U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Juryrapport Spiegel & Reflex Duivense starter van het jaar

Juryrapport Spiegel & Reflex Duivense starter van het jaar

Geplaatst op 11 jan
1x bekeken
Juryrapport Spiegel & Reflex Duivense starter van het jaar

Beste aanwezigen,

Aan mij de eer bekend te maken wie de startende ondernemer van het jaar is geworden. Het was de bedoeling dat ik eerst een toelichting geef op het juryrapport. Ik kan u mededelen dat het hier echt wel om een serieuze aangelegenheid gaat waarvoor ik (voor mensen die mij een beetje kennen) normaliter niet de meest geschikte persoon ben. We gaan het toch weer proberen.

Gelukkig doen we het samen met dit jaar de bezielende steun van Peter Houthuizen die vandaag wederom een stuk wijsheid heeft gewonnen. Peter is vandaag 37 jaar jong geworden. Proficiat kerel.

Nog een keer onze starters op een rij en laat je even nog even horen Stylingcoach Petra , Swaaba Movements en natuurlijk de laatste effe wachten, nog effe wachten New York Pizza van Didier Orij.

We praten concreet over drie bedrijven die zijn geselecteerd uit een lijst met een grote reeks bedrijven die zich elk jaar inschrijven bij de KVK. Er zijn drie winnaars waarvan er één met een extra pluim naar huis gaat.

Voor volgend jaar kunnen we wellicht zelfs een ondernemer onder de 18  jaar

nomineren. U heeft dit ook meegekregen natuurlijk dat er steeds meer inschrijvingen zijn van ondernemers onder de 18 jaar.

Wij hebben besloten dat een van de winnaars naar huis gaat met een extra grote glimlach en het vooruitzicht de onderneming nog verder uit te bouwen met de bezielende hulp van trainer/coach Rien Boskeljon.

Wat heb je daar nu aan zou u misschien zeggen? Nou ik kan u bevestigen dat de training en coaching van Rien op de laatste twee winnaars enorme impact heeft gehad.

De bedrijven Een Mooie Dag en Liemers Fietsen staan inmiddels prachtig op de kaart. En ja niet elke starter besluit door te gaan met ondernemen, want zeg nou zelf, dat ondernemen is allemaal wel mooi maar het kost een bak vrije tijd, bloed, zweet en tranen, man man man.

Ik sprak gisteren Michiel de Warle van Liemers Fietsen. Hij gaf aan dat vooral de nominatie en de aandacht die er gegenereerd wordt in de Duiven Post en het MKB blad echt een boost heeft gegeven aan het succes van zijn bedrijf.

In huidige straattaal “Het-het een enorme bak traffic opgeleverd op facebook. nie normaal”.  Nu moet gezegd worden dat Facebook Duiven voor 80 procent wordt beheerst door Liemers fietsen.

En kijk naar restaurant ‘Een Mooie Dag’. Het liep al fantastisch maar mede met een extra steuntje in de rug van Rien, de ondernemer, coach en trainer. Hij gaf de tip om de klanten te vragen wat er nog beter kan. De tips zijn verwerkt en de verbeteringen doorgevoerd en ja hoor je moet nu drie dagen vantevoren reserveren om er effe op dinsdagmiddag 12.00 uur te kunnen lunchen.

Terug naar onze kandidaten die zojuist nog kort zijn ondervraagd.

Het zijn drie zeer uiteenlopende bedrijven met vier zeer uiteenlopende ondernemers. Laat ik nog benadrukken dat niet de onderneming zelf maar de ondernemer wordt gekozen. Omzet en of FTE’s blijven buiten beschouwing.

Swabaa Movements: Twee jonge enthousiaste ondernemers met een perfecte match tussen de rustfactor en de movementfactor. Femke de rust, het brein, de spreekwoordelijke broek aan en Johannes de bruut met passie en liefde voor het vak.

Petra Styling Coach: Petra Vermeulen is een vrouw die graag een zaadje plant, iets aan u en mij mee wil geven, de vrouw die iets wil betekenen voor mensen. Gunning en vertrouwen in plaats van keiharde sales. Passioneel om mensen zelf te laten inzien hoe ze overkomen. Ik weet na het bezoek aan haar bedrijf dat warme kleuren het beste bij mij overkomen.

En dan Didier van New York Pizza ,die al vorige maand bekend kon maken dat hij de hoofdprijs van zijn leven heeft gewonnen. Een grote groep van ons heeft reeds kennis mogen maken met de aanstaande bruid.

New York Pizza is booming in Duiven. De KNVB moet wedstrijden van DVV verzetten op zaterdagmiddag omdat hele voetbalteams dan rondscheuren in Duiven met pizza’s. Didier gaat er volledig voor en is nu al bezig met de toekomst. Hij zit ook in het ontwikkelingsteam van New York. Dus als je nog een goed idee hebt voor een nieuwe pizza, fluister hem dit dan in.

Ga er maar aan staan, alle ondernemer zijn toppers. Op je gevoel af gaan is niet fair. Gelukkig biedt het juryrapport uitkomst met een duidelijke leidraad om een op feiten gebaseerde beoordeling te kunnen geven.

De ondernemers zijn door ons bezocht en aan een kruisverhoor blootgesteld. Hierna is het juryrapport door de juryleden afzonderlijk ingevuld. Rien doet dit al jaren en het wordt enkel lastig voor de jury als de ratio-beoordeling van drie juryleden geen duidelijk uitsluitsel geeft. Dit jaar hebben we een unanieme hoogste score.

Alle drie startende ondernemers hebben vooral in deze tijd een degelijke kans om succesvol te zijn. Eigenlijk zijn ze het al door zich zo in de kijker te hebben kunnen zetten. De jaren vanaf 2019 zijn echter bepalend voor hun leven. Je moet het nu echt waar gaan maken, jullie staan aan het begin. Hoe mooi is het dan als je wordt genomineerd.

De meeste punten worden verdiend met criteria als het ondernemingsplan, het financieel beleid, het innovatieve karakter van het bedrijf, het lef dat is getoond en natuurlijk het doorzettingsvermogen, de passie voor bedrijf, product en klant.

Ook zaken als visie op de markt en toekomst, het omgaan met concurrentie en de algehele presentatie waarmee het beeld naar buiten wordt gevormd hebben ook meegespeeld in de beoordeling van de jury.

De punten zijn opgeteld en ook nu bepalen de keiharde cijfers de uitslag.

De winnaar die in 2019 die net iets meer punten heeft behaald dan de concurrentie door op alle criteria goed te scoren, zich goed presenteert, een degelijk ondernemingsplan paraat heeft en een goede toekomstvisie heeft en deze duidelijk kan verwoorden, creatieve oplossingen bedenkt en alles aan de kant heeft gezet om een succesvolle start te realiseren is daarom geworden Johannes Swart en Femke Baars van Swabaa Movements.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten