U bevindt zich hier: Home > Nieuws > MKB Duiven: CoronaCrisis Update nummer 25, donderdag 31 december

MKB Duiven: CoronaCrisis Update nummer 25, donderdag 31 december

Geplaatst op 31 dec
1x bekeken
MKB Duiven: CoronaCrisis Update nummer 25, donderdag 31 december

Wat een succes op de valreep en daar waren we in dit beroerde coronajaar ook wel aan toe.
 
Maar liefst 94 deelnemers verdeeld over 34 teams hebben afgelopen zondagmiddag meegedaan aan de eerste editie van de Kerst Pubquiz van MKB Duiven.
 
De quiz werd georganiseerd en gepresenteerd door ons lid Sjoerd Janszoon van TeamPlay.
 
Voor aanvang van de quiz bezorgden de medewerkers van brasserie Een Mooie Dag zondagmiddag een heerlijke borrelbox bij ieder team thuis. Bestuurslid Rien Boskeljon nam de bezorging in Zevenaar, Arnhem, Velp en Huissen voor zijn rekening. Een Mooie dag en Rien hartstikke bedankt.
 
Genietend van de inhoud van de borrelbox werden vervolgens de vragen op ons afgevuurd door Sjoerd. Zes rondes met minstens tien vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen en natuurlijk ontbrak de muziekronde niet.
 
De winnaars waren uiteindelijk Hans en Tiny Willems met een behoorlijke voorsprong op nummer twee de familie Blaauw (het grootste team). Joost Wassink en zijn team werden derde en De Kaastobbe van de familie Vuulink werd na verlenging vierde.
 
Vanmorgen (donderdag) overhandigde quizmaster Sjoerd de hoofdprijs aan Hans en Tiny. De hoofdprijs was een (volle) MKB Duiven-deus. De tweede prijs was een heerlijk kerstpakket, de derde een boek met de toepasselijke titel ‘Doe elke dag iets waar je blij van wordt’ en de vierde prijs was het boek over ‘Ontmoetingen met Johan Cruijff’. Een boek waar onze plaatsgenote Vrougje Fikke aan heeft meegewerkt.
 
De MKB Pubquiz krijgt zeker een vervolg.
 
Doe elke dag iets waar je blij van wordt’ is ook een toepasselijk motto voor MKB Duiven voor komend jaar. Dat is ook nodig, want je moet je niet laten meeslepen in de negativiteit van dit moment.
 
Ga op zoek naar de kansen, want vergeet niet dat het economisch herstel van ons land moet komen van ons mkb-ondernemers. Help en steun elkaar daarbij waar mogelijk. Gun opdracht(en) aan je collega’s in ons unieke Duivense ondernemersnetwerk.
 
En heb je zelf een duwtje in de rug nodig of wil je vrijblijvend over jouw ondernemersplannen brainstormen, raadpleeg dan de help-desk van MKB Duiven. De afgelopen maanden hebben bewezen dat er altijd wel een mkb-collega is die jou met raad en daad wil helpen. We regelen dat graag voor jou.
 
We gaan in 2021 ook onverdroten door met onze ledenwerving die twee jaar geleden begon met de introductie van de MKB Duiven-deus. Deze nieuwsbrief moest vanmorgen vroeg al gereed zijn en om 11.00 uur en 12.00 uur had ik afspraken met de laatste twee nieuwkomers van dit jaar. Volgende keer stel ik ze aan je voor!
 
Tot besluit wens ik iedereen namens mijn collega-bestuursleden een fijne jaarwisseling en een gezond én ondernemend 2021.
 
En dan nu de gebruikelijke tweewekelijkse mededelingen en inspiratietips, 11 dit keer, voor en door MKB-collega’s.
 
1.Houden we het nog vol: thuiswerken?
 
In de nieuwsbrief van Business Oost Gelderland las ik een interessant artikel over het effect van thuiswerken op teambuilding. Opvallende uitkomst is dat thuiswerken er juist voor lijkt te zorgen dat meer werknemers zich beter op hun gemak voelen in hun team. Lees hier het volledige artikel. lees meer
 
2. Opgelet: tips om een videogesprek te voeren
 
Een videogesprek behoort ook zakelijk al bijna tot het ‘nieuwe’ normaal. Maar hoe doe je dat goed en hoe presenteer je je professioneel. Dat is best moeilijk maar wel heel belangrijk. Ik kwam er onlangs zelf achter toen een van mijn (eerlijke) gesprekspartners een smalende maar goed bedoelde opmerking maakte over mijn presentatie. Ik heb de opmerking ter harte genomen. Na afloop heb ik direct dit artikel in het online-archief van de Gelderlander opgezocht en ik deel deze waardevolle tips nu met jullie. Een aanrader.
  
3.Vooruitblik 2021 van de Kamer van Koophandel
 
In coronatijd is de voorlichting van de Kamer van Kophandel een verademing. De informatie is uitstekend, onderwerpen worden goed uitgediept en de teksten zijn begrijpend geschreven met indien mogelijk een positieve insteek.
In de laatste nieuwsbrief van dit jaar blikt de KvK vooruit naar 2021. Er is misère genoeg en daarom is het goed dat vooral wordt ingezoomd op de kansen die er ook in coronatijd zijn om als ondernemer verder te komen. Lees hier het KvK trenddossier.
  
4.Derde genomineerde voor Duivense starterspijs: Loes Jonkers – Van Bemmel.
 
Acht collega-ondernemers die dit jaar ondanks de coronacrisis fantastisch hebben gepresteerd zijn de afgelopen acht weken door MKB Duiven voor het voetlicht gehaald. Het zijn de acht genomineerden voor de Duivense ondernemersprijzen: de Rabobank en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar en de Spiegel & Reflex Opleidingen Duivense starter van het jaar. De laatste van de serie in de Duiven Post was deze week Loes Jonkers-van Bemmel van Loes Jonkers Uitvaartverzorging, een onderneemster met een roeping.
In de negende en laatste aflevering komen volgende week onze sponsors Rien Boskeljon (Spiegel & Reflex Opleidingen) en Cris van Arkelen (Rabobank Arnhem en Omstreken) aan het woord.
Onze unieke artikelenserie in de Duiven Post is mede mogelijk gemaakt door de veertien(!) sponsors die elke week onderaan de pagina staan vermeld. Dames en heren bedankt voor jullie geweldige steun.
 
5.Tips voor starters van de Belastingdienst
 
Je eigen bedrijf beginnen; er is én blijft niets mooiers dan dat. Je bent jong en je gaat er voor. Wie denkt dat ondernemers in spe zich door de coronacrisis uit het veld laten slaan heeft het mis. Gelukkig maar. Al zes maanden op rij zijn er volgens de Belastingdienst in 2020 meer starters dan in 2019. Echt ‘grote klasse’, een kreet die we danken aan Peter Knegjens, wie kent hem niet (https://www.youtube.com/watch?v=dx4FnCAVZkg).
 
De belastingdienst heeft nou niet bepaald een goede reputatie (filmpje ‘Even tot Hier -De Bende bij de belastingdienst) maar ze zijn hun leven aan het beteren. Aanno 2020 probeert de Belastingdienst starters te helpen met goede informatie. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Lees hier de waardevolle tips voor starters van de belastingdienst om goed voorbereid het nieuwe jaar in te gaan.
 
6.De commissie bedrijventerreinen kan aan de slag
 
Op onze oproep om misstanden op de bedrijventerreinen te melden hebben we de eerste reactie ontvangen. De aanbevelingen betreffen de schrijnende situatie op industrieterrein Centerpoort Noord. Het is een reactie waar volgens mij ook meteen werk van moet worden gemaakt, want dit geloof je niet: dat je ’s morgens bij je bedrijfspand kunt beginnen met het opruimen van menselijke uitwerpselen van chauffeurs. Ik moet er niet aan denken.
 
De inzender wil voorlopig graag anoniem blijven. Onderstaand zijn relaas:
“Dit bedrijventerrein wordt gedomineerd door de vervoerders: Visser, Melis, TNT, Fedex, enz. enz. Vrachtauto’s rijden af en aan.
Bij Visser is aan de Impact een inrit die is afgesloten met een hefboom.  Ik denk dat dit een beveiligde (douane) zone is of zo. Veel voornamelijk buitenlandse vrachtwagenchauffeurs maken de draai om de inrit te nemen, maar zien dan (pas) dat de slagboom naar beneden is en moeten dan op de rem en blokkeren de weg, waarna mogelijk meerdere trucks een rijbaan blokkeren in beide richtingen.
 
Deze situatie is allereerst irritant voor de overige weggebruikers maar ook zeker slecht voor de verkeersveiligheid. Namelijk voor verkeer dat er voor kiest om de stilstaande en afslaande trucks te passeren, zij hebben dan weinig of geen overzicht op de weg.
Natuurlijk kun je geduldig wachten maar dat is geen eigenschap van een gemiddelde autobestuurder die naar zijn werk gaat of naar huis.
De oplossing is de slagboom tijdig omhoog, of deze naar achterplaatsen, of een andere inrit gebruiken. 
 
En verder valt mij op dat vele buitenlandse, veelal Oost-Europese chauffeurs hun truck ’s avonds en ’s nachts parkeren op de zijstraten van de Impact bijvoorbeeld bij ons in de straat. Zij overnachten daar en laten soms rotzooi achter en doen soms zelf hun behoefte in de groenstrook of bij ons in de tuin. Dat is twee keer voorgekomen dit jaar. Ik hoef niet uit te leggen hoe onaangenaam het is om deze troep op te moeten ruimen.
 
Ik pleit voor een verbod op het parkeren langer dan twee uur op een plaats en gedurende de avond/nacht voor trucks. Zij moeten gewezen worden (in zes talen of meer) op de aanwezigheid van de truckparking aan de Marketing.” 
 
Tot zover deze reactie. Wat ben ik blij voor de gedupeerden dat we nu de commissie bedrijventerreinen hebben zodat deze misstanden aan de kaak kunnen worden gesteld en direct kunnen worden opgelost. En direct is in ondernemerskringen M.O.R.G.E.N. want dit kan echt niet in onze gemeente.
 
7.De laatste uitgave van MKB Nieuws niet ontvangen?
 
MKB Nieuws nummer 63 is verschenen en is vorige week bezorgd bij iets meer dan 2.000 bedrijven in Duiven, Groessen en Loo. Heb je MKB Nieuws niet ontvangen, bel ons dan even (0316-280682) en dan komen we jou een exemplaar brengen.
 
8.Nu al dé gouden tip voor 2021: promoot je bedrijf via MKB Nieuws!
 
Op onze lauweren rusten doen we niet bij MKB Duiven, want het kan én moet altijd beter. Daarom zijn we alweer begonnen met de voorbereidingen op de volgende uitgave van MKB Nieuws, nummer 64, die in maart verschijnt. Begin jouw ondernemersjaar goed met een advertentie of bedrijfspresentatie in hét ondernemersmagazine van de gemeente Duiven. Heb je nieuws te melden of wil je adverteren, neem dan contact op met Dianne de Geus van R&D Telebusiness 06-1817 0579 of ondergetekende 0316-280682.

Hier twee voorbeelden van bedrijfspresentaties(Interstap en Financieel Huis De Pastorie) uit MKB Nieuws 63.
 
9.Vol aan de bak ook in de laatste week van het jaar
 
Even lekker rustig aan doen tussen kerst en oud & nieuw is er deze dagen niet bij voor onze collega Dennis Goudriaan van Willems Post- en Pakketservice op ‘t Holland. Integendeel het is bij hem een gekkenhuis. Met man en macht (45 collega’s en 25 busjes) worden duizenden pakketten bezorgd. Ga er maar aan staan in coronatijd, dus doe een beetje lief als de drukke bezorger ietsje later komt. Dennis kwam onlangs uitgebreid aan het woord in de Gelderlander.
  
10.Activiteitenprogramma MKB Duiven
 
 
Ons programma (onder voorbehoud natuurlijk)
 
- Zondag 27 december 15.30 -18.00 uur: eerste editie van MKB Duivens online pub quiz, deelname is gratis
- (UITGESTELD TOT ?) Donderdag 7 januari 2021: nieuwjaarsreceptie in zaal Gieling.
- Zondagmiddag 17 januari: noteer dat alvast in je agenda want we gaan iets nieuws doen, helaas hebben we nog geen nadere informatie!
- Februari/maart: bierproeverij Brasserie Een Mooie Dag.
- Februari: kartavond bij Kartbaan Duiven.
- Donderdag 13 maart 8.00-10.00 uur netwerkontbijtbijeenkomst in Brasserie Een Mooie Dag
- Februari/maart gastspreker Annemarie van Gaal
- Februari/maart inspiratiecafé met burgemeester Huub Hieltjes
- Maart/april: kunstworkshop ‘Kijken naar Kunst (zonder er verstand van te hebben)’.
- April/mei: excursie naar Fort Pannerden.
- Zondag in mei: MKB Duiven rally
 
11.De laatste muziekkeuze van dit jaar
 
Oudejaarsavond, de jaarwisseling en nieuwjaarsdag hebben de muziektip van deze nieuwsbrief bepaald. De keuze was moeilijk, daarom drie tips. Eentje voor vanavond, eentje voor middernacht en eentje voor morgenvroeg.
 
Dat was het voor dit jaar, de 25’ste editie alweer van onze Coronacrisis Update. Volgend jaar zijn we er weer. Heb jij ook tips en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n zeshonderd collega-ondernemers in de gemeente Duiven wilt delen, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis en beginnen we vol goede moed aan 2021!
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten