U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Juryrapport Rabobank Duivense ondernemer van het jaar 2019.

Juryrapport Rabobank Duivense ondernemer van het jaar 2019.

Geplaatst op 1 jan
1x bekeken
Juryrapport Rabobank Duivense ondernemer van het jaar 2019.

Henk en Daniëlle Vuulink zijn door de jury uitgeroepen tot Duivense ondernemer van het jaar. Lees hier hun juryrapport.

“Ook dit jaar zijn er weer vijf bedrijven genomineerd voor de titel Duivense ondernemer van het jaar. De jury heeft weer alle vijf genomineerde bedrijven bezocht en beoordeeld aan de hand van onze creteria.

“Ook dit jaar waren het weer bedrijven met verschillende invalshoeken en soorten business. En zoals elk jaar heeft de jury bestaande uit Wim Oosterman, Ben Aarntzen samen met voorzitter Hans Willems zich weer een slag in de rondte gewerkt.

Het was werderom een lastige maar ook een interessante opgave voor de jury. Het is volgens de voorzitter nog nooit zo lastig geweest als dit jaar.

Natuurlijk is genomineerd zijn al een prijs maar we mogen maar één ondernemer kiezen als de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar 2019. De genomineerden zijn:

Ischa Vermeulen van Bouwbedrijf Vermeulen: Ischa is in 2010 met zijn eigen bouwbedrijf begonnen, daarvoor heeft hij bij een aannemingsbedrijf gewerkt.

Vanwege te weinig werk is hij bij dat bedrijf ontslagen. Vanuit de ww-situatie is hij met behulp van het UVW zijn bedrijf gestart. Na eerst wat kleinere werkzaamheden uitbreidingen van woningen dakkapellen etc. heeft hij nu de eerste complete woningen gebouwd.

Ischa heeft vier mensen in vaste dienst. Hij heeft weinig last van concurrentie en is een echte doorzetter! Binnenkort wordt zijn nieuwe bedrijfspand op ’t Holland geopend.

Marc en Mirjam Roordink van Roordink Snijheesters: Marco en Mirjam hebben het bedrijf van hun ouders overgenomen. Oorspronkelijk ws dat een boerenbedrijf dat in 1962 is overgegaan naar een tuinderij in groenten. Marco is in 1991 toegetreden on een maatschap samen met z’n vader.

Na een bezoek aan Boskoop is Marco met snijheesters begonnen. Eerst met een 0,5 hectare en nu circa 3,8 hectare met 23 are onder glas. 

Marco en Mirjam telen diverse soorten heesters die verkocht worden via de veiling. Bij deze heesters is specifieke kennis nodig van bemesting bodemgesteldheid etc.

Marco is voorzichtig om deze zelf opgebouwde kennis met andere te delen. De concurrentie valt erg mee in NL met circa 10 collega’s.

Marco heeft voor de bewerking en het oogsten van de snijheesters zelf zijn machines ontwikkeld.

Maarten Hettinga van Viavisual: Zij leveren digitale schermen voor reclameaanduidingen etc. Maarten heeft dit bedrijf samen met zijn broer.

Die is in 2001 met Viavisual gestart en Maarten is in 2004 tot het bedrijf toegetreden.

De spullen worden in China gefabriceerd. Dat vergt wel enige begeleiding/ controle wat betreft de kwaliteit van de producten. Ze exporteren veel naar Duitsland.

Er is in deze business veel concurrentie. Viavisual onderscheidt zich door vaste installaties en een compleet pakket aan de bieden, inclusief software besturing systeem, schermenframes en service.

Onlangs zijn ze verhuisd naar ’t Holland. Voorheen zaten zij op Nieuwgraaf.  

Henk en Daniëlle Vuulink van Kaasmakerij De Kaastobbe: Henk en Daniëlle hebben een veeteelt bedrijf met 85 koeien. Omdat de melkprijs slecht was en om een beter rendement van hun bedrijf te maken, hebben zij in 2016 de omslag gemaakt om kaas te gaan maken.

Eerst op cursus gegaan, intern het een en ander verbouwd en waarna in 2018 de eerste kazen werden gemaakt. Tegenwoordig wordt ongeveer 1/3 van de verkregen melk omgezet in kaas. Circa 2400 liter per dag ofwel 240 kilogram kaas per dag.

Henk en Daniëlle hebben een samenwerking met andere boeren en instanties die verschillende melkproducten maken waardoor zij in hun winkel een breder assortiment kunnen aanbieden. Het zijn echte innovators.

Joost Wassink van ACDE Nederland: Het bedrijf ACDE bestaat ongeveer 25 jaar. Joost heeft het bedrijf samen met zijn compagnon drie jaar geleden overgenomen. Beiden zijn voor 50% eigenaar van het bedrijf.

Joost verkoopt apparaten die nodig zijn voor sloopwerkzaamheden. Zij werken op een internationale markt. Maar bedienen in hoofdzaak de Nederlandse markt.

Joost werkt hoofdzakelijk met zzp-ers en een vaste dame op kantoor.

De oud-eigenaar is eigenlijk de grootste concurrent. Verder zijn er in Nederland vier  van dergelijke bedrijven die 1850 sloopbedrijven bedienen van hun apparatuur.

ACDE levert een 24-uursservice. Ook is er in eigenbeheer een soort GPS-systeem ontwikkeld waarbij men de apparatuur kan monitoren voor service etc.

Verder zijn zij zich aan het oriënteren om een vestiging in de USA op te zetten. Joost is een echte doorzetter.  

Dat waren de genomineerden.

De jury heeft haar matrix weer voor de dag gehaald en speciaal gelet op innovatief en duurzaam ondernemen, doorzettingsvermogen van de ondernemer, alsmede de algehele indruk van het  bedrijf.

De Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar 2019 is geworden de ondernemer die een echte doorzetter en inovator is, die gevoel heeft voor het sociaal werk in de samenleving en dat is Henk en Daniëlle Vuulink.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank