U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Juryrapport Duivense starter van het jaar

Juryrapport Duivense starter van het jaar

Geplaatst op 1 jan
5x bekeken
Juryrapport Duivense starter van het jaar

Jan Brons en Eduard Poirrie zijn met hun bedijf Car Service Duiven uitgeroepen tot Duivense starter van het jaar. Onderstaand het rapportc van de juri, die bestond uit Rien Boskeljon, Marc Rosendahl en Ronald Gerressen.

“Aan mij (Marc Rosendahl) nog een keer de eer om bekend te maken wie de Duivense startende ondernemer van het jaar is geworden. Op speciaal verzoek van velen waaronder Peter Houthuijzen maak ik het kort dit jaar. Niks geen fratsen eromheen meteen naar de uitslag startende ondernemer van het jaar. De winnaar is dit jaar geworden…

Tja als ik het nu direct bekend maak dan vragen nde aanwezigen in de zaal zich af hoe wordt dat dan bepaald en dat wil ik voorkomen.

Bepalend voor onze beslissing is een serieuze rationele keuze.

Ja, Jan van Car Service Duiven, het gaat hier om een puur de rationele keuze en niet zo maar een beetje op gevoel. Jij fietste deze ochtend naar het werk met je oude buurjongen Nico en gaf aan dat je denkt dat de jury wel een beetje op gevoel zal kiezen.

Nee Jan en andere sceptici in deze zaal de jury beoordeelt rationeel en niet op gevoel. We gaan nog net niet langs notaris Van Ramshorst.

 

Hoe beoordelen we dan wel? Nou met een beoordelingsformulier met een tabel waar cijfers worden ingevuld van 1 tot 5 over algemene zaken, beoordeling continuïteit, kansen van bedrijf, met specifiek zaken als visie op markt en toekomst, ondernemingsplan,  specifieke kenmerken zoals innovatief vermogen, passie voor bedrijf, product, klant etc.

De punten worden opgeteld en voor het derde jaar op rij hebben de drie juryleden een gelijke volgorde dus geen discussie, geen emotie puur de harde cijfers.

Dus de keiharde cijfers hebben de uitslag bepaald en de winnaar is...

Maar wacht even als ik nu de naam noem dan gaat het dak eraf en krijg ik niet meer de kans om een toelichting te geven waarom de winnaar nipt heeft gewonnen.

Heel kort dan. De jury is bij de drie genomineerden Vitality Sports, ‘t Bakhuus en Car Service Duiven op bezoek geweest en we hebben bij elk dik een uur gesproken.

Als eerste bij Josko van Vitality Sports. Daar kom je binnen en BAM daar staat Lotte voor je neus. Josko heeft het voor elkaar. Iets wat we eigenlijk als mannelijk ondernemers allemaal willen: een ijzersterke vrouw achter de ondernemer.

En net als je een beetje bent opgewarmd en het heerlijke zelfgemaakte gebakje achter de kiezen hebt, trekt Josko je aan de haren mee naar de superstrak en professioneel ingerichte ijskoude hal waar het allemaal gebeurt.

Een hal met zwoegende mensen en als je rondkijkt zie je op de muren een reeks termen als FIT IS THE SHIT, BELIEVE IN YOURSELF, DON’T QUIT, BE STRONGER THAN EXCUSES,

Bij cafetaria-lunchroom ‘t Bakhuus daarentegen is het lekker warm met ook een super ontvangst door Leo en Seetjang aan een tafeltje in het fantastische eetgedeelte. Binnen 35 seconden wordt duidelijk dat ook hier de vrouw Seetjang de spreekwoordelijke broek aan heeft.

Bij Jan en Eduard van Car Service Duiven kom je in de fantastisch nette en schone werkplaats waar ma en soms pa de supervisie heeft over de eerste algehele indruk. Mensen we hebben nog nooit zo’n nette schone autowerkplaats gezien.

Alle genomineerden hebben een duidelijke visie waar ook het beleid goed aan is aangepast.

Bij Carservice gaven de mannen aan dat als ze ooit voor zichzelf zouden beginnen de klant dan op de eerste plaats komt en behandeld wordt op basis van vertrouwen. In augustus 2018 zijn ze gestart, december 2019 hebben ze 350 zeer tevreden klanten.

Met het voorzichtigheidsbeginsel in het achterhoofd bouwden ze het bedrijf beetje bij beetje op met hulp van de familie. Alles is op eigen kracht opgebouwd met zoveel mogelijk eigen middelen. Een rekening openen, laat staan een rekening-courant bij de bank krijgen, was zelfs een mega-uitdaging.

Jan en Eduard in deze tijd kijkt niemand meer op als je zegt wat een mooi setje: Eduard volop inkoop, Jan volop verkoop en familie voor alle randzaken.

Bij ‘t Bakhuus geldt ondernemerschap en horeca met bijna 100 jaar ervaring vanuit de generaties voor Leo en Seetjang. Opa was al ondernemer!

’t Bakhuus zit op een mooi punt in Duiven. Het is een goed franchise-concept maar met eigen stijl en inbreng, 100 % aandacht voor kwaliteit, geen bezorgdienst, aanhaken bij de gemeenschap in Duiven, shirtsponsor bij DVV, de zaak is open bij evenementen zoals “met vogel schieten” zoals Leo zo mooi de kermis beschrijft.

Liever wat meer personeel als de kwaliteit maar goed is en ja Seetjang zonder jullie geen Bakhuus. Dus na het werk effe blijven zitten, gezellig. Maar tijdens het werken moet je luisteren.

Josko van Vitality Sports heeft van zijn ouders wat geld geleend voor spullen voor zijn eerste training in het Horsterpark. U komt niet naar Josko, Josko komt je thuis halen, en ja hoor de muurschildering die hiervoor toepasselijk is, is ook Engels: No matter how you feel, get up, dress up, show up and never give up!

Ondernemen is mee bewegen!

Bij ‘t Bakhuus steeds meer de aandacht voor de gezondheidstrends, lekker maar ook gezonder eten, vegetarisch, glutenvrij,  

Leo en Seetjang wachten op een mooie locatie om een tweede Bakhuus te beginnen, maar eerst inspelen op trends. Niet groeien omdat het moet maar als het past.

Vitality Sports heeft na de periode van ouderwetse ruilhandel een degelijke groei gerealiseerd via mond-tot-mond reclame.  Er is nu inmiddels een plan om uit te breiden.

Er zijn goede contacten met de gemeente en er is volop aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen door ook juist de kids met bijvoorbeeld een beperking aan het sporten te krijgen. Vitality Sports is geen sportschool maar een instituut.

Op de lange termijn staat een mogelijke uitbreiding naar Westervoort.

Josko is zich ervan bewust dat ondernemen blijvend draait om keuzes maken.

Bij Car Service Duiven staat alles in het teken van het uitbouwen van de goede naam en het borgen van partnerships zoals bijvoorbeeld met Tesla. Zorgen dat je er bent als het nodig is. Met advies in plaats van een snelle reparatie, want de klant wil een betrouwbare partner.

Goed, ik ga ervan uit dat nu voor iedereen glashelder is wie uiteindelijk met de extra hoofdprijs naar huis gaat om vanaf volgende week met de (vrijblijvende)  bezielende hulp van Rien van sponsor Spiegel en Reflex de onderneming nog verder uit te bouwen.

Mag ik een roffel. De winnaars zijn Jan Brons en Eduard Poirrie van Car Service Duiven.Terug naar overzicht

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank