U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Juryrapport Duivense ondernemer van het jaar

Juryrapport Duivense ondernemer van het jaar

Geplaatst op 11 jan
1x bekeken
Juryrapport Duivense ondernemer van het jaar

Dames en heren, beste ondernemers,

Het gaat goed met de economie en dat zien we in Duiven. Het aantal banen groeit fors. In 2017 is het aantal banen in 2 jaar tijd met 2.000 gegroeid naar 16.500 en in 2018 is dat doorgegaan.

In dezelfde periode kwamen er in Duiven ook 100 nieuwe bedrijven bij en groeide het aantal bedrijven tot ruim boven de 2.000. De werkloosheid daalde met ruim 20% in Duiven. En MKB Duiven verwelkomt zijn 400ste lid. Dat is iets om trots op te zijn!

Duiven is een gemeente van, voor én door ondernemers. We doen dus iets goed in Duiven, ook zonder de MKB-toets, maar natuurlijk ik ga graag in op de uitnodiging van de voorzitter (Theo de Reus) om met MKB Duiven van gedachten te wisselen over de MKB-toets.

Met de kavelverkoop gaat het goed. Er wordt gebouwd op de Nieuweling en op Graafstaete en er zijn veel veelbelovende ontwikkelingen. Wij blijven ons daarom met kracht verzetten tegen de provinciale plannen om in Duiven en in de Liemers bedrijfskavels uit de markt te halen. Deze lijn past ook bij de economische visie voor de Liemers die binnenkort het licht zal zien en waaraan het MKB Duiven en Lindus hun bijdrage hebben geleverd.

De ontwikkelingen op Centerpoort-Nieuwgraaf met Loods 5, Hornbach en Besslink Licht zijn spectaculair.  Ook op Innofase zijn goede ontwikkelingen te melden. De werkgelegenheid zal verder toenemen en de werkloosheid kan verder dalen. Er komen enkele honderden arbeidsplaatsen bij door de komst van deze bedrijven. Wij leggen daarover nu al contacten.

De gemeentelijke organisaties van Westervoort en Duiven zijn begin 2018 onder één dak gebracht. Wellicht ontmoet u daardoor andere, nieuwe gezichten. Of is de dienstverlening tijdelijk minder geweest dan u van ons gewend was. De moeilijkheden lijken nu overwonnen.

En tot slot kan ik jullie melden dat het gemeentelijke huishoudboekje goed op orde is.

Kortom, in alle opzichten is er alle reden om met veel vertrouwen het nieuwe jaar in te stappen.

Namens de gemeente wens ik alle ondernemers een fantastisch 2019, zakelijk, maar zeker ook privé. Ik hoop dat 2019 ook het jaar wordt waarin we samen, ondernemers én inwoners,  het streven naar een duurzame, klimaatbestendige wereld een zet in de goed richting geven.

En dan nu: de grote MKB-prijs 2019!

Beste mensen,

De 5 genomineerde bedrijven zijn bezocht.  De jury bestaande uit Wim Oosterman, Ben Aarntzen samen met voorzitter Hans Willems heeft zich opnieuw de gebruikelijke slag in de rondte gewerkt. Volgens de juryvoorzitter was dit jaar het lastigste jaar ooit, maar dat zegt ie elk jaar. We houden het kort dit jaar. Ik ga er nog even in vogelvlucht langs.

Ronald Gerressen - Ronald Gerressen B.V.

Ronald is 16 jaar ondernemer. Heeft in de crisistijd goed op de centen gepast en (detail) heeft onlangs de afvoer van mijn garagedak doorgespoten, maar hij doet gelukkig veel meer. U hebt het gezien. Nu het goed gaat met de economie investeert hij volop in nieuw materiaal en machines. Ronald is een echte doordouwer, hij staat klaar bij nacht en ontij. Grote man met een klein hart. Sterk maatschappelijk betrokken. Laat de waterlanders rollen als leed hem te veel wordt.

Wilfred van Manen - Wima Fresh Food In&Out.

Wilfred zit nooit bij de pakken neer. Als het bij zijn baas niet meer wil lukken begint hij zijn eigen bedrijf in groenten en fruit. De producten haalt hij hoofdzakelijk uit de regio. Onder zijn eigen label "Shipman" brengt hij diverse soorten zelf ontwikkelde fruitsappen op de markt.  Een creatieve ondernemer.

Gezondheidscentrum ’t Reinhart - Frank Mulling, Bart Jongmans en Marc Serree

Artsen en werkers in de gezondheidszorg: zijn dat ondernemers??? Ja dus, en zeker in Duiven. Frank, Bart en Marc stampten samen een prachtig gezondheidscentrum uit de grond. Dat ging niet altijd van een leien dakje, zo af en toe kreeg ik daar ook wat van mee. De gemeente was niet altijd makkelijk...mar dat waren jullie ook niet. Het nieuwe centrum doet nauwelijks onder voor een ziekenhuispoli. Alles zit onder één dak. Handelsmerk: goede onderlinge communicatie en samenwerking met alle partijen in het gezondheidscentrum. Zo lever je de patiënt betere zorg.

Jan Koenen - Boeketterie "t Hoekje

Bloemen: lastige branche aldus. Toch heeft hij zijn onderneming weten uit te breiden. Duurzaamheid staat daarbij volop in zijn aandacht en hij werkt aan het certificaat "Groene Bloemist".  Jan beschikt over een webshop  en werkt nauw samen met "Top Bloemen". Zowel particulieren als bedrijven weten hem goed te vinden. Mede dankzij internet groeit zijn omzet gestaag.

Marco Kreté  - Ree-Zo Electro World.

Sinds 2002 is Ree-zo Electro World de zaak van Marco. Hij verhuisde onlangs  van de Passage naar de Pastoriestraat. De crisis was een moeilijke tijd. Ook Marco heeft behoorlijk op de centen gelet en hij is goed overeind gebleven. De verhuizing was een goede beslissing. Marco is een echte ondernemer. Hij onderscheidt zich door persoonlijke service aan klanten.

Dat waren de genomineerden. De jury heeft de matrix weer voor de dag gehaald en speciaal gelet op innovatief en duurzaam ondernemen, doorzettingsvermogen van de ondernemer en de algehele indruk van het  bedrijf.

Dames en heren, tijd voor de prijs.

De Rabobank  Arnhem en Omstreken Duivense Ondernemer van het jaar 2018 is een doorzetter die de crisis heeft doorstaan en die oog, oor en gevoel heeft voor de samenleving. Dames en heren, ik mocht hem al eens eerder onderscheiden, toen met een lintje. De vliegende duif van Wil Schropp gaat dit jaar naar:

 

Ronald Gerressen.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten