U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Ledenwerving in 2018 speerpunt voor jubilerend MKB Duiven

Ledenwerving in 2018 speerpunt voor jubilerend MKB Duiven

Geplaatst op 15 mei
7x bekeken
Ledenwerving in 2018 speerpunt voor jubilerend MKB Duiven

MKB Duiven bestaat in 2018 twintig jaar. Een van de belangrijkste activiteiten in het jubileumjaar is ledenwerving met het MKB Duiven welkomstpakket voor nieuwe leden en voor bestaande leden die voor een nieuw lid zorgen, aldus voorzitter Theo de Reus in zijn nieuwjaarspeech.

Goedenavond mkb’ers van Duiven, Groessen en Loo. Burgemeester Rik de Lange, onze genomineerden en hun gasten en andere belangstellenden op de nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven.

Ik heet jullie allemaal van harte welkom mede namens mijn medebestuursleden Theo Gieling, Hanneke Vink, Richard Rigter, Maarten van der Geest, Jeroen Willems en Josée Veneklaas, de organisator van deze topavond, die ik altijd een van de kroonjuwelen van MKB Duiven noem.

Ik begin meteen met iedereen een gezond, gelukkig en ondernemend 2018 toe te wensen.

Om te voorkomen dat jullie aan het einde van mijn nieuwjaarspeech de glazen al leeg hebben, wil ik graag nu met julie toasten op een prachtig en bruisend 2018.

Het is een voorrecht om hier op deze plaats als voorzitter van MKB Duiven te mogen staan en jullie op deze prachtige bijeenkomst als eerste te mogen toespreken.

Ik heb er zaterdag zelfs nieuwe kleding en schoenen voor gekocht.

Hoewel onze vicevoorzitter Theo Gieling altijd zegt “doe nou ook eens een colbertje aan” heb ik die wijze raad weer in de wind geslagen.

Nieuwe leden

Een speciaal welkom is er ook voor Melanie Koster van Mels Koerierdiensten, Gerard Putman van de GMP Groep, Christiaan Vos van Kerk Voor Nu, Margot Leuverink van M-Home, Dick Jansen en Caroline Matser van Fysiotherapie Duiven, Marije Hendriks freelance tekstschrijver, Anita en Willie van den Dam van Van den Dam Schilderwerken Duiven, Reginald van Noorden van Riset Automatisering en interieur ontwerper José van Leuven van JvL Ontwerp.

Wie zijn dat dan vragen de meesten van u zich nu af.

Nou dat zijn 9 ondernemers (gemakshalve maak ik van dominee Christiaan Vos van Kerk voor Nu maar meteen een ‘ondernemend dominee’) uit Duiven, Groessen en Loo die de afgelopen weken lid zijn geworden om het jaar 2018 perfect te beginnen.

Die negen vormen een gemêleerd gezelschap, net als die grote MKB Duiven-familie, waar we allemaal deel van uitmaken en die nu 351 leden telt.

Dat is 13 leden meer dan vorig jaar op dit moment.

Dat we zoveel leden hebben, hebben we vooral te danken aan onze succesvolle ledenwerfcampagne in 2017.

Een campagne die Peggy Blaauw, die ook notulist is van onze maandelijkse bestuursvergaderingen, voor ons heeft bedacht en met heel veel enthousiasme heeft uitgevoerd.

Peggy zorgde voor bijna 40 nieuwe leden, maar helaas is ze tegenwoordig met haar kids veel te druk met de zwerfafvalinzameling in onze gemeente en heeft ze voor ledenwerving geen tijd meer.

Als je meer wilt weten over Go Clean Duiven, ga dan kijken in de pop-up-winkel in de Elshof Passage, die zaterdag wordt geopend.

Ledenwerving speerpunt

Ledenwerving blijft dit jaar een van de speerpunten van MKB Duiven.

Dat is dringend noodzakelijk want bij andere ondernemersverenigingen in  de Liemers nemen de ledenaantallen af en we gaan niet leidzaam af zitten te wachten tot ons dat bij MKB Duiven ook gebeurt.

Weliswaar is ons dat afgelopen jaar niet overkomen, maar helaas hebben we geen opvolger van Peggy kunnen vinden.

Vandaar dat we dat voortaan samen gaan doen, ja je hoort het goed sámen: het bestuur én de leden van MKB Duiven.

Het mooie voor jullie is dan wel weer dat de leden daar een beloning voor krijgen.

Dat hebben we vorige week vrijdag tijdens onze bestuursvergadering besloten.

Jullie hebben maar mooi mazzel met zo’n bestuur, al zeg ik het zelf.

‘Deus van De Reus’

Hoe gaan we te werk: jullie houden je ogen en oren open en tippen ons als bestuur als je hoort dat iemand belangstelling heeft om lid te worden van MKB Duiven of als je ziet dat zich in een nieuw bedrijf in onze gemeente heeft gevestigd.

Ik of een van de andere bestuursleden ga vervolgens op bezoek met onze prachtige MKB Duiven-doos bomvol relatiegeschenken van onze leden.

Vorig jaar was het niet gepast om grapjes te maken over de doos die je van Peggy kreeg (dat heb ik ook nooit gedaan), nu wel; potentiële nieuwe leden krijgen de ‘Deus van de Reus’.

Of die net zo populair zal zijn, is natuurlijk de vraag, maar we zien wel.

Welkomstpakket

Nieuwe leden ontvangen vervolgens een prachtig plant van boeketterie ’t Hoekje in een mooie vaas van Jodeco Glass, een tasje met artikelen van Media Markt Duiven, een heerlijk fles wijn van Mitra Dennis Kock in een wijnkistje van Marcel Bossink van relatiegeschenkenbedrijf Just Give It, die klaarblijkelijk ook aan mij heeft gedacht want je krijgt er ook een mooie bierflesopener bij.

En nou komt het: degene die dankzij zijn tip voor een nieuw lid heeft gezorgd, ontvangt als beloning ook die unieke MKB Duiven-plant.

Zorg je dit jaar voor een tweede nieuw lid dan staan we met de heerlijke wijn bij je op de stoep en wie drie nieuwe leden aanbrengt, krijgt een diner aangeboden bij een van onze horecaleden in het centrum van Duiven.

Afgelopen vrijdag meldde zich het laatste nieuwe lid van MKB Duiven aan en zij is vanavond ook aanwezig.

De gelukkige is Jose van Leuven en ik wil graag nu aan haar het complete pakket overhandigen.

Jose is niet alleen interieur ontwerpster, maar maakt ook prachtige krijtbordtekeningen, onder andere in brasserie Een Mooie Dag.

Deze week maakt ze de inschrijving van haar bedrijf rond bij de Kamer van Koophandel en dan heeft ze haar ondernemersdroom verwezenlijkt: Jose namens ons allen heel veel succes toegewenst.

Mede-eigenaar Edwin Tunnissen van brasserie Een Mooie Dag promootte MKB Duiven bij haar en tipte mij (dat was in dit geval ook niet zo moeilijk want ik kom er veel te vaak).

Als dank voor het nieuwe lid mag Edwin straks als eerste de fraaie MKB Duiven plant in ontvangst mag nemen.

Zo simpel werkt het dus.

Je ziet het plantje morgen wel op de bar staan van zijn brasserie.

Tot voor kort stond daar een beker voor de winnaar van de MKB Duiven rally, maar die staat nu bij mij in de prijzenkast.

De doelstelling van onze ledenwerfcampagne is nog steeds 400 leden, want je moet ambities hebben en met jullie hulp gaan we dat aantal halen!

Zo, ik hoop dat inmiddels een beetje duidelijk is wat er dit jaar van jullie wordt verwacht: aan de slag zou ik zeggen.

2018 is jubileumjaar

2018 is een jubileumjaar van MKB Duiven: het is 20 jaar geleden dat MKB Duiven is opgericht op initiatief van de Rabobank Duiven.

De Rabobank heeft ons altijd een zeer warm hart toegedragen.

Ik denk zelfs dat we zonder Rabobank hier vanavond niet zouden hebben gezeten, want medewerkers van de bank regelden in de beginjaren veel, zo niet alles.

Gelukkig heeft het de Rabobank geen windeieren gelegd.

Mede-initiatiefnemers die op 15 oktober 1998 de oprichtingsakte van MKB Duiven ondertekenden, waren Hans Willems, die hier vanavond aanwezig is als juryvoorzitter, Arthur Mattijssen van de Blokkker en de toenmalige penningmeester Nol Snelder, die er vanavond helaas niet bij is want zijn gezondheid staat dat niet toe.

Hopelijk is Nol nog lang in ons midden.

Een tikkeltje eigenzinnig

In die twintig jaar hebben we met z’n allen MKB Duiven uitgebouwd tot hét dynamische ondernemersnetwerk in onze gemeente, waar ondernemers uit Duiven, Groessen en Loo elkaar leren kennen en zaken met elkaar doen.

We kregen navolging in Westervoort, Zevenaar, Rijnwaarden en Montferland.

We zijn altijd onze eigen, een tikkeltje eigenzinnige koers blijven varen.

Dat werd ons niet altijd in dank afgenomen.

‘Daar heb je MKB Duiven weer’ krijg ik nog steeds regelmatig te horen en dat klinkt me elke keer weer als muziek in de oren.

De MKB Duiven-Band

À propos muziek; we gaan in 2018 wat nieuws doen.

Er komt een heuse ‘MKB Duiven Band’.

Laat het ons weten als je ook muzikale talenten hebt en aan de band wilt meedoen.

Er staat ook al een eerste optreden van de MKB Duiven Band gepland en wel op zaterdagavond 7 juli.

Dan houden we ook een grote jubileumactiviteit: die avond organiseren de horecaondernemers op het Remigiusplein een groots opgezette barbecue.

Wij haken daarop in want we willen ons jubileum ook heel graag vieren met de partners en kinderen van onze leden en die zaterdagavond is daar perfect geschikt voor.

De jubileumbarbecue met een optreden van de MKB Duiven Band moet een grote happening worden en wordt je gratis aangeboden.

Onze penningmeester denkt nu ongetwijfeld wat zegt ie nou dan weer, maar dat komt goed.

Ondernemerstalent

Ik had het net over muzikaal talent, dat is leuk als je dat ook hebt maar bij MKB Duiven draait het natuurlijk om ondernemerstalent.

Daarom zijn we vanavond hier: als eerbetoon aan acht (eigenlijk elf als we partners meetellen) collega’s die daar onmiskenbaar over beschikken en daarom zijn genomineerd voor de Duivense ondernemersverkiezingen.

Vijf voor de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar en drie voor de Spiegel & Reflex Duivense starter van het jaar.

Hoofdsponsors bedankt voor jullie jarenlange steun, want dankzij jullie kunnen we deze fantastische avond organiseren.

Onze ondernemersverkiezing wordt ook gesponsord door RTV Favoriet, de Duiven Post en de bedrijven die de grote advertentiecampagne in de Duiven Post mede mogelijk hebben gemaakt.

Voor mij zitten onze genomineerden met hun gasten aan de tafels.

Ik zie gespannen gezichten want iedereen is benieuwd naar de uitslag.

Voor een genomineerde is het vandaag een dubbel bijzondere dag.

Dat is Peter Houthuijzen, want hij is vandaag jarig: Peter van harte gefeliciteerd.

In oktober had ik het genoegen om de genomineerden te mogen vertellen dat ze zijn uitverkozen.

Die reacties zijn altijd superleuk; bij de een is het plots doodstil aan de lijn, de ander gaat helemaal uit zijn dak.

Omdat er maar één kan winnen zeg ik de genomineerden ook altijd dat winnen natuurlijk hartstikke leuk is, maar dat ze zich daar niet op moeten focussen.

Met de nominatie heb je al een fantastische hoofdprijs te pakken: namelijk waardering van collega-ondernemers in onze gemeente die jouw ondernemerschap voor deze prestigieuze prijzen hebben voorgedragen.

Ik zeg ook altijd ‘geniet van alle hartverwarmende reacties op je nominatie, van de vele publiciteit en van de fantastische entourage tijdens deze avond’, ongeacht de uitslag.

Dames en heren, ik ben aan het einde gekomen van mijn nieuwjaarstoespraak.

Je miste dit keer natuurlijk dat er links en rechts sneren werd uitgedeeld naar het kabinet en naar de gemeente.

Dat doen we volgend jaar weer, want deze jongen vindt het veel te leuk om hier de komende jaren weer te mogen staan.

Ik dank jullie voor je gewaardeerde aandacht, geniet van deze unieke MKB Duiven-avond en wil je meer weten over de ‘deus’ kom dan na afloop van het officiële gedeelte naar me toe.Terug naar overzicht