U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update 10, maandag 8 juni

Coronacrisis Update 10, maandag 8 juni

Geplaatst op 8 jun
1x bekeken
Coronacrisis Update 10, maandag 8 juni

Net op het moment dat je het idee krijgt dat we in deze beroerde coronatijd het ergste hebben gehad, bereikte ons dinsdag 2 juni ‘s avonds laat het bericht dat ons lid Marc Eusman was overleden.

Marc was sinds kort paramotorvlieger. Bij zijn eerste vlucht in zijn eigen omgeving is het vreselijk misgegaan. Marc is neergestort in een weiland bij Didam. Over het ongeval heeft de Gelderlander een mooi artikel geschreven.

Marc is een van de grondleggers van het succes van het ‘nieuwe’ MKB Duiven. Met zijn bedrijf AdfoMedia bood hij vijftien jaar geleden spontaan aan om de eerste paar nummers van ons verenigingsblad MKB Nieuws gratis te drukken en daarna voor een vriendenprijsje.

Marc was naast een gedreven ondernemer ook een levensgenieter, een durfal (hij was ook motorcoureur) en een gangmaker met een geweldig gevoel voor humor.

We zijn ooit met MKB Duiven naar Ierland geweest en degenen die net als ik het geluk hadden dat ze daar bij waren, liggen nu nog in een deuk.

We wensen zijn vrouw, zijn twee zonen en de rest van de familie veel sterkte om dit enorme verlies te kunnen dragen.

Terug naar de tiende editie van Coronacrisis Update, hoewel dat niet mee valt.

Twaalf (inspiratie)tips voor en door MKB-collega’s

1. Nieuwe leden MKB Duiven van de afgelopen weken

De coronacrisis heeft vooralsnog geen negatief effect op de aanwas van nieuwe leden. Onze laatste aanwinst is Wijnand Veldsema van Klima Service Veldsema. Hij werd de afgelopen weken voorafgegaan door Marco Scholten van Autorijschool Scholten, Martine Schaap van Elke Seconde Opleidingen, Martijn Aaldering van De Isolatieshop, Roy Meyer van Roy Meyer Autoschade en Restauratie en PC-NL Computers van Wilco Lammers en Niek Vreeken.

Nieuwe leden komen niet zomaar aanwaaien. Het zijn onze ambassadeurs die collega-ondernemers enthousiast maken om ook lid te worden. We danken Joost Wassink, Jan Brons, Eduard Poirrie, Rien Boskeljon en Loes Jonkers voor hun uitstekende werk. Het was voor Jan en Eduard, de Duivense starters van 2019, al hun derde nieuwe lid in korte tijd en daarvoor ontvangen ze van ons als beloning een dinerbon voor twee personen in een restaurant naar keuze.

2. Zoals de oude zongen, piepen de jongen

De ondernemers Dick van Essen en Erik Mattijssen hebben hun sporen verdiend. Het is leuk voor hen om te zien dat de nieuwe generatie zich aandient. Liz van Essen (20) en Natalie (20) en Charlotte (22) Mattijssen zijn niet alleen buren van elkaar in Loo, maar hebben ook samen een bedrijf opgezet om mondkapjes te verkopen: CNL Mouthmasks. De kapjes komen uit Vietnam waar Erik Mattijssen al jarenlang onderneemt. Om reuring te voorkomen: de mondkapjes worden voor gangbare prijzen te koop aangeboden. Dames succes, dan komt het lidmaatschap van MKB Duiven vanzelf. Lees hier een artikel in de Duiven Post van 27 mei.

3. De Ogtent helpt Samen Op Weg-kapel

Zo mooi kan MKB Duiven ook zijn. In de vorige Coronacrisis Update vroeg contactpersoon Paul Vlaardingenbroek namens de Protestantse Gemeente Duiven of iemand tafels beschikbaar wilde stellen om de Samen Op Weg-kapel coronaproof te maken, zodat de kerkdiensten hervat kunnen houden. Binnen één dag kreeg Paul al een verlossend telefoontje. Cultureel centrum De Ogtent bood de tafels te leen aan. Chapeau!

4. Tablets voor deelnemers dagbesteding

Ons lid Interstap begeleidt mensen met en zonder uitkering naar een passende baan. Vanwege corona is de dagbesteding stopgezet en dat betreurden zowel de deelnemers als Interstap zeer. Interstap maakte vervolgens gebruik van een subsidieregeling van de provincie Gelderland en kon zo vijftien tablets in bruikleen geven aan de deelnemers aan de dagbesteding, die daar erg blij mee zijn.

5. Eerst zwerfvuil opruimen, daarna terrassen op

Echt precies om 12.00 uur stonden maandag 1 juni (tweede pinksterdag) de eerste bezoekers in de rij om plaats te kunnen nemen op de uitgebreide terrassen van het Duivense horecaplein. De zaterdag ervoor werd op het Remigiusplein en in een deel van het centrum zwerfafval opgeruimd. Een actie van de medewerkers van de horecazaken, de hardlopers van FRoS en natuurlijk GoClean de Liemers. Ze werden daarbij geholpen door burgemeester Huub Hieltjes. Lees hier het verslag in de Duiven Post.

6. Laatste coronanieuws in nieuwsbrieven Kamer van Koophandel

Sinds onze vorige Coronacrisis Update zijn er alweer drie nieuwsbrieven van de Kamer van Koophandel verschenen. Beter kun je als ondernemer niet over de coronamaatregelen worden geïnformeerd. We brengen ze alle drie onder je aandacht en doe er je voordeel mee. Klik hierhier en hier.

7. Nieuwe wetswijzigingen vanaf 1 juli voor mkb’ers

Mkb-ondernemers zijn momenteel hartstikke druk om hun bedrijf coronaproof te laten werken. Wie dat voor elkaar heeft en denkt even achterover te kunnen leunen, die heeft het mis. Per 1 juli komt onze eigen overheid met een karrenvracht nieuwe wetten en regels en kun je meteen weer aan de bak. In de onvolprezen digitale nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel staat een overzicht.

8. A!tention neemt Riset ICT Services over

A!tention, het bedrijf van onze collega Ruud Bekkers, meldt in hun nieuwsbrief dat het met ingang van 1 juni 2020 de activiteiten van Riset ICT heeft overgenomen. A!tention bestaat uit A!tention Hosting BV en A!tention ICT. Ruud gefeliciteerd met deze aanwinst voor je bedrijf!

9. Nieuwe uitgave MKB Nieuws

Deze week verschijnt de nieuwste uitgave van ons verenigingsblad MKB Nieuws. Wie niet kan wachten op de bezorging per post, kan vanaf vrijdag op het kantoor van de voorzitter (De Uyterling 15) alvast een of meer exemplaren ophalen.

10. We gaan weer beginnen: netwerk-ontbijtbijeenkomst op 25 juni

Deze week ontvang je via de mail een uitnodiging voor de eerste activiteit van MKB Duiven sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land. Donderdag 25 juni wordt in brasserie Een Mooie Dag van 8.00 tot 10.00 uur onze netwerk-ontbijtbeenkomst gehouden. Uiteraard honderd procent coronaproof, wat betekent dat er plaats is voor maximaal dertig gasten.

Van 8.00 tot 9.00 uur wordt het ontbijt geserveerd en leren we elkaars bedrijven kennen. Van 9.00 tot 10.00 uur vertellen drie collega-ondernemers hoe zij hun bedrijf door de coronacrisis loodsen. Gastheer is Marc Peeters.

11. Aangepaste opzet haringparty

We hebben nog meer goed nieuws: ook de haringparty van MKB Duiven gaat door. Helaas niet zoals het al bijna vijftien jaar gebruikelijk is met een ‘echte’ party met heel veel gezelligheid. In de nieuwe opzet ontvangt elk lid een mailtje en als je bij de viskraam van De Laak het geprinte mailtje inlevert, krijg je twee Hollandse Nieuwe. Dat mailtje ontvang je deze week van ons.

12. Tot besluit: de muziektip van de week.

Dat is dit keer een superleuk en vrolijk plaatje, dat vooral bedoeld is om iedereen die teleurgesteld is weer een beetje op te monteren. Ik weet dat uit eigen ervaring, want als mijn club Ajax weer eens een belangrijke wedstrijd had verloren (dat was in het verleden hoor) dan zongen de teleurgestelde supporters na afloop dit nummer om de moed erin te houden. Ik kan je gezien de successen van Ajax de afgelopen jaren garanderen dat het werkt. Blijf geloven in betere tijden!

Heb jij ook tips en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n 600 collega-ondernemers in de gemeente Duiven wilt delen, mail dan naar info@mkbduiven.nl of bel me even: 0316 – 280 682).

Samen komen we door de crisis!

Met vriendelijke groet,

Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank