U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update nummer 5, donderdag 9 april

Coronacrisis Update nummer 5, donderdag 9 april

Geplaatst op 9 apr
3x bekeken
Coronacrisis Update nummer 5, donderdag 9 april

Bedankt voor alle positieve reacties op onze Coronacrisis Updates, waarmee we jou als bestuur van MKB Duiven willen helpen deze uitzonderlijke periode door te komen.

Bedankt ook al diegenen die tips, suggesties, informatie over regelingen en nieuwtjes hebben aangeleverd.

Blijf dat vooral doen, want ik vrees dat het helaas nog wel even duurt voordat onze bedrijven weer volledig operationeel zijn.

Deze periode is shit, maar zonder activiteiten van MKB Duiven vind ik er helemaal niets aan.

Maar dat gaat op korte termijn veranderen. Bij de tips lees je hoe, het wordt een primeur voor MKB Duiven.

Zoals ik al eerder in de Coronacrisis Updates heb vermeld, is het nu enorm belangrijk dat we elkaar als lokale ondernemers steunen.

Koop bij elkaar, want als wij het goede voorbeeld geven dan slaat dat vanzelf over naar de rest van onze samenleving. De eerste tip in dit overzicht is daar een prachtig voorbeeld van.

Tot besluit van deze Coronacrisis Update steekt burgemeester Huub Hieltjes ondernemend Duiven een welgemeend hart onder de riem.

Ik heb de burgemeester nog niet ontmoet, wel telefonisch kort gesproken, dus hij kent me nog niet. Daarop vooruitlopend wil ik hem alvast attent maken op mijn stokpaardje: koop bij lokale bedrijven en dat geldt natuurlijk ook voor de gemeente!

Dertien nieuwe tips van MKB Duiven-collega’s

1. Als verwoed handballer wil Günther Palm van Palm Tuin- en parkmachines en Palm Autobedrijf in Groessen graag met zijn mkb-collega’s een mailtje delen van handbalvereniging HCL aan hun leden en sponsors. De club kondigt aan dat alle activiteiten tot na de zomervakantie zijn opgeschort, maar minstens zo belangrijk is dat de leden worden opgeroepen om juist nu zoveel mogelijk bij lokale ondernemers te kopen. Dus laten wij als deze roerige tijd voorbij is op onze beurt aan HCL denken als we een lokale vereniging willen sponsoren.

2. Primeur voor MKB Duiven: ‘MKB Duiven goes online’. Met dank aan collega Edwin Sliekers van ICT@Work, de Duivense allround ICT-specialist die de laatste tijd behoorlijk aan de weg timmert.

Edwin is trouw bezoeker van onze maandelijkse informatieve workshops. “Waarom bieden we de workshops niet online aan”, vroeg hij me gisteren. Mijn antwoord: “Als jij dat kunt faciliteren dan zou dat fantastisch zijn”. Edwin is er druk mee bezig. Hopelijk kunnen we binnenkort de eerste onlineworkshop houden.

3. Over Rood is een vereniging die ondernemers met financiële problemen begeleidt en ondersteunt. De begeleiders zijn ervaren ondernemers. Boris Wielinga is in onze regio vestigingsmanager. Hij komt deze week uitgebreid aan het woord in de Duiven Post (klik hier).

4. Je kunt als lokale ondernemers met minimale bedrijvigheid in deze periode niet genoeg samenwerken. Keurslager Wilfred Kersten en Brasserie Een Mooie Dag zijn een uitstekend voorbeeld van zo’n samenwerking. Ook dat kun je deze week lezen in de Duiven Post (klik hier).

5. Maanden geleden heb je de open dag van je bedrijf gepland, alle voorbereidingen zijn getroffen en vervolgens moet je lijdzaam toezien hoe het coronavirus roet in het eten gooit.

Dat overkwam ook onze collega beeldend kunstenaar Will Schropp, die al twintig jaar in de lente open atelier houdt. toch gaat zijn open atelier ook dit jaar door, maar dan wel online. De Duivense filmmaker Ron van Maanen, ook lid van MKB Duiven, maakte een prachtige documentaire over Will zijn werk, zijn atelier dat is gevestigd in de monumentale hoeve ’t Hoge Veld aan de Rijksweg 62 en de prachtige tuin eromheen. Zo kan het open atelier van de inventieve Will toch doorgaan. Kijken!

6. Euregio Rijn-Waal helpt ondernemers die in de Nederlands-Duitse grensstreek zaken doen en geconfronteerd worden met strenge coronamaatregelen. De zogeheten GrensInfoPunten hebben de vele vragen en antwoorden geïnventariseerd en op een speciale tweetalige website geplaatst.

7. Rachel en Jasper Walraven van Walraven Webwerk en Mathieu Maanders en hebben het platform DuivenOnline.nl gelanceerd om mensen tijdens de coronacrisis te ondersteunen en te informeren over de creativiteit van onze ondernemers. Er wordt ook gewerkt ook aan een webshop, waarin lokale ondernemers producten en/of diensten aanbieden. De opzet is dat je zelf de betalingen en het ophalen of bezorgen regelen. Bel voor meer info met Mathieu Maanders: 06 – 1014 1858.

8. Rabobank Arnhem en Omstreken ontvangt volgens accountmanager Richard Lettink veel vragen over de gevolgen van het coronavirus. Op hun website staat voor ondernemers actuele informatie over regelingen en de mogelijkheden die er zijn. Inmiddels heeft 25 procent van de ondernemers via deze site uitstel van aflossing aangevraagd.

9. Van artiestenmanager Ton Odijk uit Duiven ontvingen we informatie over een meldpunt voor zogeheten ‘coronahufters’. Dat zijn vaak grote bedrijven die zonder overleg betalingen opschorten, uitstellen of helemaal staken. Misstanden kunnen worden gemeld bij Ondernemend Nederland (ONL) via corona@onl.nl. Klik hier voor een interessant artikel in Het Parool over ‘coronahufters’.

10. Cindy Frieswijk en Willeke den Hartog van DuoDesk hebben in de eerste weken van de coronacrisis hard gewerkt om hun DuoDesk Online Academy te perfectioneren. Hun 15 stappen coachingsprogramma leidt jouw werknemer in vijftien stappen naar een nieuwe carrière die echt bij hem of haar past. Zo wordt vertraging of uitstel naar een nieuw arbeidsperspectief voorkomen.

11. Hij mag niet ontbreken: de jongste editie van de nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel. Eerlijk gezegd heb ik jaren getwijfeld aan het nut van de Kamer. Ten onrechte. In deze crisistijd zijn ze er voor ons!

12. Het is bijna Pasen en dan is het in deze turbulente tijd een geruststellende gedachte dat het paasbrood van Koenen De Echte Bakker weer met goud en vijf sterren is bekroond door het Echte Bakkers Gilde. Dat wordt smullen met Pasen. Je hebt keuze uit een paasslof van 500 of 800 gram (klik hier).

13. Burgemeester Huub Hieltjes sluit deze Coronacrisis Update af. Hij zegt ondernemend Duiven alle steun toe tijdens de coronacrisis. De gemeente denkt graag met ons mee hoe we deze crisis samen weer te boven komen. De burgemeester roept iedere ondernemer op om niet te aarzelen te bellen als je vragen hebt of problemen ervaart waarbij de gemeente zou kunnen helpen. Lees hier zijn brief aan MKB Duiven.

Heb je ook waardevolle informatie waar collega-ondernemers wat aan kunnen hebben, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.

Samen komen we door de crisis!

Met vriendelijke groet,

Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank