U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Juryrapport Duivense ondernemersverkiezingen 2021

Juryrapport Duivense ondernemersverkiezingen 2021

Geplaatst op 29 mrt
9x bekeken
Juryrapport Duivense ondernemersverkiezingen 2021

Is het niet appels en peren vergelijken wat jullie doen? Die vraag wordt tijdens ieder jurybezoek wel een keer gesteld. Een terechte vraag, want natuurlijk is het appels en peren vergelijken. Kijk maar naar de vijf bedrijven, die zijn genomineerd voor de titel Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense Ondernemer van het jaar 2021:

- Oscar Grift met Proeflokaal Duiven

- Ilse en Michiel de Warle met Liemers Fietsen

- Geert-Jan ter Heerdt en Annelien Zaagman-ter Heerdt met ATH Carwash

- Monique en Jeroen Heebing met Phone House Duiven

- Jeroen en Levine van de Pavert met Van de Pavert Beveiliging

Oneerbiedig gezegd: een kok, een fietsenmaker, een autowasser, een telefoonverkoper en een beveiliger. Natuurlijk zijn dat appels en peren. Maar het is niet de taak van de jury om te beoordelen wie het lekkerste kan koken of het beste banden plakt. Het gaat erom dat het allemaal ondernemers zijn en de jury moet/mag bepalen wie van hen de beste ondernemer is en dus Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar 2021 wordt.

Dat is gebeurd aan de hand van een bedrijfsbezoek en vervolgens een lijst van criteria. Ze zijn allemaal te vinden op de website van MKB Duiven, maar denk aan zaken als innovatief zijn, duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, doorzettingsvermogen tonen en kansen zien en pakken. Kortom: een echte ondernemer zijn. We zijn het misschien al een beetje aan het vergeten, maar voor ondernemend Duiven stond ook 2021 grotendeels in het teken van corona. Hoe ga je om met tegenslag, was dan ook een belangrijk gespreksonderwerp.

Alle genomineerden scoren hoog op deze criteria en dat is logisch, want anders waren ze niet genomineerd. Dat betekent dat de verschillen ook dit jaar weer klein zijn. Maar gelukkig niet zo klein dat er geloot moest worden. Met andere woorden: we hebben een winnaar!

Maar eerst willen we kort memoreren waarom we van alle vijf enorm onder de indruk waren. Let niet op de volgorde, want we volgen het alfabet.

Oscar Grift (Proeflokaal Duiven)

Oscar Grift verruilde de horeca op landgoed Klarenbeek in december 2020 voor Proeflokaal Duiven. Een nieuwe uitdaging en dichter bij zijn gezin in Loo. Uit marktonderzoek wist hij dat exclusieve catering ontbrak in deze regio. Maar iets nieuws beginnen midden in coronatijd vergde het uiterste van Oscar. Iedere persconferentie werd in spanning afgewacht wat er nu weer niet mocht. Maar door continu te innoveren staat er inmiddels een concept van heb ik jou daar.

Wie Oscar inhuurt, krijgt een topchef aan huis of op locatie, die met zijn collega’s zorgt voor een onvergetelijke avond. Met uitgebalanceerde menu’s en gerechten die Oscar zelf bedenkt. “Mensen maken de avond”, zegt Oscar bescheiden. Maar met de catering als belangrijkste bijzaak, voegen wij daaraan toe. Oscar rijdt geen buffetten rond, maar creëert een beleving en zorgt dat zijn

opdrachtgevers zich helemaal op hun gasten kunnen concentreren. Ook bijzonder: als het even kan, werkt hij samen met andere bedrijven uit de streek.

Oscar Grift is een ondernemer die een gat in de markt zag en dat gat op een zeer overtuigende manier heeft gevuld. Toen het moest, toonde hij ondernemerszin en doorzettingsvermogen.

Monique en Jeroen Heebing (Phone House Duiven)

Twaalf jaar geleden was Jeroen Heebing bedrijfsleider bij een telecomwinkel, toen hij dacht: dat kan ik zelf ook. En dus opende hij elf jaar geleden een Phone House in Zevenaar, daarna kwam Gendringen erbij en in 2020 ook Duiven. Het begin was moeilijk, want zijn reclamecampagne richting de opening eindigde met een gedwongen sluiting.

Jeroen en zijn partner Monique lieten zich er niet door uit het veld slaan en intussen is Phone House niet meer weg te denken. Hun geheim? Drie woorden: service, service, service. Wie bij Jeroen een abonnement afsluit of een telefoon koopt, weet zeker dat hij/zij bellend en internettend de deur uitgaat en dat alle gegevens zijn overgezet. Kom daar maar eens om in zo’n onlinewinkel! En denk niet dat Jeroen daardoor duurder is, want de prijzen zijn hetzelfde. Bovendien zet Jeroen zich in voor Stichting ALS en sponsort hij het Duivense verenigingsleven.

Jeroen Heebing is een doorzetter met het hart op de juiste plaats die weet hoe hij zich in een vechtmarkt moet onderscheiden van de concurrentie.

Geert-Jan ter Heerdt en Annelien Zaagman-ter Heerdt (ATH Carwash)

Ruim veertig jaar bestaat ATH Schadeherstel en het bedrijf draait nog steeds als een tierelier. De klantenportefeuille is goedgevuld, onder andere met een aantal grote, landelijk opererende ondernemingen.

Het bedrijf wordt gerund door broer Geert-Jan en zus Annelien Ter Heerdt. Samen besloten ze een paar jaar geleden dat er iets bij moest komen: een carwash. Toen midden in coronatijd op loopafstand een bedrijfspand te koop kwam, werd snel gehandeld. Door diezelfde corona konden ze zich concentreren op de nieuwe bedrijfsactiviteit. Want als er weinig gereden wordt, zijn er ook weinig schades.

Vorig jaar was de opening van ATH Carwash die zich van de concurrentie onderscheidt door kwaliteit. Zo wordt de voorwas met de hand gedaan en worden alle restwater, vet en ander vuil keurig afgevangen. Een helemaal groene activiteit wordt het nooit, maar duurzamer dan bij ATH vind je het niet. Schadeauto’s rijden het moederbedrijf nu brandschoon binnen en ook particulieren weten de weg naar de nieuwe carwash inmiddels te vinden.

Geert-Jan en Annelien hadden de lef om te investeren op een moeilijk moment en ze creëerden een nieuwe bedrijfsactiviteit die wordt gerund door een hecht team volgens principes die al veertig jaar bewezen succesvol zijn.

Ilse en Michiel de Warle (Liemers Fietsen)

Ilse en Michiel waren in 2017 winnaar van de Spiegel & Reflex Startersprijs. Maar dat was geen reden om op de lauweren te rusten. De knusse winkel aan de Ploenstraat is verruild voor een mega mobiliteitscentrum op ’t Holland. In vijf jaar tijd: een enorme prestatie! Terwijl collega’s focussen op e-bikes, heeft Liemers Fietsen het hele pakket. Dus ook de gewone fiets, racefiets en mountainbike. En uitbreiding met duofietsen, driewielers en scootmobielen komt eraan.

Tijdens de lockdowns bleef de werkplaats open en daar stonden de klanten in de rij (uiteraard op anderhalve meter afstand), want corona gaf het fietsen een boost. Maar ook zonder corona zou Liemers Fietsen zijn uitgegroeid tot wat het nu is: een bedrijf met een regionale en zelfs bovenregionale uitstraling. Niet met lage prijzen, maar met service en kwaliteit. Dat is hard werken, maar toch hebben Ilse en Michiel tijd voor het organiseren van duofietsuitjes voor ouderen en streekfietstochten in samenwerking met de horeca. Ook steunen ze Pink Ribbon en mede dankzij hen gaan Candea-leerlingen ieder jaar goed verlicht de winter in.

Michiel en Ilse zijn ondernemers die hun bedrijf letterlijk iedere dag weer een beetje beter willen maken. Intussen hebben ze Duiven als fietsgemeente op de kaart gezet!

Jeroen en Levine van de Pavert (Van de Pavert Beveiliging)

We schrijven dik twintig jaar geleden als Jeroen van de Pavert zijn baan kwijtraakt en besluit voor zichzelf te beginnen. Op een zolderkamer aan de Rubensstraat, met hulp van de net bevallen Levine. Met niets, zonder iets. Maar ze weten wel van aanpakken. Jeroen gaat alarmsystemen verkopen en trekt de kabels zelf. Als het aantal klanten groeit, betrekken ze een pand op Nieuwgraaf en dan gaat het hard. Lang verhaal kort: tegenwoordig zit Van de Pavert Beveiliging op ’t Holland in een groot pand met een prachtige showroom, van waaruit klanten in heel Nederland worden bediend.

Je kunt het zo gek niet bedenken op beveiligingsgebied of Jeroen en Levine kunnen het leven en installeren en ze mogen tot in de hoogste categorie certificeren. Vanzelfsprekend is er 24-uurs alarmopvolging. Van de Pavert is toonaangevend in de regio, met hightechklussen in bijvoorbeeld het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem en de technische ruimten van de Betuweroute. En Jeroen is voorzitter van de commissie techniek van de Alarm Groep Nederland. Maar denk niet dat beveiligen alleen om technisch inzicht draait, want creativiteit en innovatie zijn minstens zo belangrijk. Een beetje crimineel heeft de koevoet ingeruild voor de ICT en een beveiligingsbedrijf kan dus alleen overleven als het altijd minimaal één stap vooruit is op de crimineel.

Corona was ook voor Jeroen en Levine een moeilijke tijd. Beveiligers mochten niet bij elkaar in één auto, projecten werden uitgesteld etc. Maar aan de andere kant: ziekenhuizen hadden fijngevoelige scanners nodig die bezoekers met koorts konden detecteren en overal moesten koelkasten met vaccins gemonitord worden. Van de Pavert schakelde meteen over.

Jeroen en Levine bouwden hun bedrijf vanaf de grond op tot een toonaangevende onderneming die werkt voor gerenommeerde opdrachtgevers. Een bedrijf waar Duiven trots op kan zijn. Dat deden ze zonder ooit een cent te lenen en met een mooie combinatie van hard werken en altijd blijven vernieuwen.

In 2004 werden Jeroen en Levine ook genomineerd. Deze keer is het wel raak. Van de Pavert Beveiliging is de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense Ondernemer van het jaar 2021!

Hans Willems (juryvoorzitter), Mariëlle Cobussen en Pieter Copier.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank