U bevindt zich hier: Home > Nieuws > MKB Duiven: Coronacrisis Update nummer 23, vrijdag 4 december

MKB Duiven: Coronacrisis Update nummer 23, vrijdag 4 december

Geplaatst op 4 dec
1x bekeken
MKB Duiven: Coronacrisis Update nummer 23, vrijdag 4 december

Eén van de kroonjuwelen van MKB Duiven, dat is elk jaar onze drukbezochte nieuwjaarsreceptie. De fantastische entourage in de grote zaal van Gieling is altijd het unieke decor voor de uitreiking van onze ondernemersprijzen. De laatste op 7 januari jl. was één van de allerbeste.
 
Maar helaas, twee maanden later stonden ons land en de wereld op z’n kop door de coronapandemie. Tien maanden later is de coronacrisis nog steeds niet opgelost en daarom heeft het bestuur van MKB Duiven vanmorgen besloten om onze nieuwjaarsreceptie en de uitreiking van de ondernemersprijzen uit te stellen.
 
Een onlinealternatief zien we niet zitten. Daarom wachten we tot de versoepelingen ons in staat stellen een bijeenkomst te houden in dezelfde setting als onze ledenvergadering, dus met minstens honderd bezoekers. Desnoods duurt dat nog een paar maanden, maar dat is het eerbetoon aan de genomineerden ons waard!
 
Elke week stellen we in de Duiven Post een genomineerde voor van onze Duivense ondernemersprijzen. Deze week is dat Bas de Rijk van CarVision.
 
De overige kandidaten van de verkiezing van de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar zijn:
 
1. Han Goudswaard van H. van der Berg verhuizingen, transport en opslag
2. Theo Heebing van Kapsalon Theo Heebing
3. Familie Van Tilburg van Hortensiakwekerij Van Tilburg
4. Angelien en Arthur Mattijssen van Blokker Duiven
 
De genomineerden voor Spiegel & Reflex Opleidingen startende ondernemer starter van het jaar zijn:
 
1. Loes Jonkers van Loes Jonkers Uitvaartverzorging
2. Cem Aksoy van Promo Led Systems
3. Anne Aaldering van Huidkliniek Cosmed
 
En dan nu de gebruikelijke tweewekelijkse mededelingen en inspiratietips, 22 stuks deze keer, voor en door MKB-collega’s.
 
1. Overleg met college van B en W over knelpunten bedrijventerreinen
De gemeenteraad heeft besloten dat er de reclamebelasting in onze gemeente niet wordt uitgebreid naar de bedrijventerreinen en het college van B en W opdracht gegeven om in overleg te treden met MKB Duiven en Lindus. Voortvarend heeft burgemeester Huub Hieltjes deze week meteen het voortouw genomen. Het eerste overleg met MKB Duiven is woensdag 16 december van 13.00 tot 14.30 uur. Namens MKB Duiven schuiven secretaris Linda Hauwert en ondergetekende aan.
Aanvankelijk werden we door de burgemeester uitgenodigd voor ‘overleg reclamebelasting/BIZ’. Huh, reclamebelasting? Dat was toch een gesloten boek. Een beetje ongerust hebben we direct aan de bel getrokken met de reactie: ‘Wat ons betreft praten we over eventuele knelpunten op bedrijventerreinen en mogelijke oplossingen daarvoor, echter zonder voor te sorteren op de invoering van reclamebelasting’. Per omgaande werd de werktitel aangepast. KLASSE!
 
2. Meld knelpunten op bedrijventerreinen bij ons bestuur
Als uitvloeisel van punt 1 doen we een oproep aan onze leden om knelpunten op de bedrijventerreinen te melden bij het bestuur van MKB Duiven. Je kunt mailen (info@mkbduiven.nl) of bellen: 0316 – 280 682.
 
3. Nieuw bij MKB Duiven: commissie bedrijventerreinen
Onze nieuwe commissie bedrijventerreinen begint langzamerhand vorm te krijgen. Namens het bestuur van MKB Duiven neemt secretaris Linda Hauwert zitting in de commissie. We hebben al enkele ondernemers op Nieuwgraaf en ’t Holland benaderd, maar we zijn nog op zoek naar ondernemers op Centerpoort. Ook een tweede vertegenwoordiger van ’t Holland is van harte welkom.
 
4. Steun de ijsbaan voor de kerstpakketten voor de minima
Dit jaar is er helaas geen ijsbaan in Duiven. Dit is na veertien achtereenvolgende jaren mét een ijsbaan even wennen, maar het is niet anders. In plaats van de ijsbaan staat er dit jaar een groot ledscherm van Promo Led Systems in het centrum van Duiven. Op het scherm zijn sfeerbeelden van de ijsbaan te zien én eventueel reclame van jouw bedrijf.
De opbrengst daarvan is voor de jaarlijkse kerstpakkettenactie voor de minima van Stichting Winterevenementen Duiven, die gelukkig wel door kan gaan. Dat is lovenswaardig en daarom maken we iedereen attent op de reclamemogelijkheden, die worden uiteengezet in deze folder en deze mailing.
 
5. Zonnekinderen zoekt bedrijven voor virtueel bedrijfsbezoek
Kinderopvang Zonnekinderen is ook actief in de gemeenten Duiven, vandaar dat ze lid geworden zijn van MKB Duiven. Voor hun project ‘wereldwijs’ vragen ze de aandacht van ondernemend Duiven. Voor dit project bezoeken kinderen van 9 jaar bedrijven. Helaas kan dat nu niet, daarom heeft Zonnekinderen het plan voor virtuele bedrijfsbezoeken gelanceerd.
Je leest er alles over in deze mailing van wereldwijscoach Job Lintsen. Je hebt er zelf geen omkijken naar, want het filmpje wordt desgewenst door Zonnekinderen gemaakt. Je kunt Job ook bellen (06 – 5396 7997) als je straks als corona achter de rug is, weer ‘gewoon’ kinderen de kans wilt bieden om een kijkje te nemen in je bedrijf. Doen!
 
6. Investering van 1,6 miljoen in MKB in regio Arnhem/Nijmegen
Van bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink ontvingen we het verzoek om bovenstaand persbericht te delen met onze leden. Het gaat om investeringen in verdere digitalisering van je bedrijf. Denk daarbij aan verbetering van je website, het opzetten van een webshop, hulp bij social-mediacampagnes of de ontwikkeling van een app. Kortom zeer de moeite waard voor ons mkb-ondernemers. Bel voor meer info met Patrick Sessink: 06 – 5385 8584.
 
7. Prestigieuze prijs voor Duivens bedrijventerrein InnoFase
InnoFase is een bedrijventerrein dat bij mkb’ers niet heel bekend is. Daarom een citaat van de website: “InnoFase is een synergiepark voor duurzaam ondernemen. Het is dé vestigingsplaats in Oost-Nederland voor ondernemingen die actief zijn in de circulaire economie”.
Ik sta zelf weleens verbaasd van te kijken als ik berichten lees over de bakken subsidiegeld die de bedrijven die er zijn gevestigd ontvangen van de provincie en het Rijk. Maar InnoFase staat nu positief in het nieuws, omdat het een prestigieuze prijs heeft gewonnen: de Circulair Economy Award 2020. De gemeente Duiven is er terecht trots op. Je leest er alles over in dit persbericht.
 
8. New York Pizza’s van Didier Orij voor de voedselbank
Hij is jong, talentvol en heeft het hart op de goede plaats. We hebben het over onze succesvolle collega Didier Orij (28) van New York Pizza Duiven en New York Pizza Zevenaar. Didier was in 2018 genomineerd voor onze startersprijs. Om het eenjarig bestaan van zijn Zevenaarse vestiging te vieren, schonk hij driehonderd pizza’s aan de voedselbank. Een fantastische geste van Didier. Je leest er komende week in de Duiven Post en Zevenaar Post alles over in dit artikel.
 
9. Je kunt ons sinterklaaspakket nog afhalen bij Brasserie Een Mooie Dag
De sinterklaassurprise van MKB Duiven is de afgelopen weken bij onze leden bezorgd. Heb je de bezorging gemist, dan kun je het pakket alsnog afhalen bij Brasserie Een Mooie Dag aan het Remigiusplein. Een Mooie Dag is van woensdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 19.00 uur.
Haal je surprise zo snel mogelijk op, want de heerlijke inhoud is beslist de moeite waard. Vraag maar aan Anne Evers-Vos van Autobedrijf Frans Vos. Zij mailde ons: “Goedemorgen Sinterklaas, dank u wel voor de heerlijke verrassing. We gaan er allemaal lekker van smullen. Wij wensen u alvast een heel fijne verjaardag.” Wij danken de medewerkers van Een Mooie Dag en onze supervrijwilliger Gerard van Ham voor het bezorgen van de meer dan vierhonderd pakketten. Een topprestatie.
 
10. Tips voor gezonde balans tussen werk-privé tijdens thuiswerken
De scheidslijn tussen werk en privé vervaagt. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 80 procent van de werknemers ook buiten werktijd reageert op zakelijke mails of zakelijke social-mediaberichten. Nu we vanwege corona thuiswerken waar mogelijk, is de balans nog verder zoek. De plek om te ontspannen is nu ook werkplek geworden en dat ene mailtje kan ook ’s avonds toch best nog even tussendoor? TNO en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben een handige factsheet samengesteld voor werkgevers en werknemers met tips om een verstoorde werk-privébalans te herkennen én herstellen.
 
11. Wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 januari 2021
Nu Even Niet. Maar helaas, de ‘grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog’ (quote van Mark Rutte) ten spijt krijgt ondernemend Nederland ze op 1 januari weer voor de kiezen: tal van nieuwe regels, wetten en voorschriften. De KvK heeft ze voor ons op een rijtje gezet.
 
12. Mooie actie: Hornbach geeft feestelijk versierde kerstbomen weg
Het concern is megagroot en dat geldt ook voor hun bouwmarkt op Nieuwgraaf, maar Hornbach heeft ook oog voor de menselijke maat met de actie ‘Kerstboom voor een ander’. Samen met Omroep Gelderland geeft Hornbach meer dan honderd versierde kersbomen weg aan mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wie verdient volgens jou een hartverwarmende kerstgroet? Meld hem/haar aan via www.gld.nl/kerstboom. Meer over de actie lees je in dit persbericht.
 
13. Collega Henri Sanders van Interstap met pensioen
Twee weken geleden was de afscheidsreceptie gepland van Duivenaar Henri Sanders als directeur van ons lid re-integratiebedrijf Interstap. Maar corona gooide roet in het eten, maar gelukkig niet in Henri’s pensionering. Interstap is vanuit ondernemerscentrum het Deltahuis in Westervoort actief in de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Interstap is erg succesvol met het weer aan het werk helpen van langdurig werklozen.
Henri is vijftien jaar directeur geweest van Interstap. Zijn opvolger is Harold Heitink. Henri kennen we al heel wat jaartjes en we gunnen hem zijn pensionering van harte. Henri, bedankt voor de prettige samenwerking en geniet er van!
 
14. TVL: Tegemoetkoming Vaste Lasten aanvragen voor vierde kwartaal
De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt kB-bedrijven en. zzp’ers bij het betalen van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL voor het voerde kwartaal van 2020 kan van 25 november tot en met 29 januari 2021.
De Kamer van Koophandel heeft de regeling doorgespit en alle informatie keurig op een rijtje gezet.
 
15. Help Desk MKB Duiven: we zoeken een bedrijfshal voor Roy Meyer autoschade & restauratie
Het autoschadeherstelbedrijf van Roy Meyer loopt uitstekend. Daarom is hij op zoek naar een groter bedrijfspand. Roy is nu nog krap behuisd aan de Dijkgraaf 42A. Als de kans zich voordoet, verhuist hij graag naar een hal van 400 tot 450 vierkante meter. Heb of weet je iets voor Roy, bel hem dan: 06 – 1463 3488.
Roy is een topper op het gebied van het restaureren van oldtimers. Bijvoorbeeld deze zeldzame en zeer kostbare Rolls Royce. Roy verwacht dat de Royce Rolls in februari helemaal gereed is.
 
16. Bedankt MKB Duiven helpdesk (1)
We helpen iedereen graag via onze helpdesk, omdat we als Duivense ondernemers elkaar juist nu moeten steunen. Een maand geleden schakelde collega Edwin van Kempen van Enjoy! ballonvaarten ons in om te helpen bij de promotie van een onlinesintenbingo van de Sinterclub in Duiven, waar Edwin in wintertijd zijn energie in stopt.
Woensdagavond stond hij met een grote taart bij de verbaasde helpdesk op de stoep. De promotiecampagne was een dáverend succes. In plaats van de verwachte 1000 deelnemers aan de bingo, waren er afgelopen week 5000 tot 7000 deelnemers. Het precieze aantal is nog niet bekend, want het bedrijf dat het onlinespektakel faciliteerde, kreeg nog nooit zoveel deelnemers te verwerken. Daar doen we het voor!
 
17. Bedankt MKB Duiven helpdesk (2)
Michel Berendsen, eigenaar en instructeur van Zwerfhondenschool is bezig met het opzetten van een groot project. Daar wilde hij graag een keer over brainstormen. We brachten Michel in contact met onze ervaren bestuursadviseur Theo Tiedink. Michel blikt zeer tevreden op terug: “Gisteren ben ik bij Theo Tiedink geweest voor advies voor mijn plannen rond een hondenwelzijnscentrum. De vriendelijke Theo nam alle tijd en kwam met het idee om het volledig digitaal op te zetten. Een stap die ik nog niet had bedacht, maar een heel goede richting vindt voor het vervolg. Daar kan ik zeker weer mee verder. Dank voor je advies vanuit de helpdesk en gisteren heb ik Theo ook hartelijk bedankt.”
 
18. De MKB Duiven helpdesk is er voor iedereen, ook voor jou
Zit je ergens mee, heb je hulp nodig of heb je een probleem? Blijf niet zitten piekeren om het zelf op te lossen maar bel onze helpdesk: 0316 – 280 682. Er is altijd iemand binnen ons unieke Duivense ondernemersnetwerk die je kan helpen en ook graag bereid is om dat te doen.
 
19. Gekker moet het niet worden: “Wegens de geweldige respons adverteren we liever even niet in MKB Nieuws”
Ja echt, dat kregen we deze week te horen van Roland Mattijssen van Architectenburo VOM. Roland en zijn compagnon Paul van Olden lieten voor de laatste uitgave een prachtige bedrijfspresentatie maken. De respons daarop is geweldig want door die publicatie hebben zich diverse nieuwe opdrachtgevers gemeld. Omdat beide heren momenteel superdruk zijn, willen ze de geplande advertentie in de komende uitgave graag uitstellen tot maart. Natuurlijk kan dat, maar niet nadat we toestemming kregen om hun opmerkelijke verzoek te publiceren in onze digitale nieuwsbrief. Overigens ligt het komende nummer van MKB Nieuws nu bij de drukker.
 
20. Jazeker, ook deze editie weer twee nieuwe leden: Zon Advies MKB en Score
Rene Seelen en Ron Wansink hadden hun bedrijf Zon Advies MKB amper ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of ze werden al door ons benaderd om lid te worden van MKB Duiven. Zo doen we dat. Rene en zijn compagnon verkopen zonnepanelen aan mkb’ers. Dan moet je bij ons zijn! Zon Advies MKB is gevestigd aan de Effect 6B op Centerpoort. Zon Advies maakt deel uit van Zon Advies Nederland.
Met meer dan negentig winkels in ons land is het weliswaar geen mkb-bedrijf, maar het hoofdkantoor van modeketen Score staat op Centerpoort (langs de A12). Dus was het best een uitdaging om zo’n ‘grote jongen’ lid te maken van MKB Duiven. Dat probeerden we jarenlang tevergeefs, totdat Cem Aksoy zich ermee ging bemoeien.
Cem huurt voor zijn bedrijf Promo Led Systems een bedrijfshal van Score, dus het is zijn buurman. En je raadt het al: Cem heeft het voor elkaar gekregen. Binnenkort gaan we samen met hem ons welkomstpakket overhandigen. Wil je weten wat Cem en zijn team allemaal in hun mars hebben, kijk dan naar het prachtige ledscherm op de zijkant van het pand van Score. Vakwerk!
 
21. Activiteitenprogramma MKB Duiven
Volgende week dinsdag is er weer een persconferentie of hoe het ook heten mag. Dan weten we weer meer (of minder) over wat er mogelijk is. Ons programma (onder voorbehoud natuurlijk):
 
- (HELAAS GECANCELLED) Dinsdag 8 december: Pronto-Print jaarafsluiting in restaurant ‘t Raedthuys.
- Vrijdag 18 december/zaterdag 19 december: kerstborrel niet op de ijsbaan, maar we zoeken nog een andere oplossing.
- (NIEUW) Zondag 27 december 20.00 -22.30 uur: eerste editie MKB Duivens online pubquiz, die wordt verzorgd door Sam’s Pub Quiz, deelname liefst met teams van vier personen, deelname is gratis (meer informatie volgt natuurlijk want we hebben het zojuist pas geregeld).
- (UITGESTELD) Donderdag 7 januari 2021: nieuwjaarsreceptie in zaal Gieling.
- Februari/maart: bierproeverij Brasserie Een Mooie Dag.
- Februari: kartavond bij Kartbaan Duiven.
- Donderdag 13 maart 8.00-10.00 uur: netwerkontbijtbijeenkomst in Brasserie Een Mooie Dag.
- Februari/maart: gastspreker Annemarie van Gaal.
- Februari/maart: inspiratiecafé met burgemeester Huub Hieltjes.
- Maart/april: kunstworkshop ‘Kijken naar Kunst (zonder er verstand van te hebben)’.
- April/mei: excursie naar Fort Pannerden.
- Zondag in mei: MKB Duiven rally.
 
22. De muziektip van de week: dat kan er maar één zijn
Met morgenavond sinterklaasavond in het verschiet, is de muziekkeuze deze keer niet zo moeilijk: Sinterklaas wie kent hem niet, sinterklaas, sinterklaas en natuurlijk zijn vennoot (we zijn ten slotte in ondernemerskringen) van Henk & Henk van Het Goede Doel. En als je niet van muziek houdt, dan is er altijd nog deze destijds vermaarde conference van Toon Hermans over Snieklaas.
 
Dat was het voor deze week, de 23ste editie alweer van onze Coronacrisis Update. Heb jij ook tips en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n zeshonderd collega-ondernemers in de gemeente Duiven wilt delen, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis!
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten