U bevindt zich hier: Home > Nieuws > MKB Duiven bruist ook in 2011

MKB Duiven bruist ook in 2011

Geplaatst op 11 apr
297x bekeken

MKB Duiven rust niet op haar lauweren. Tijdens de ledenvergadering heeft het bestuur de plannen voor 2011 bekend gemaakt.

Na zo’n geweldig jaar als 2010 zou je haast denken wat valt er voor 2011 nog te realiseren. Nou ik kan u verzekeren dat onze leden aan dit team achter deze bestuurstafel nog heel veel plezier gaat beleven.

Uiteraard zijn we trots op wat we de afgelopen jaren met MKB Duiven hebben bereikt. Maar ik denk dat de uitdaging nog groter is om MKB Duiven op het niveau te houden dan iedereen van ons gewend is. En ga er eigenlijk ook maar vanuit dat het daarbij niet zal blijven. Dat zit niet in de aard van dit beestje, maar past ook beslist niet bij de geweldige drive van mijn mede-bestuursleden. Wat zit er voor 2011 in de pen.

CRM-Systeem

De administratie en het secretariaat van MKB Duiven zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid. De tijd dat ik de nieuwe leden in mijn oude agenda noteerde is voorbij, hoewel ik dat stiekem nog wel doe.

Mijn collega Dianne de Geus heeft zich een half jaar geleden over het secretariaat ontfermt en dat is gigantisch veel werk. Ook voor de medewerkers van accountantskantoor Grip die al jaren gratis de ledenadministratie verzorgen, is het bijna niet meer te doen.

Vandaar dat we als bestuur van MKB Duiven de hulp in hebben geroepen van ons lid Hans Koenhen, van CRM Consultants. Hans is een specialist op het gebied van CRM-systemen (voluit Customer Relationship Management-systeem) waarmee we de gehele administratie en de communicatie binnen MKB Duiven in een nieuwe database gaan stroomlijnen.

Forumdiscussie

MKB Duiven wil graag een belangrijke rol vervullen in maatschappelijke debatten die ons als ondernemers ook raken.

Vandaar dat we donderdag 3 maart een forumdiscussie hebben georganiseerd over het detailhandelsbeleid voor de Duivense bedrijventerreinen. Op deze manier proberen we ook de belangen van ondernemend Duiven bij de plaatselijke politiek onder de aandacht te brengen. En dat lukt mijns inziens uitstekend.

Van de lokale politici ontvingen we donderdag j.l na afloop complimenten voor de organisatie van het forum, dat ook de kloof tussen bedrijfsleven en politiek slecht. Tijdens zo’n bijeenkomst raken politici en ondernemers aan de praat waardoor er meer begrip komt voor elkaar standpunten.

De politiek werkt altijd graag aan de door ons georganiseerde debatten mee. Duiven is zo langzamerhand de enige gemeente in deze regio waar dergelijk initiatieven nog worden genomen.

Liemerse samenwerking

MKB Duiven heeft de afgelopen jaren navolging gekregen in de Liemers. Ik persoonlijk vind dat een van de mooiste dingen die we de afgelopen jaren voor elkaar hebben gekregen.

Afvaardigingen van de besturen hebben onlangs met elkaar kennisgemaakt en de onderlinge verstandhoudingen zijn perfect. We hebben ook afgesproken dat initiatieven gaan nemen om ook de leden met elkaar in contact te gaan brengen.

De eerste gelegenheid daartoe is het Pruuvement. Vorig jaar waren we daarvoor nog te gast in Westervoort, dit jaar wordt het door MKB Duiven georganiseerd op donderdag 30 juni. De locatie is het horecapaviljoen in het Horsterpark.

Voor wie vorig jaar niet is geweest: het Pruuvement is zoals de naam al een beetje zegt een festijn waar de bezoekers kunnen proeven van heerlijke gerechten en drankjes, die worden aangeboden door lokale ondernemers. Mede door het prachtige zomeravond weer was het vorig jaar een zeer sfeervolle happening.

Vorig jaar dus alleen voor Ondernemend Westervoort en MKB Duiven maar dit keer zijn onze zusterverenigingen in Zevenaar, Montferland en Rijnwaarden er ook bij. Voor de standhouders is het trouwens ook een stuk interessanter dat er dit keer veel meer bezoekers zullen komen. Bovendien is het Horsterpark uitstekend bereikbaar en beschikt over voldoende parkeerplaatsen.

Als MKB Duiven zijn we het aan onze stand verplicht daar dit jaar minstens zo’n geslaagd evenement van te maken. Omdat we gastheer zijn, hebben we daar in de begroting ook een extra bedrag voor opgenomen.

Contactdag Liemerse bedrijven

Een tweede activiteit is het plan voor een contactdag voor Liemerse bedrijven. Organisator van de nieuwe opzet is MKB Winstpunt een non-profit organisatie die is opgezet om nieuwe initiatieven te ontplooien om de Liemerse economie te stimuleren. Drijvende kracht achter MKB Winstpunt is collega Henk de Beijer.

Het is de bedoeling dat deze Liemerse bedrijvenbeurs in het najaar wordt gehouden. Vanzelfsprekend moet ieder lid in staat zijn om aan de beurs deel te nemen, dus moet het ook een betaalbare beurs zijn.

Uiteraard maakt een omlijstend programma met interessante workshops en sprekers het bezoek zeer de moeite waard. Maar bovenal zie ik het als een perfecte gelegenheid om ons als Liemerse bedrijfsleven te profileren. Uiteraard informeren we je de komende maanden over de voortgang.

Tot zover mijn vooruitblik. Mijn collega Danny Janssen zal dadelijk de begroting voor 2011 met jullie doornemen. Schrik niet als je ziet dat ons jaarlijkse voetbaluitje is geschrapt. Met mijn kompaan Theo Gieling werk ik in samenspraak met onze bestuurscollega’s al aan een oplossing.



Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank