U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update nummer 8, vrijdag 8 mei

Coronacrisis Update nummer 8, vrijdag 8 mei

Geplaatst op 8 mei
3x bekeken
Coronacrisis Update nummer 8, vrijdag 8 mei

Op verantwoorde wijze heeft het kabinet de coronamaatregelen versoepeld.

Daar zijn wij als ondernemers natuurlijk hartstikke blij mee.

Maar helaas zijn er nog veel te veel collega’s die tandenknarsend toe moeten kijken.

Ik hoop van ganser harte dat zij op korte termijn ook de kans krijgen om weer aan de slag te gaan.

Ik roep alle ondernemers in Duiven, Groessen en Loo om elkaar daarbij waar mogelijk te helpen, want samen staan we sterk.

Een positieve tendens is ook dat de lokale consumenten de ondernemers in hun dorp meer zijn gaan waarderen door meer bij hen te kopen.

En zo hoort het ook: weg met de Amazons, Alibaba’s en Bol.coms van deze wereld, lang leve de plaatselijke ondernemers!

Wij op onze beurt zijn de plaatselijke consumenten zeer erkentelijk voor hun steun, klasse!

We hebben als MKB Duiven ook goed nieuws te melden: op donderdag 14 mei houden we de tweede onlineworkshop en op donderdag 25 weer een netwerk-ontbijtbijeenkomst en niet online maar live bij brasserie Een Mooie Dag!

Zo, dat geeft de burger weer moed. En geniet straks, net als ondergetekende, goedgemutst in je tuin of op je terras van de zon en van een heerlijk drankje! 

Twaalf tips en inspiratie voor en door MKB-collega’s

1. Yes! Lokale ondernemers worden weer populair

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Gelukkig geldt dat ook voor bepaalde aspecten van de coronacrisis, hoewel je met zo’n boude constatering voorzichtig moet zijn. Maar we bedoelen het goed.

De indruk bestaat dat juist nu bij veel consumenten opeens de lokale bedrijven in de gunst zijn. We roepen het in deze nieuwsbrieven al vanaf het begin: ‘Koop lokaal want alleen samen komen we de crisis door’. We hadden niet durven hopen dat het zo snel navolging zou krijgen.

In de Westervoort Post staat deze week een mooi gedicht van Ans Bouman-Greven, waarin ze haar plaatsgenoten oproept om bij lokale ondernemers, winkeliers en horeca te kopen. Chapeau Ans!

2. Geslaagde eerste onlineworkshop MKB Duiven

Met zestien deelnemers kijken we terug op een geslaagde eerste onlineworkshop van MKB Duiven, die door Pieter Peelen van bureau No Nonsancy werd verzorgd. Het thema was ‘ondernemen in crisistijd’. Klik hier voor de powerpointpresentatie van Pieter. Vooral de gesprekken tussen de ondernemers waren boeiend en interessant. We zijn tenslotte lotgenoten en daarmee praat je in deze tijd het makkelijkst over bedrijfszaken.

3. Tweede onlineworkshop: ‘Ondernemen in tijden van corona in de anderhalvemetereconomie’ op 14 mei

Onze tweede onlineworkshop is donderdag 14 mei van 16.00 tot 17.00 uur. Het onderwerp is ‘Ondernemen in tijden van corona in de anderhalvemetereconomie’. De workshop wordt verzorgd door Alwin Nieuwenstein van het Centrum voor Excellent Leiderschap. Alwin heeft deze workshop ook gegeven voor Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA).

De leden van MKB Duiven hebben vandaag een uitnodiging ontvangen om zich in te schrijven. Doe mee, want alleen het delen van je ervaringen met collega-ondernemers in deze tijd is al de moeite waard. Persoonlijk vind ik het ook erg leerzaam om ervaring op te doen met onlinemeetings.

4. Kapper Theo Heebing is startklaar

Onze collega Theo Heebing besloot direct na de uitbraak van het coronavirus op eigen initiatief zijn kapsalon aan de Rijksweg te sluiten. Theo deed dit voor de veiligheid van zijn medewerksters en klanten. De afgelopen weken maakte hij zijn kapsalon coronaproof, deze week kwam het verlossende woord: maandag 11 mei mag zijn kapsalon weer open.

5. ‘Wat als thuiswerken geen optie is’

In de nieuwsbrief van ArboNed las ik deze week dit interessante artikel over wat je moet regelen als je werknemers niet thuis kunnen werken. Een aantal zaken is natuurlijk al genoegzaam bekend, maar ik denk dat het van groot belang is dat we niet verslappen.

6. Coronascheidingswanden van Promo Led Systems

De coronacrisis biedt ondernemende ondernemers natuurlijk ook kansen. Onze collega’s van Promo Led Systems leveren nu ook coronascheidingswanden op maat voor allerlei doeleinden. Het mooie is volgens Cem Aksoy van Promo Led Systems dat de frames na de coronacrisis kunnen worden gebruikt voor reclame- of andere doeleinden door ze te bedrukken. Wil je meer weten? Bel Cem of zijn collega Roel Horsman op 085 – 273 9742.

7. Verras moeder met een heerlijk proeverijmenu

Wie voor zondag a.s. (Moederdag!) nog wat moet regelen, hoeft niet te wanhopen. Bel Oscar Grift van Grift Party Catering (06 – 5100 1773) en het wordt een onvergetelijke dag. Lees voor alle informatie Oscars mail.

8. Deel je ervaringen tijdens de coronacrisis

De komende uitgave van ons verenigingsblad MKB Nieuws staat in het teken van de coronacrisis. Daarvoor zijn we op zoek naar collega’s die openhartig willen vertellen over hoe het hen de afgelopen maanden is vergaan. Je kunt de redactie bellen op 0316 – 280 682.

9. Onlinetraining Interstap voor werkzoekenden

Re-integratiebedrijf Interstap, ook lid van MKB Duiven, heeft in overleg met Regionale Sociale Dienst de Liemers een gratis onlinetraining voor werkzoekenden ontwikkeld. Normaliter helpt het succesvolle Interstap werkzoekenden met intensieve persoonlijke ondersteuning, maar nu afstand houden het devies is, is dat lastig. Bel voor meer info locatiemanager Niels Schoterman van de Westervoortse vestiging van Interstap: 06 – 5104 6043.

10. De winkel van Bodywear Superstore is helemaal coronaproof

Bij Bodywear Superstore aan de Rijksweg is het doorgaans een komen en gaan van klanten. Totdat de coronacrisis uitbrak. Het team van Bodywear nam meteen maatregelen om de winkel coronaproof te maken, waardoor het aantal bezoekers gelukkig weer aantrekt.

11. Net binnen: de nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel

Hij mag ook deze keer niet ontbreken: de geweldige coronanieuwsbrief van de Kamer van Koophandel. Over kansen in coronatijd, het vermijden van conflicten met zakenrelaties, de verruiming van de TOGS-regeling en nog veel meer.

12. Lest best: netwerk-ontbijtbijeenkomst MKB Duiven op 25 juni

Nu het kabinet de coronamaatregelen heeft versoepeld, kunnen we op verantwoorde wijze ook met MKB Duiven de draad weer voorzichtig oppakken. Bijvoorbeeld met onze netwerk-ontbijtbijeenkomsten in brasserie Een Mooie Dag. De brasserie wordt vanzelfsprekend helemaal coronaproof gemaakt.

De eerstvolgende netwerk-ontbijtbijeenkomst is donderdag 25 juni van 8.00 tot 10.00 uur. We gebruiken dit keer het hele restaurant. Er is plaats voor maximaal 24 deelnemers. Deelname is gratis. Binnenkort ontvang je per mail een uitnodiging met inschrijfformulier. Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst presenteert een aantal collega’s hun succesvolle aanpak van de coronacrisis.

Heb je tips en wetenswaardigheden voor deze veelgelezen onlinenieuwsbrief waar collega-ondernemers wat aan kunnen hebben, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.

Samen komen we door de crisis!

Met vriendelijke groet,

Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten