U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update nummer 7, vrijdag 24 april

Coronacrisis Update nummer 7, vrijdag 24 april

Geplaatst op 24 apr
13x bekeken
Coronacrisis Update nummer 7, vrijdag 24 april

“Zonder economie geen zorg”, zei iemand die het weten kan onlangs tegen mij toen we de maatregelen bespraken die het kabinet heeft genomen om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden.

 
Begrijpelijkerwijs lag het accent de afgelopen weken vooral op de zorg, maar hier en daar begint er kritiek te komen op het kabinet dat de economische gevolgen zou onderbelichten.
 
Ik geef daar geen oordeel over, maar ik beklaag de collega-ondernemers voor wie het overheidsvangnet ontbreekt of onvoldoende is. Zeker ook omdat het grote publiek denkt dat ieder bedrijf hulp krijgt.
 
Waar ik enorm blij van word, is de zelfredzaamheid die veel ondernemers aan de dag leggen. Volgens mij ben je daarom ook ondernemer geworden. Deze uitgave van Coronacrisis Update staat dan ook vooral in het teken van nieuwe initiatieven.
 
Natuurlijk zijn we nog lang niet door de crisis, maar dit geeft ons een sprankje hoop: als het mkb-bedrijfsleven (wie anders?) weer in beweging begint te komen, dan zijn dat vaak de eerste tekenen van herstel.
 
Dat herstel kunnen wij in Duiven bevorderen door elkaar als lokale ondernemers te steunen: koop bij elkaar of vraag in ieder geval een offerte bij je collega-ondernemers.
 
Elf tips en inspiratie voor en door MKB-collega’s
 
1. Duivense bijdrage aan beademingsapparaat
Het ging weliswaar maar om een minuscuul onderdeel, maar het bezorgde ons toch een gevoel van trots dat een lid van MKB Duiven een wezenlijke bijdrage heeft geleverd om de broodnodige extra beademingsapparatuur te maken. Die collega is Europe Seals van Marcel Jongebloet. Lees hier het bijzondere verhaal van Marcel in de Duiven Post.
 
2. SLIM Opleidingssubsidie voor ondernemers
SLIM staat voor ‘stimuleren van leren en ontwikkelen in het mkb’ en is bedoeld voor scholing van je personeel. Dat hoef je niet zelf te betalen want de kosten worden voor 60 tot 80 procent gesubsidieerd. Dat is in een notendop de SLIM-regeling. Als je daar alles over wilt weten, neem dan contact op met studie- en loopbaanadviseurs Christel Willemsen en Sonja Verhoogt.
Hun geplande workshop over de SLIM-regeling ging helaas niet door. Via de mail heb je deze week informatie ontvangen over de SLIM-regeling. In deze uitgave van Coronacrisis Update maken we je er nog een keer attent op, lees de infobrief van Christel en Sonja en het stroomschema.
 
3. Te koop: persoonlijke beschermingsmiddelen
Wilco Ubing van Berbo Customs Service stuurde ons woensdag deze mail waarin hij persoonlijke beschermingsmiddelen te koop aanbiedt. Volgens Wilco is het voor ons mkb-ondernemers moeilijk en kostbaar om aan deze beschermingsmiddelen te komen. Het goede doel wordt er ook beter van, want van iedere bestelling doneert Wilco 10 procent aan het bestuur van MKB Duiven, dat er vervolgens sociale projecten voor zoekt.
 
4. Huur een flexplek voor 100 euro per maand bij Viavisual op ‘t Holland
Mailtje van Viavisual: “Beste Theo, Ik kan me voorstellen dat sommige mensen ondertussen helemaal gek worden van het ‘thuiswerken’. Zoals je weet hebben wij flink wat kantoorruimte ter beschikking, dus ik zat eraan te denken om bureaus als flexwerkplek open te stellen. Voor 100 euro per maand kunnen mensen hier dan komen zitten, gebruikmaken van onze internetverbinding en onze ruimte. Denk je dat dit iets kan zijn om eens rond te strooien binnen MKB Duiven?” Natuurlijk, bij dezen, graag gedaan. Bel Maarten Hettinga voor nadere info: 026 – 202 2385 of 06 – 1444 4944.
 
5. Onlineworkshop MKB Duiven over ‘Ondernemen in crisistijd’
Donderdag 30 april wordt de eerste onlineworkshop gehouden van MKB Duiven. Het onderwerp is ‘leidinggeven in crisistijd’. Je leest er alles over in dit artikel uit de Duiven Post en in deze mail van Pieter Peelen van bureau No Nonsancy die de masterclass verzorgt. Aanmelden kan nog steeds. Ik vind persoonlijk dat het aantal reacties achterblijft bij de verwachtingen. Dus kom op aanmelden!
 
6. De volgende onlineworkshop?
De komende tijd gaan we regelmatig interessante, boeiende en onderhoudende onlineworkshops voor je organiseren. Heb je tips, bel me dan even: 0316 – 280 682. Van onze zustervereniging Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) kregen we al een goede tip: een workshop over Stappenplan na Corona en in de 1,5 meter economie. Wordt hopelijk vervolgd.
 
7. Wie heeft behoefte aan personeel?
Deze vraag ontvingen we voor deze Coronacrisis Update van bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink van de gemeente Duiven. Hij stelt die vraag mede namens het nieuwe Liemers Ondernemersportaal van de Regionale Sociale Dienst (RSD). De RSD probeert een beeld te krijgen van welke bedrijven juist nu staan te springen om nieuwe mensen. De RSD hoopt daarin te kunnen voorzien met zzp’ers en werknemers van bedrijven die zwaar getroffen zijn door de crisis. Bel voor meer informatie Patrick Sessink: 0316 – 279 111.
 
8. Winkel Villa Optica is coronaproof
Er kan veel niet maar gelukkig ook nog steeds veel wel. Vraag maar een Willemijn en Gerben Sinke van opticienwinkel Villa Optica. Hun winkels in Duiven en Apeldoorn waren door het Coronavirus noodgedwongen enkele weken gesloten. In die periode werkten ze een plan uit om hun winkels coronaproof te maken en dit is het resultaat.
 
9. MKB Nieuws in teken van coronacrisis
De komende uitgave van ons verenigingsblad MKB Nieuws staat grotendeels in het teken van de wijze waarop wij mkb-ondernemers omgaan met de coronacrisis. We hebben daar al een aantal inspirerende voorbeelden van, maar we spreken natuurlijk niet iedereen. Dus wil je jouw corona-aanpak graag delen met je collega’s, bel me dan op 0316 – 280 682.
 
10. Net gearriveerd: een nieuw Duivense biertje.
Collega Wilfred van Maanen van WiMa Freshfood heeft me de eer gegeven om gisteravond het eerste nieuwe Duivense bier te proeven: Shipman triple honing bier met 8,5 procent alcohol. Nadat het lichaam weer was gewend aan alcoholconsumptie, werd het steeds lekkerder. Wilfred brengt onder het private label Shipman heerlijke streekprodukten op de markt. Het Shipmanbier is verkrijgbaar in zijn webshop.
 
11. Nieuwsbrief KvK over anderhalve-meter-economie
We moesten er deze week tot vrijdag op wachten maar dan krijg je ook wat. De nieuwste uitgave van de nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel staat in het teken van de anderhalve-meter-economie en bevat daar interessante informatie over.
 
Heb je ook waardevolle informatie waar collega-ondernemers wat aan kunnen hebben, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis!
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten