U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update nummer 33, vrijdag 23 april

Coronacrisis Update nummer 33, vrijdag 23 april

Geplaatst op 23 apr
4x bekeken
Coronacrisis Update nummer 33, vrijdag 23 april

Bescheidenheid is een eigenschap die mij vreemd is als het om MKB Duiven gaat. De mijlpalen vliegen je om de oren en trots zijn we ook al heel snel. Als het om ledenwerving gaat, doen we er graag nog een schepje bovenop. Maar zelfs ik moet toegeven dat we op de nu al legendarische donderdag 15 april met dank aan onze ambassadeurs een niet voor mogelijk gehouden hoogtepunt met onze ledenwerving hebben bereikt.
 
Watskeburt?
 
Het zonnetje schijnt die morgen als om 11.24 uur het eerste nieuwe lid door ‘ambassadeur’ Dianne de Geus wordt aangemeld: Melanie Druijff van MD Fit Training in Duiven wil graag lid worden. Dianne heeft haar leren kennen doordat we als MKB Duiven tot voor kort iedereen uit onze gemeente belden die zich inschreef bij de Kamer van Koophandel. De jeugdige Melanie verzorgt in de buitenlucht sporttrainingen voor jong en oud. Dat kan in groepsverband maar ook individueel. Dat is nummer één.
 
Nummer twee stond twee weken geleden uitgebreid in de Duiven Post in de rubriek Profiel: Henrie Jansen van Autobedrijf H. Jansen aan de Bethaniënstraat in Arnhem (Presikhaaf). Een allroundgaragebedrijf waar je terechtkunt voor alle werkzaamheden aan je auto, die worden uitgevoerd door eigenaar én monteur Henrie Jansen. Toen ik bij hem informeerde naar de reacties op zijn Profiel, was hij vol lof en het lidmaatschap van MKB Duiven was zo gepiept.
 
Even na drieën belt Harald Wiggers, die velen nog kennen als rector van het Liemers College. Een paar geleden ging Harald op zoek naar een nieuwe uitdaging en begon onderwijsadviesbureau Harald Wiggers onderwijsinnovatie en transitie. Ik had het al herhaaldelijk bij hem aangekaart dat hij lid moest worden van MKB Duiven en de inwoner van Loo achtte daar de tijd nu rijp voor. Nummer drie.
 
Drie nieuwe leden op één dag: zelfs voor MKB Duiven is dat een unicum. Ik zat te stuiteren achter mijn bureau en moest dat met iemand delen. De ‘gelukkige’ werd Edwin Tunnissen van Brasserie Een Mooie Dag. die samen met zijn partner Patricia Dhondt aan de overkant van het Remigiusplein in het pand van Lidl café De Beloning realiseert. “Drie leden is mooi en het wordt nog mooier”, zei Edwin, “want we hebben net besloten dat De Beloning ook lid wordt.” En dat is vier!
 
Wat een dag. In de geschiedschrijving van onze mooie vereniging is donderdag 15 april voortaan goudomrand. Meer superlatieven heb ik niet. Noteer maar vast in je agenda dat we volgend jaar op 15 april een vrijdagmiddagborrel houden die zijn weerga niet kent.
 
Overigens was er eerder die week ook de aanmelding van Annelies de Haas uit Groessen met haar bedrijf sKare. Zij is de buurvrouw van ons bestuurslid Jeroen Willems. Laten we netjes zeggen dat de aanhouder heeft gewonnen. Annelies is ambulant kapster. Ze brengt het weektotaal op vijf, wat al uniek zou zijn geweest, maar alles ‘verbleekt’ voortaan bij 15 april.
 
Maar na recordweek 15 was het deze week weer raak. De eerste die zich aanmeldde was Raymond Groothedde van Rannet gevelschadeherstel en spuitwerk in Duiven. Raymond is specialist in het herstellen van deuken, krassen en schades op bijvoorbeeld aluminiumkozijnen, gevels en garagedeuren. Met spuitwerk maakt hij ze weer als nieuw. Raymond liet me ook prachtige voorbeelden zien van gevelcoating waarmee hij panden aan de buitenkant een ware metamorfose laat ondergaan. Een vakman.
 
De tweede aanwinst van deze week is Ruud Coenraads van BeCo Kunstgras, dat is gevestigd aan de Cartograaf 12b in Duiven. Ruud verkoopt het mooiste en voordeligste kunstgras in de regio. Ruud werkte ooit bij Presikhaaf en is daarna als zelfstandig ondernemer aan de slag gegaan. Hij heeft een prachtig bedrijf opgebouwd. Ruud en zijn collega’s bieden een compleet pakket van alles wat met kunstgras te maken heeft.
 
Met zeven nieuwe leden de afgelopen twee weken gaan we dadelijk extra genieten van de vrijdagmiddagborrel. In totaal hebben zich dit jaar al 21 nieuwe leden ingeschreven. De teller staat nu al op 429. De doelstelling voor dit jaar is 444 leden. Waarom? Omdat dat een mooi getal is.
 
En dan nu de gebruikelijke mededelingen, tips en wetenswaardigheden (zeventien deze keer) van, voor en door je collega’s bij MKB Duiven waar je blij van wordt.
 
1. Yessssssss: de terrassen gaan weer open
Nog vier nachtjes slapen en dan is het zover. Wie had ooit kunnen bedenken dat we zo reikhalzend zouden uitkijken naar… het openen van terrassen. Woensdag 29 april van 12.00 tot 18.00 uur mag het weer: heerlijk een terrasje pakken. Gelukkig werken de meesten van ons overdag nog, maar toch zijn we hartstikke blij voor de rest van Nederland. Je doet jezelf, anderen en de eigenaren van de terrassen een groot plezier als je vooraf kennisneemt van de regels die voor terrasbezoek gelden. De KvK heeft ze voor je op een rijtje gezet. Makkelijker kunnen we het niet voor je maken.
 
2. Onze Koop Lokaal-campagne dendert door
Onze Koop Lokaal-campagne loopt als een trein. We zijn nu zeven weken bezig en de talloze reacties van ondernemers én inwoners zijn hartverwarmend. Ondernemers die het ontzettend moeilijk hebben, steken we er een hart mee onder de riem. Aan de inwoners laten we zien dat niemand in onze gemeenschap er alleen voorstaat en dat we alleen samen uit de crisis komen.
Ik maak van iedere gelegenheid gebruik om elke inwoner van onze gemeente te bedanken die een steentje aan de campagne bijdraagt. Ik vind het heel bijzonder dat men zelfs vereerd is om dat te mogen doen. Zoals deze week directeur Marieke Ketelaar van IKC De Groene Ring en directeur Roger Visser van IKC De Kameleon de hoofdrol vervullen in onze advertentie in de Duiven Post. Marieke en Roger top!
 
3. Top: Duivense gemeenteraad bedankt voor jullie inspanningen
En ja, er was deze week ook een tegenvaller. De zeven gigabillboards gaan verdwijnen. Onze gemeenteraad heeft met een unaniem gesteunde motie nog een fantastische poging gedaan om de billboards minstens een maandje gratis langer te laten staan (chapeau gemeenteraadsleden), maar het college van burgemeester en wethouders was niet te vermurwen. Luister hier (vanaf 03:15.00) naar de discussie in de gemeenteraad over de motie.
De borden moeten weg omdat er een vergunning nodig is om ze langer te laten staan. Formeel gezien is dat natuurlijk zo. Ik zal de laatste zijn die een pleidooi houdt voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Maar hé, we zitten verdikkeme (hier stond eerst iets anders) in de ergste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog (volgens onze minister-president), dan gaan we toch niet moeilijk doen over een vergunninkje. Zonde, jammer. Meer woorden maak ik er niet aan vuil. Sans rancune, we gaan samen door!
 
4. Bestel gratis onze grote Koop Lokaal-posters
Je ziet ze steeds meer: onze acties-posters. Iedereen heeft van ons formaat A4 en A3 ontvangen. Maar omdat het kantoor van onze penningmeester Richard Rigter grote ramen heeft, vroeg hij om een grotere poster. Dus hebben we nu ook posters op de formaten A2 (59 cm breed en 42 cm hoog), A1 (84 cm breed en 59 cm hoog) en A0 (118 cm breed en 80 cm hoog). Je kunt ze gratis bestellen bij drukkerij Pronto Print (0316 – 280 268). Voorbeelden zie je bij IJssalon La Calamita, Europe Seals op Nieuwgraaf en bij café De Beloning.
 
5. Juiste datum haringparty: woensdag 16 juni
In de vorige nieuwsbrief stond een verkeerde datum van onze haringparty. De juiste datum is woensdag 16 juni. Dat is ook de eerste dag waarop de Hollandse Nieuwe mag worden verkocht. De haringparty is op het terras bij Grand Café Bij Welling en visboer Helmut Teben verzorgt het hoofdgerecht. Indien nodig vragen we de buren of we hun terras ook mogen gebruiken en anders hebben we nog het plein. We zien wel, het voelt geweldig dat we weer activiteiten kunnen aankondigen.
 
6. Terugblik MKB Duiven-lentewandeling
Dat gevoel bekruipt ons ook bij een terugblik op een activiteit, zoals de lentewandeling van onze commissie vitaliteit & welzijn op zondag 11 april. Start en finish waren bij Hotel Gieling en de liefhebbers hebben genoten. Bedankt commissieleden. Deze reactie spreekt boekdelen:
 
Gisteren hebben wij deelgenomen aan de MKB wandeltocht vanaf hotel Gieling. Wij zijn uitgenodigd door Erwin de Haan werkzaam bij Zijm. Ik heb als hobbyfotograaf een aantal prachtige hippe plaatjes geschoten. De tocht van 12 kilometer was weer een feestje, het bracht ons naar bekende en onbekende plekken in de Liemers. Onder de Westervoortse brug, in de uiterwaarden en dwars door ons mooie Duiven met als hoogtepunt de Bult van Putman. Extra aandacht verdienen de dames bij het theehuis voor de actie ZorgkanjersBedankt.nl en de goedverzorgde lunch en soep van hotel Gieling. Bedankt voor deze mooie dag!

7. Doe mee met de enquête van studente Danou Wiggers
Deze week heb je een mailing ontvangen over het grote onderzoek dat Danou Wiggers houdt onder het Liemers bedrijfsleven. Het gaat over hoe innovatief ondernemers ook in crisistijd zijn. Je leest er alles over in dit artikel in de Duiven Post. We roepen nogmaals iedereen op om de zeer professioneel opgezette enquête in te vullen (klik hier als je wilt meedoen). Ik heb dat zelf inmiddels ook gedaan en het was erg leuk om te doen want de antwoorden hebben me aangenaam verrast. Je bent innovatiever dan je denkt!
 
8. Volop in productie: MKB Nieuws 65, uitgave juni/juli
De productie van de juni/juli-editie van ons verenigingsblad MKB Nieuws (nummer 65) is alweer in volle gang. Daarom deze oproep om nieuws over je bedrijf bij ons te melden. We zijn allemaal hartstikke geïnteresseerd in wetenwaardigheden over de bedrijven van onze collega’s.
We hebben ook nog ruimte voor een bedrijfspresentatie of één special (zoals deze over bedrijventerrein InnoFase, maar de special kan natuurlijk ook over jouw bedrijf gaan). Neem contact op met Dianne de Geus van R&D Telebusiness (06 – 1617 0579) of ondergetekende (0316 – 280 682). Je kunt ons ook bellen als je een advertentie wilt plaatsen. MKB Nieuws wordt bij ongeveer 2000 bedrijven in onze gemeente bezorgd.
 
9. Super: een donatie van MKB Duiven voor bewegingstuin Groessen
Het bestuur van MKB Duiven heeft een donatie van 250 euro uit het MKB Duiven Fonds toegekend aan de Senioren Sociëteit in Groessen, die bezig is met de aanleg van een bewegingstuin in Groessen. De tuin moet in juli gereed zijn. In een bewegingstuin kunnen jong en oud in de gezonde buitenlucht op toestellen oefeningen doen én elkaar ontmoeten. De tuin komt bij het Dorpshuis in Groessen. Kortom een prachtig gemeenschapsinitiatief. Onze donatie dekt slechts een klein deel van de kosten, maar alle kleine beetjes helpen en dat vinden we ook leuk om te doen. Op de foto overhandigen vicevoorzitter Theo Gieling (links) en ondergetekende de cheque. Het was een verademing om op een foto weer eens de jongste te zijn! Verder op de foto v.l.n.r.: Kees Willemsen, Bart van Kerkhof en Sjef Holland.
Is er bij de club of instelling waar jij actief bent ook een project waar MKB Duiven met een donatie van 250 euro kan helpen, neem dan contact met ons op.
 
10. Het gaat ineens hard met ons centrumplan
De positieve ontwikkelingen in het centrumplan volgen elkaar nu in hoog tempo op. Op het gebied van horeca met tapasrestaurant Mundoz (in voorheen grand café Remigius) en café De Beloning (in het pand van Lidl), maar ook op het gebied van woningbouw. De gemeente heeft een akkoord bereikt met Woonzorg Nederland over de bouw van veertig socialehuurwoningen voor senioren op het grasveld naast het Remigiusplein. Je leest er alles over in dit artikel uit de Duiven Post van deze week.
Het ziet er perfect uit en het ontwerp past precies in het Anton Pieck-plaatje. Toch één kritische kanttekening: seniorenwoningen pal naast een bruisend horecaplein, wie heeft dat bedacht?
 
11. Waar gaat Duiven de komende jaren woningen bouwen
Er is een enorm tekort aan woningen, ook in onze gemeente. De woningzoekenden zouden bij de wethouder aan het bureau staan. Maar waar gaan we die woningen dan eindelijk bouwen? Met die vraag worstelt het gemeentebestuur al een tijdje. Aanvankelijk viel de keuze op het gebied de Biezenkampen aan de zuidrand van Duiven, maar nadat omwonenden massaal in opstand kwamen, is dat plan voorlopig van tafel. In plaats daarvan komen er nieuwe woonwijken aan de noordrand van Duiven, in de Ploen-Noord en de Plakse Weide. Dat plan werd deze week uit de doeken gedaan in de Duiven Post.
Persoonlijk maakt het mij niet zo gek veel uit waar er gebouwd gaat worden, als er maar gebouwd worden. Waarom? Vraag dat maar eens aan jongeren in onze gemeente!
 
12. Digitaliseringsvoucher: hoop en herstel
Voor wie teleurgesteld en in sommige gevallen ook boos achter het net heeft gevist is er nog een klein beetje hoop: pas de helft van de 15.000 euro die beschikbaar is voor de zogeheten digitaliseringsvouchers voor bedrijven in de gemeente Duiven is uitgegeven. Het is niet bekend wanneer de overige vouchers worden toegekend. Maar juich niet te vroeg.
Overigens stond in de vorige uitgave van deze nieuwsbrief dat Brasserie Een Mooie Dag een voucher van 2500 euro in ontvangst mocht nemen. Dat bedrag is onjuist. Het was 1082,50 euro, waar de ontvangers ook heel erg blij mee zijn, zo verzekeren ze mij.
 
13. Veel omzet, maar weinig winst, zo voorkom je het
Veel omzet, maar weinig winst: dit gevaar ligt op de loer in coronatijd. Je wilt koste wat het kost omzet genereren, je daalt met de verkoopprijs, de verkopen nemen toe, maar aan het einde van de rit is de winst verdampt. Dan kun je wel wat hulp gebruiken. De KVK helpt je op weg.
 
14. Wethouder Ineke Knuiman zoekt stageplaatsen voor onze jeugd
Stageplekken, leerplekken, relevante opdrachten en ruimte voor leerlingen om keuzevakken te volgen. Een hele waslijst en ze zijn allemaal keihard en dringend nodig voor onze jeugd. Dat staat in een brief die het MKB Duiven-bestuur deze week ontving van de Duivense wethouder Ineke Knuiman. De wethouder doet daarin een oproep aan onze leden om te kijken of je iets voor onze jeugd kunt betekenen. Wij ondersteunen de wethouder van harte. Dus kom op leden: kijk wat je kunt doen. Wellicht dat onze gemeenteraad voor mkb-ondernemers in onze gemeente een kleine vergoeding voor stageplaatsen tijdens de crisis kan opnemen in het lokale herstelplan.
 
15. Duiven flikt het weer: grote aanwinst op ons bedrijventerrein
Het is ongelofelijk opvallend dat uitgerekend tijdens de coronapandemie de kavels voor bedrijven op de Duivense bedrijventerreinen als warme broodjes over de toonbank gaan. De laatste grote verkoop is 8,9 hectare op bedrijventerrein Seingraaf langs de Rivierweg. Je leest er alles over in dit persbericht van de gemeente Duiven en zo gaat het complex eruitzien.
 
16. Activiteitenprogramma MKB Duiven 2021 (onder voorbehoud natuurlijk)
- Zondagmiddag 24 januari: MKB Duiven Food Rally.
- Zondag 21 februari: MKB Duiven-wandeling door Duiven van commissie vitaliteit & welzijn.
- 7 en 10 maart: opname van de promotiefilm van MKB Duiven.
- Zondag 11 april: MKB Duiven-lente wandeling van commissie vitaliteit en welzijn.
- WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD: tweede MKB Duiven Food Rally rond Pinksteren (23 en 24 mei).
- IN VOORBEREIDING: 11 juni tot 11 juli: EK-voetbal, we gaan er aandacht aan schenken.
- DE ORGANISATIE IS BIJNA ROND: woensdag 16 juni: Haringparty MKB Duiven in samenwerking met Vishandel De Laak en Grand Café Bij Welling.
 
17. De muziekkeuze van deze week
De muziekkeuze van deze week is een tribute aan een van de beste Amerikaanse componisten, tekstschrijvers en producers, die deze week op 73-jarige leeftijd is overleden. Hij stond bekend om zijn bombastische rocksound en schreef een van mijn favoriete nummers aller tijden. Wellicht ook van jou want hoe vaak heb je dit nummer niet mee gezongen, al dan niet met je eigen Karla DeVito. Hopelijk heeft Jim Steinman deze wereldberoemde song niet voor niets geschreven en vertoeft het brein achter Meat Loaf nu in zijn Paradise: I remember every little thing as if it happend only yesterday…
 
Dat was het voor deze week, de 33ste editie van onze Coronacrisis Update. Een jaar geleden heb je de eerste ontvangen. Heb jij ook tips en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n zeshonderd collega-ondernemers in de gemeente Duiven en de leden van de Duivense gemeenteraad wilt delen, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis.
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank