U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update nummer 6, vrijdag 17 april

Coronacrisis Update nummer 6, vrijdag 17 april

Geplaatst op 17 apr
1x bekeken
Coronacrisis Update nummer 6, vrijdag 17 april

Je kunt tijdens de coronacrisis bij de pakken neer gaan zitten, maar daar schiet je helemaal niets mee op.

Je kunt ook gaan klagen over het tekortschieten van met veel bombarie aangekondigde hulp van het kabinet voor mkb-bedrijven in ons land.

Hulp die in de praktijk altijd tegenvalt, maar dat had ik je van tevoren kunnen vertellen, dus stop met geklaag.

Net als bij de vorige crisis komt het op ons ondernemers aan om de economie weer op gang te brengen en dat gaan we samen doen.

Wat we nu nodig hebben, is informatie, inspiratie en de bereidheid om elkaar te helpen.

In deze Coronacrisis Update hebben we daar een aantal (zeventien!) inspirerende voorbeelden van verzameld.

Zoals ik eerder heb vermeld – en ik blijf daar op hameren - is het nu belangrijker dan ooit dat we elkaar steunen. Dus vraag ook een offerte aan bij collega’s in je dorp.

Zeventien tips en wetenswaardigheden van MKB-collega’s

1. E-book tegen ‘binnenblijfstress’

Met inventiviteit heb je een grotere kans om de coronacrisis te overleven. Een prachtig voorbeeld is een e-book van Gaby van Eck-Ligt. Haar praktijk in coaching en consulting ligt nu vrijwel stil, maar ze speelt direct in op de miljoenen Nederlanders die gedwongen thuis zitten/werken en daarvan beginnen te balen. In het e-book legt Gaby uit hoe je in vijftien dagen toewerkt naar een gestructureerde dagindeling met meer voldoening én minder stress. Bezoek haar website of lees dit artikel in de Duiven Post.

2. Nieuw: de coronacalculator

MKB Nederland en VNO-NCW hebben een coronacalculator ontwikkeld, met informatie over de diverse steunmaatregelen en wat deze kunnen betekenen voor je bedrijf.

3. Leuke moederdagactie

Bodywear Superstore aan de Rijksweg heeft speciaal voor ondernemend Duiven een moederdagactie bedacht: bij aankoop van een cadeaukaart van 100 euro krijg je maar liefst 25 procent korting. En je hoeft er de deur niet voor uit, want de mooi ingepakte cadeaukaart wordt desgewenst op je bedrijf of bij je thuis bezorgd. Ook je medewerkers mogen van deze actie gebruikmaken.

4. DuivenOnline.nl met gratis webshop.

Onze collega en internetspecialist Rachel Walraven is samen met haar partner Jasper en Mathieu Maanders initiatiefnemer van DuivenOnline.nl. Via deze informatieve website kunnen mensen met elkaar in contact komen en lokale ondernemers steunen. In de webshop kunnen ondernemers gratis hun producten en diensten verkopen. Top! Lees hier het artikel in de Duiven Post.

5. De Groene Schuur komt naar je toe!

De gebruikelijke open dag van De Groene Schuur in het voorjaar gaat helaas niet door. Dat is sneu voor Anja en Ferdinand Eeuwes want er zijn elk jaar meer dan duizend bezoekers. Als die niet komen, dan komt De Groene Schuur wel naar hen, bedacht een stagiair. Hij maakte ter afsluiting van de leerzame periode bij De Groene Schuur een mooi filmpje waarin Ferdinand zijn prachtige bedrijf presenteert. Kijken en dan hup naar de streekwinkel: de groenten zijn er verser (rechtstreeks van het land), je proeft de ‘echte’ smaak weer en ze zijn nog goedkoper ook (geen tussenhandel).

6. Corona-overbruggingslening

Van gemeentelijk bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink ontvingen we deze nieuwsbrief van Oost NL (ontwikkelingsmaatschappij Oost-Nederland) over de corona-overbruggingslening (COL).

7. Online Liemers Ondernemersportaal

Vanaf 14 april is er een Liemers Ondernemersportaal waar ondernemers terechtkunnen met vragen over werk en inkomen. Aanleiding zijn de vele vragen die Regionale Sociale Dienst De Liemers (RSD) de afgelopen weken kreeg over de Tozo-regeling. Stel een vraag op het portaal en je wordt op werkdagen binnen 24 uur gebeld om de vraag te bespreken of om antwoord te krijgen.

8. Werkgeversdeel pensioenpremie 

Pensioenspecialist Michael Gerritsen houdt ons in de coronacrisis op de hoogte van het laatste nieuws op zijn vakgebied. Deze keer: het werkgeversdeel van de pensioenpremie valt nu ook onder de NOW-regeling. Klik hier voor meer info.

9. Dansen met Swabaa en nog 52 eindbazen

Ook bij dansschool Swabaa Movements in Duiven zijn er momenteel geen activiteiten. Stilzitten is voor eigenaren van dansscholen natuurlijk onmogelijk. Daarom hebben 53 dansscholen dit leuke filmpje gemaakt dat we van Femke Baas van Swabaa ontvingen.

10. Marc Peeters waarschuwt iedereen voor deze phissingmail, waar hij bijna was ingetrapt.

11. Bedrijfsfraude tijdens coronacrisis

Het zijn tijdens de coronacrisis niet alleen hoogtijdagen voor hackers en andere cybercriminelen, maar ook voor andere kwaadwilligen. Zakenmagazine Hét Ondernemersbelang heeft een aantal voorbeelden op een rijtje gezet. Je wordt er niet vrolijk van, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

12. Hij blijft onverminderd goed…

Hij blijft onverminderd goed én informatief en dan heb ik het natuurlijk over de nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel. Hierbij de editie van vandaag, vrijdag 17 april.

13. Primeur: ‘MKB Duiven goes online’.

‘MKB Duiven goes online’ wordt verzorgd door onze collega Edwin Sliekers van ICT@Work. Edwin is inmiddels in gesprek met twee leden die een workshop willen verzorgen en we hebben contact gelegd met enkele andere sprekers. Zodra er concrete afspraken zijn, ontvang je via de reguliere mail uitleg hoe je de workshop kunt volgen.

14. Goed nieuws mag in de krant

De Duiven Post schenkt graag aandacht aan hulpacties (groot en klein) van Duivense bedrijven. Overleg even met de redactie (0316 – 280 682 of dpwp@planet.nl). Je houdt zo’n actie natuurlijk in de eerste plaats om dorpsgenoten te helpen, maar dat mag ook best in de krant!

15. Mag ook in de krant: Nico Timmner van Al Gusto

Deze keer onze collega Nico Timmner van cateringbedrijf Al Gusto, die normaal gesproken heerlijke mediterrane gerechten maakt. Ook zijn opdrachten werden door de coronacrisis gecanceld. Balend van het nietsdoen zocht Nico contact met welzijnsorganisatie Mikado. Nu kookt hij tegen een minimale vergoeding voor ouderen. Klasse Nico! Lees hier het artikel in de Duiven Post.

16. Welkom bij MKB Duiven: computerbedrijf PC-NL

Wilco Lammers (29) en Niek Vreeken (22) hebben hun computerbedrijf PC-NL sinds vorige week vrijdag gevestigd aan de Marketing 37B (aan de A12, in het rijtje bij Score). Gisteren zijn ze lid geworden. PC-NL is een computerbedrijf voor particuliere en zakelijke klanten. De showroom is geopend op afspraak. Ze repareren, verkopen en adviseren. PC-NL is gespecialiseerd in refurbished en gebruikte ICT-apparatuur. Alles draait bij PC-NL om goede service.

17. Tot besluit nog meer goed nieuws

Collega Wilfred van Maanen van WiMa Freshfood brengt onder het private label Shipman heerlijke streekproducten op de markt. Het assortiment wordt binnenkort uitgebreid met het eerste Shipman-bier, een triple biertje. Waarschijnlijk is het vanaf volgende week verkrijgbaar in zijn webshop. Anders kun je genieten van zijn vruchtensappenlijn, die onlangs is uitgebreid met de smaak appel-blauwe bes.

Heb je ook waardevolle informatie waar collega-ondernemers wat aan kunnen hebben, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.

Samen komen we door de crisis!

Met vriendelijke groet,

Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank