U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Terublik 2016; ‘Voor u zit een tevreden voorzitter’

Terublik 2016; ‘Voor u zit een tevreden voorzitter’

Geplaatst op 8 jun
364x bekeken
Terublik 2016; ‘Voor u zit een tevreden voorzitter’

Voor u zit een tevreden voorzitter.

Mijn terugblik is namelijk korter dan ooit.

Niet omdat ik me zelf niet graag hoor praten, maar omdat dadelijk collega-bestuursleden aan het woord komen, die verslag doen van wat ze het afgelopen jaar met hun commissies in gang hebben gezet.

Die commissies, die steeds actiever worden, en de enthousiaste leden die er deel van uitmaken, zijn de kurk waarop MKB Duiven drijft.

Overigens moeten commissies wel in een behoefte blijven voorzien.

Als dat niet meer het geval is, maken ze plaats voor een nieuwe of houden ze op te bestaan.

Zo hebben we in 2016 de commissie vrouw en business vervangen door de commissie vitaliteit en welzijn.

Die ontwikkelingen horen bij een dynamische vereniging als MKB Duiven met een open oor voor wat de leden boeit, verbindt en inspireert.

Erespeld

Een van de leukste dingen in 2016 was de uitreiking van onze gouden erespeld aan twee leden.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie viel die eer ten deel aan Wim Oosterman, als blijk van waardering voor de voortreffelijk wijze waarop hij de procedure en de criteria voor onze ondernemersprijzen op papier formuleerde.

De tweede gouden speld was voor oud-penningmeester Danny Janssen, die vorig jaar stopte. Danny was zes jaar lang een bevlogen bestuurder, waar je nooit tevergeefs een beroep op deed.

Bestuur

Nieuw in het bestuur kwamen afgelopen jaar Richard Rigter en Maarten van der Geest, terwijl Peggy Blaauw onze vergaderingen notuleert.

Het bestuur functioneert goed.

Dat vind ik niet alleen, maar dat bleek onlangs ook uit onze jaarlijkse evaluatie van het functioneren van de bestuursleden, waarbij we altijd hulp krijgen van de ervaren ondernemer en bestuurder Theo Tiedink.

Maar belangrijk is vooral dat de sfeer tijdens onze bestuursvergaderingen relaxt is.

Elk bestuurslid heeft er gewoon schik in om zich voor MKB Duiven in te zetten en dat zorgt voor een geweldige dadendrang.

Samenwerking

De contacten met de zusterverenigingen in de Liemers zijn uitstekend. Er was in 2016 vier keer overleg en het succes van Bedrijvenbeurs B2B de Liemers, die we gezamenlijk organiseren, is natuurlijk het beste bewijs dat samenwerking loont.

Ledental

In 2016 kregen we er 32 nieuwe leden bij.

Dat is het hoogste aantal nieuwe leden van de afgelopen vier jaar.

Per saldo bleef het ledental nagenoeg gelijk (plus 1) omdat we eind 2016 de ledenlijst hebben opgeschoond door degenen die de contributie na herhaalde verzoeken nog niet hadden betaald van de ledenlijst te schrappen.

Daar hadden de ledenvergadering en de kascommissie al herhaaldelijk om gevraagd, maar we zijn te coulant geweest.

In 2017 gaat ons ledenbestand weerals een speer, daar kom ik in mijn vooruitblik dadelijk op terug.

AED-project

Een bijzondere uitgave post in ons jaarverslag van 2016 is de 2000 euro die we elk jaar beschikbaar stellen voor de Stichting EAD Duiven om de algemene kosten te dekken.

Over het belang en het nut van de Stichting AED hoeven we niet meer te discussiëren, want eind 2016 is voor de eerste keer in Duiven op de tennisbaan het leven van een man gered met een AED uit ons netwerk.

Je kunt met je bedrijf ook een bijdrage leveren door zelf of medewerkers vrijwilliger te laten worden die nodig zijn om de AED’s te bedienen.

Daarnaast moeten de AED’s buiten worden opgehangen in vandalismebestendige kasten, zodat de hulpverleners er 24 uur per dag en 7 dagen in de week bij kunnen.

Dat buiten ophangen wordt door de stichting betaald en verzorgd.

Participatiewet

2016 was ook het jaar van de participatiewet.

Iedere ondernemer levert daar met zijn eigen bedrijf op zijn eigen wijze een bijdrage aan.

Als vereniging hebben we in 2016 een project van welzijnsorganisatie Mikado omarmd om mensen die een psychiatrische aandoening hebben gehad weer aan de slag te helpen.

Dit gaat niet van de een op de andere dag, maar ook hierbij geldt dat de aanhouder wint.

We zijn een zakelijke netwerkclub, maar dit project is ook MKB Duiven; we zijn lokaal betrokken ondernemers met het hart op de juiste plaats.

Dat laatste blijkt ook uit de vele verenigingen en instanties in Duiven, Groessen en Loo die we in 2016 hebben gesteund met giften en donaties.

Want als het past dan koppelen we een activiteit van MKB Duiven ook aan een goed doel.

Dat deden in 2016 de jeugdige organisatoren van onze kartavond, dat gold voor de opbrengst van de haringparty, de MKB Duiven rally was in 2016 niet alleen leuk voor de deelnemers maar ook voor drie goede doelen, verenigingen deden een beroep op het MKB Duiven Fonds en we deelden de overgebleven sinterklaas- en paaspakketten uit aan tientallen plaatsgenoten, die dat een keer verdienden en dat hartstikke leuk vonden.

Sponsoring

In 2016 konden we als MKB Duiven weer een royaal beroep doen op onze leden om een activiteit of een onderdeel daarvan te sponsoren of om op een andere wijze een bijdrage te leveren aan onze mooie vereniging.

Alleen zo zijn we in staat om ons ambitieuze activiteitenprogramma voor onze leden te realiseren.

Ik heb het niet exact uitgerekend maar ik schat dat daar in 2016 zo’n 25.000 euro mee was gemoeid en dan hadden we met Tom Coronel een hele goedkope gastspreker, maar wel een hele goeie trouwens.

Daarom is een bedankje voor al die sponsors tijdens de jaarvergadering op zijn plaats.

Maar je sponsort ons niet alleen uit liefdadigheid.

Natuurlijk mag je als tegenprestatie MKB Duiven gebruiken als podium om je bedrijf te promoten.

Sterker nog; dat is dé manier om dat in Duiven te doen en desgewenst helpen we je er graag bij.

Ik eindig zoals ik begon: Voor u zit een tevreden voorzitter, maar niet eentje die samen met zijn collega-bestuursleden op zijn lauweren rust



Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank