kans gezien de protocollen te verbeteren en nieuwe marketingstrategieën te ontwikkelen. “Op die manier kunnen we hopelijk weer knallen als dit allemaal voorbij is”, kondigt Anne strijdvaardig aan.

Heb je ook waardevolle informatie voor collega-ondernemers, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel even: 0316 – 280 682.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank