U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update Nummer 20 (!), Vrijdag 23 Oktober

Coronacrisis Update Nummer 20 (!), Vrijdag 23 Oktober

Geplaatst op 23 okt
25x bekeken
Coronacrisis Update Nummer 20 (!), Vrijdag 23 Oktober

In deze roerige tijden past eigenlijk geen jubeltoon, maar eerder terughoudendheid. Toch kunnen we het niet laten, want we zijn apetrots dat we de afgelopen twee weken vier (4!) nieuwe leden bij MKB Duiven hebben mogen begroeten: Eric Vonke van Ladies Night Homeparties, Cihan Kuyucak van Garage Duiven, Bart-Jan Boeijenga van Forty Five Reclame en Niek van Onna van Onna Infra Inzicht. Dit danken we vooral aan onze ambassadeurs, betrokken leden die collega-ondernemers met hun enthousiasme overtuigen om ook lid te worden van ons unieke ondernemersnetwerk. Chapeau! Dadelijk stellen we de nieuwkomers aan je voor.
 
Bij Eric en Niek gaat uw voorzitter vanmiddag op bezoek om ons fameuze welkomstpakket te overhandigen. Bij Niek wordt hij daarbij vergezeld door Wendy Stokman, die ervoor zorgde dat hij zich aansluit bij MKB Duiven. Niek is Wendy’s derde nieuwe lid en daarvoor ontvangt Wendy als ‘beloning’ een cheque voor een heerlijk diner voor twee personen bij één van onze horecaleden.
 
Vooruit, nog meer goed nieuws. Deze week hebben we de acht genomineerden voor onze jaarlijkse ondernemersprijzen bekendgemaakt. Als voorzitter is het altijd een waar genoegen om de genomineerden te mogen informeren dat ze zijn uitverkoren. De reacties lopen uiteen van vreugde (“Super”) tot ongeloof (“Wij?”). Het mooie van de nominaties is ook dat ze mede gebaseerd zijn op voordrachten van collega-ondernemers. Een welgemeender eerbetoon voor je ondernemerschap kun je niet wensen.
 
Positief gestemd zijn we ook nog steeds over de uitkomst van onze campagne tegen de invoering van reclamebelasting. Vanmorgen heb je een mailing ontvangen met het laatste nieuws. Toen we met onze protestactie begonnen, stond invoering nagenoeg vast. Een paar maanden later zijn we er met onze steekhoudende argumenten en respectvolle aanpak in geslaagd om voor een kentering te zorgen.
 
Voor de goede orde: we zijn er nog lang niet, want we zijn pas tevreden als deze vermaledijde lastenverzwaring voor het Duivense bedrijfsleven helemaal van tafel is. Vooral voor ons mkb’ers die nu met maar één ding bezig zijn: de toekomst van hun levenswerk veiligstellen! Dus we blijven actievoeren tegen de reclamebelasting. Zo hebben we deze week een brief naar de gemeenteraadsleden gemaild waarin we reageren op de jongste ontwikkelingen.
 
Daarnaast hebben we het startsein gegeven voor een actie op Facebook. Steun die actie en knok mee tegen de reclamebelasting van B en W! Dinsdag 10 november staat rood omcirkeld in onze agenda’s, want dan stelt de gemeenteraad de begroting van de gemeente Duiven voor 2021 vast.
 
 
En dan nu de gebruikelijke tweewekelijkse mededelingen en inspiratietips, vijftien deze keer, voor en door MKB-collega’s.
 
1. Nieuw bij MKB Duiven: Eric Vonke, Niek van Onna, Cihan Kuyucak en Bart-Jan Boeijenga!
Eric Vonke runt Ladies Night Homeparties, dat is gevestigd aan de Spoorallee op bedrijventerrein ’t Holland/De Nieuweling. Ladies Night Homeparties verkoopt erotische speeltjes en gadgets, die zijn geselecteerd en gemaakt door en voor vrouwen. Tijdens party’s worden die gepromoot en verkocht door één van de meer dan tweehonderd consulentes.
Cihan Kuyucak is eigenaar van Garage Duiven, dat is gevestigd aan de Fotograaf op bedrijventerrein Nieuwgraaf. Je kunt bij Cihan terecht voor reparaties en onderhoud van je auto. Er zijn ook auto’s te koop. Garage Duiven is officieel apk-keurstation. Cihan is lid geworden op voorspraak van Cem Aksoy van Promo Led Systems.
Bart-Jan Boeijenga is managing director van de Duivense vestiging van Forty Five Reclame, dat dit jaar van het bedrijventerrein in Velp naar Centerpoort verhuisde. Forty Five richt zich met name op binnenreclame en biedt een breed scala aan producten. Forty Five maakt deel uit van een bedrijvengroep. Het kennismakingsgesprek met Bart-Jan was hartstikke leuk. Nadat ik hem had verteld dat MKB Duiven alles in het werk stelt om te voorkomen dat de bedrijven op de Duivense bedrijventerreinen straks reclamebelasting moeten betalen, werd hij meteen lid!
Niek van Onna (36) van Onna Infra Inzicht is begin dit jaar voor zichzelf begonnen. Niek is adviseur in het realiseren van werken in de openbare ruimte. Zo heeft hij in het verleden de gemeente Duiven geadviseerd over de aanleg van een betonpad bij de Jezuitenwaay in Groessen en bij het bouwrijp maken van bedrijventerrein Seingraaf. De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in bouwprocesmanagement en hij adviseert nu onder meer de gemeente Arnhem als contractspecialist. Niek is ook docent voor kennisplatform CROW. Binnenkort gaat zijn website de lucht in.
 
Eric, Niek, Cihan en Bart-Jan van harte welkom bij MKB Duiven.
 
2. De MKB Duiven helpdesk werkt: vraag maar aan Pepijn Putman
Slager Pepijn Putman is pas een paar weken lid van MKB Duiven en hij plukt daar nu al de vruchten van. Pepijn belde onze helpdesk voor onderhoud van een koelinstallatie in zijn slagerij aan de Steenstraat in Arnhem. Of we iemand wisten bij MKB Duiven die dat voor hem kon verzorgen. Pepijn besloot om zijn kersverse clubgenoot Wijnand Veldsema van Klimaservice Veldsema te bellen en die heeft het probleem keurig voor hem opgelost. Wijnand is trouwens ook pas een paar maanden lid, maar heeft via MKB Duiven al diverse nieuwe klanten gekregen, nadat hij op advies van onze helpdesk voor het eerst voor zijn bedrijf een advertentie heeft geplaatst. Die primeur was voor MKB Nieuws. Het werkt!
 
3. De MKB Duiven helpdesk is er voor iedereen, ook voor jou
Zit je ergens mee, heb je hulp nodig of heb je een probleem. Blijf niet zitten piekeren om het zelf op te lossen, maar bel onze helpdesk (0316 – 280 682). Er is altijd iemand binnen ons unieke Duivense ondernemersnetwerk die je kan helpen en ook graag bereid is om dat te doen.
 
4. Pensioen3daagse met de pensioenspecialist van Duiven
Heb jij je pensioen goed geregeld? Wie twijfelt of dat zeker wil weten en daar vervolgens werk van wil maken, moet contact opnemen met ons lid Michaël Gerritsen, de pensioenspecialist van Duiven. Met zijn bedrijf Pensioen Adviesbureau Gerritsen doet Michaël ook dit jaar weer mee aan de landelijke Pensioen3daagse op 3, 4 en 5 november.
 
5. Steunpakket 3 (NOW 3) met inspanningsverplichting bij- of omscholing personeel
Via de NOW-regeling kunnen door corona gedupeerde ondernemers een tegemoetkoming krijgen in de loonkosten. In het nieuwe pakket (NOW 3) ben je verplicht je werknemers bij- of omscholing aan te bieden. In dit artikel uit de KvK-nieuwsbrief lees je daar alles over.
 
6. De hobby van ons lid Edwin van Kempen: de Sinterclub Duiven
Ons lid Edwin van Kempen runt niet alleen zijn bedrijf Enjoy Ballonvaarten maar is ook een van de drijvende krachten achter de Sinterclub Duiven. Net als de ballonvaart heeft ook Sinterklaas te lijden onder de coronapandemie. Om te voorkomen dat Sinterklaas dit jaar in de aanloop naar zijn verjaardag dagenlang werkloos thuis zit, heeft Edwin een ‘echte’ online Sinterklaas-bingo bedacht. Je leest er alles over in dit artikel uit de Duiven Post en op de website www.sinterklaasbingoshow.nl. Natuurlijk moet je meedoen!
 
7. Klimaatmaatregelen per 1 januari 2021
Als je denkt dat er momenteel al genoeg op ondernemers afkomt, zet je dan maar alvast schrap voor 1 januari 2021. Alsof er geen coronapandemie is, staat het deel van de overheid dat kennelijk geen last heeft van de coronacrisis op 1 januari 2021 klaar met een heel bataljon klimaatmaatregelen. Over de noodzaak van die maatregelen ga ik het hier niet hebben of over de wenselijkheid om tijdens de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog even pas op de plaats te maken met lastenverzwaringen voor bedrijfsleven en burgers, maar ik voorspel wel dat die maatregelen ons ondernemers linksom of rechtsom veel geld gaan kosten. De KvK heeft alle maatregelen voor ons op een rijtje gezet, lees hier.
 
8. Nieuw: Brasserie Een Mooie Dag Thuis!
Horecaondernemers zijn niet te benijden. Nu ze hun brasserie weer hebben moeten sluiten, verzorgen Patricia Dhondt en Edwin Tunnissen en hun team ‘Brasserie Een Mooie Dag Thuis!’ met ruim 25 lunch- en dinergerechten voor afhaal en bezorging. Op www.brasserieeenmooiedag.nl vind je een overzicht van deze gerechten. Het aanbod wisselt wekelijks. Van donderdag tot en met zondag kunnen de gerechten worden afgehaald worden in de brasserie aan het Remigiusplein. Bezorgen is uiteraard ook mogelijk. De gerechten worden koud geleverd en zijn eenvoudig op ieder gewenst moment te verwarmen. Een bereidingsadvies is bijgevoegd. Eet smakelijk!
 
9. ’Liever nu stoppen dan straks failliet’ - deel 2
We hebben het er liever niet over, maar het is anno 2020 wel de keiharde realiteit. Buiten je schuld om komt je bedrijf in de problemen. Wat doe je dan? Ga je door tot het bittere einde of stop je weloverwogen en voorkom je zo erger zoals bijvoorbeeld een faillissement.
In de nieuwsbrief van de KvK kwam wederom een ondernemer aan het woord (kok Frank Schepers) die geen uitweg meer zag en ervoor koos tijdig met zijn bedrijf te stoppen. Lees hier zijn relaas. Je wordt er niet vrolijk van, maar het is wel leerzaam
 
10. Geen ijsbaan in Duiven, wel ijspret op een groot scherm
Helaas hebben de organisatoren van de Duivense ijsbaan besloten om hun succesvolle evenement dit jaar af te gelasten. Dat is natuurlijk hartstikke jammer want de ijsbaan is razend populair bij jong en oud. Waarom er dit jaar geen ijspret in Duiven is, lees je in dit artikel uit de Duiven Post van deze week.
Mede-initiator Rob Vissers stelt de goegemeente gerust met de mededeling dat van uitstel geen afstel komt. Volgend jaar gaat de ijsbaan gewoon weer door. Deze winter moeten we het doen met beelden van voorgaande jaren, die op de ijsbaanlocatie bij het gemeentehuis worden vertoond op een groot ledscherm van 4 bij 4 meter. Het ledscherm komt van het Duivense Promo Led Systems, dat is gevestigd langs de A12 op Centerpoort (en zo hebben we meteen een ezelsbruggetje naar het volgende punt).
 
11. Onze acht genomineerden voor de Duivense ondernemersprijzen van 2020
Met gepaste trots hebben we deze week de acht genomineerden gepresenteerd voor de Duivense ondernemersprijzen van 2020. Voor wie het mailtje niet heeft gelezen, hierbij nogmaals de namen.
 
De vijf kandidaten voor de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van 2020 zijn:
- Arthur en Angelien Mattijssen van Blokker Duiven.
- Bas de Rijk van CarVision.
- Familie Van Tilburg van Hortensiakwekerij Van Tilburg.
- Han Goudswaard van H. van der Berg Transport, verhuizingen en opslag.
- Theo Heebing van Kapsalon Theo Heebing.
 
Voor de Spiegel & Reflex Duivense starter van 2020 zijn drie kandidaten geselecteerd:
 
- Anne Aaldering van Huidkliniek Cosmed.
- Loes Jonkers van Loes Jonkers Uitvaartverzorging.
- Cem Aksoy van Promo Led Systems (Cem levert ook het grote scherm van de ijsbaan).
 
12. Aanrader: prachtig interview met oud-burgemeester Henk Zomerdijk
Henk Zomerdijk blijft een bijzondere man. De man die er mede voor zorgde dat de gemeente Duiven anno 2020 nog de zelfstandige gemeente Duiven is, heeft in coronatijd een e-boek geschreven: ‘Leven na corona’. Zomerdijk hoopt dat de coronacrisis een kantelpunt wordt naar een betere wereld. Opvallend is wel dat Zomerdijk voor een VVD’er een behoorlijke ruk naar links heeft gemaakt, want zijn nieuwe wereld wordt groener en duurzamer. Bovendien worden schaalvergroting en economische groei een halt toegeroepen. Lees hier het hele interview uit de Duiven Post.
 
13. Meld je bedrijvennieuws voor ons verenigingsblad MKB Nieuws
In de decemberuitgave van ons verenigingsblad MKB Nieuws is nog volop ruimte voor wetenswaardigheden over onze leden en hun bedrijven. Dus heb je wat te melden, neem dan contact op (0316 – 280 682). Onder ‘wat te melden’ verstaan we nieuwe ontwikkelingen, het bereiken van mijlpalen, verhuizingen, uitbreidingsplannen, innovaties, nieuwe producten, jubilea, nieuwe medewerkers, kortom: eigenlijk alles waarvan jij het belangrijk vindt om het met je collega’s bij MKB Duiven te delen. Adverteren in MKB Nieuws kan natuurlijk ook nog, bel daarvoor Dianne de Geus 0316 – 281 144.
 
14. Activiteitenprogramma MKB Duiven
Het bestuur en de commissies van MKB Duiven concentreren zich op de organisatie van netwerkactiviteiten die voldoen aan alle coronavoorschriften. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:
 
- Donderdag 5 november, 20.00 uur: gastspreker Annemarie van Gaal in Zaal Gieling Groessen.
- Vrijdag 20 november: Duivense Dag van de Ondernemer met gastsprekers burgemeester Huub Hieltjes over economische ontwikkelingen en Nanda de Bruin (‘grote baas’ van IKEA Duiven). Vanaf 16.00 uur in De Ogtent.
- Donderdag 26 november: netwerk-ontbijtbijeenkomst bij Brasserie Een Mooie Dag (8.00 – 10.00 uur)
- Dinsdag 8 december: Pronto-Print jaarafsluiting in ’t Raedthuys (info over de nieuwe opzet volgt).
- Zaterdag 19 december: kerstborrel op de ijsbaan (afgelast!).
- Donderdag 7 januari 2021: nieuwjaarsreceptie in zaal Gieling.
 
15. De muziektip van de week
Houd de moed erin, dat is het motto van de muziektip van deze week. Om de onlinevrijdagmiddagborrel muzikaal te omlijsten met peptalk zijn we uitgekomen bij deze klassieker. “If life seems jolly rotten, there's something you've forgotten and that's to laugh and smile and dance and sing.” Deze wereldhit is niet van professionele muzikanten, maar van de illustere en absurdistische comedians van Monty Phyton: Always look on the bright side of life.
 
Dat was het voor deze week, de twintigste editie alweer van onze Coronacrisis Update. Heb jij ook tips en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n zeshonderd collega-ondernemers in de gemeente Duiven wilt delen, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis (en samen zorgen we ervoor dat ons gemeentebestuur geen historische blunder begaat).
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank