U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Speech waarnemend burgemeester Jacques Niederer

Speech waarnemend burgemeester Jacques Niederer

Geplaatst op 14 jan
1x bekeken
Speech waarnemend burgemeester Jacques Niederer

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer maakte tidjens onze nieuwjaarsrecepte bekend wie de Duivense ondernemer van het jaar 2019 is. Daaraan voorafgaand hield hij zijn eerste speech voor ondernemend Duiven.

“Met groot genoegen ben ik, mede namens ons College, naar uw Nieuwjaarsreceptie gekomen. Niet alleen om u allen een gezond, gelukkig en succesvol 2020 toe te wensen, maar ook om de Duivense ondernemersprijzen uit te reiken, zowel de Duivense ondernemer van het jaar 2019 als de Duivense starter van het jaar 2019.

Het is mooi dat we hier in zaal Gieling bijeen zijn, bij naamgever Rob Gieling, die zelf werd uitgeroepen tot ondernemer van het jaar 2015.

Dames en heren, we zitten midden in de 4e industriële revolutie, de tijd van razendsnelle digitalisering, informatisering en high tech dataverwerking en -toepassing. Maar er is ook een schaduwzijde door de almaar toenemende cyberaanvallen wereldwijd, onlangs nog de Universiteit Maastricht.

Er ontstaan nieuwe producten, nieuwe diensten en nieuwe machtsverhoudingen; de huidige industriële revolutie zorgt voor grote veranderingen voor burgers, organisaties en u, ondernemers. Vooral degenen onder u die actief zijn in de maakindustrie.

“Ik heb met veel plezier uw magazine, het MKB Nieuws, doorgebladerd en ben bepaald onder de indruk geraakt van de ondernemingsgeest die in Duiven rondwaart. Duiven dat zo strategisch ligt aan de A12 en straks nog strategischer komt te liggen wanneer de A15 wordt doorgetrokken.

U heeft aandacht voor duurzaamheid, innovaties en experimenten en dat maakt dat u niet alleen met vandaag bezig bent, maar vooral ook met morgen en overmorgen. En dat maakt u sterk.

Maar je wordt nog sterker door samen te werken. In je eentje ga je weliswaar sneller, maar samen kom je verder. Samen in de triple helix. U heeft ook een soortgelijke constructie, een verbond van de 3 O’s: van ondernemers, onderwijs en overheid.

Gemeenten aan de A12, naast Duiven denk ik ook aan Westervoort en Zevenaar, hebben belangrijke opgaven als het gaat om het voorzieningenniveau in de diverse kernen, acquisitie/branding, arbeidsmarktbeleid en sociale innovaties.

Willen deze gemeenten niet verworden van ontwikkel- tot beheergemeenten, zullen ze samen met u en de kennisinstellingen, nieuwe initiatieven en proeftuinen mogelijk moeten maken.

Om een willekeurig voorbeeld te noemen: door te experimenteren met datastromen in een al dan niet virtuele wereld. Eens zijn de hectares bedrijfsgrond uitgegeven en dan kan en mag niet worden volstaan met alleen maar beheer en onderhoud.

Bouw samen aan een ambitieuze toekomstvisie. De aanzet hiertoe ligt in de Liemerse Economische Visie. U als ondernemer bent hierin een belangrijke, onmisbare partner. Een aanjager ook die kansen ziet en benut. Een uitdagende start van dit tweede decennium, lijkt mij.

Dames en heren, tot zover een korte reflectie van mijn kant. We zijn vanavond ook bijeen om uit de genomineerde ondernemers en starters de winnaars over 2019 bekend te maken. Daar ga ik nu graag toe over door het juryrapport met u te delen.”



Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank