U bevindt zich hier: Home > Nieuws > MKB Duiven Rally 2013 met Sportklasse en Toerklasse

MKB Duiven Rally 2013 met Sportklasse en Toerklasse

Geplaatst op 15 mrt
284x bekeken
MKB Duiven Rally 2013 met Sportklasse en Toerklasse

Je hebt van die evenementen waarvan je je niet kan voorstellen dat ze ooit nog van de agenda verdwijnen. De MKB Duiven Rally behoort daar zeker toe. De harde kern onder de deelnemers kijkt er weken van tevoren naar uit en ieder jaar zijn er nieuwsgierigen die het ook wel eens mee willen maken.

Dat kan, zolang het aantal maar beperkt blijft tot vijftig, of hooguit een paar meer. Mocht dat aantal niet worden gehaald, dan bestaat de kans dat wild cards worden verstrekt aan leden van andere Liemerse ondernemersverenigingen.

Eigenlijk kent de rally maar één voorwaarde. Deelnemen kan alleen als je de beschikking hebt over een oldtimer, een cabrio of een anderszins bijzondere auto. Een team bestaat uit een bestuurder en een navigator, die samen de toertocht van ongeveer 150 kilometer tot een goed einde proberen te brengen. Er wordt gereden aan de hand van een rallyboek, dat wordt samengesteld door Bart Willems, een ervaren rallyrijder.

Danny Janssen: "Vorig jaar won van de vader van MKB-lid Günther Rosbag. Een man die in de rallywereld bekend is. Hij heeft ons geadviseerd en het resultaat daarvan is onder meer dat we nu met twee klassen gaan werken."

Sponsors van het evenement zijn Kartbaan Duiven (waar de instructieavond wordt gehouden), Van Essen Banden en Rosbag Reclame. De start is dit jaar bij Van Essen in Westervoort, waar de deelnemers bij het vertrek door de garage rijden. De middaglocatie voor de lunch wordt vooralsnog geheim gehouden, omdat deelnemers anders nu al weten in welke richting het gaat.

Wel mag bekend worden dat opnieuw wordt gefinisht bij Zalencentrum Berentsen in Loo. Andere MKB-leden kunnen zich daar aansluiten om de rally samen met een diner en in een gezellige netwerksfeer af te sluiten. Burgemeester Henk Zomerdijk is gevraagd de prijsuitreiking te doen.

Danny Janssen: "Een verandering is ook dat we de regels zodanig hebben aangepast dat er geen groot verschil meer kan ontstaan in aankomsttijd van de teams. Gaat een team onderweg in de fout, dan moeten ze op een gegeven moment het traject waar ze mee bezig zijn afbreken en worden ze doorgeloodst naar het startpunt van het volgende traject. Het kan dus niet meer zo zijn dat teams pas laat in Loo arriveren."

Net als voorgaande jaren gaat de opbrengst van de MKB Duiven Rally (vorig jaar 4.000 euro) naar goede doelen. Er zijn inmiddels vier doelen bepaald, die later bekend zullen worden gemaakt.

Danny Janssen heeft dit jaar in het 'rallyteam' van MKB Duiven (de organisatie van het evenement) gezelschap gekregen van twee nieuwe gezichten: Paula van Remmen van DVVR en Luc Hendriks van Image & More fotografie. Zij nemen de plaatsen in van Marie-Christine Hermsen en Anouk de Valois. Blijvertjes zijn, naast Danny Janssen, Gysbert en Esther Wind.

 

  Schrijf je hier in als deelnemer aan de Rally



Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank