U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Terugblik 2018 MKB Duiven

Terugblik 2018 MKB Duiven

Geplaatst op 31 mei
4x bekeken
Terugblik 2018 MKB Duiven

2018 was het beste jaar uit de geschiedenis van MKB Duiven. Dat was de strekking van de terugblik van voorzitter Theo de Reus op het jaar waarop de mijlpaal van 400 leden werd bereikt.

Als we als vertegenwoordigers van MKB Duiven aanwezig zijn bij andere ondernemersverenigingen dan komt vaak één ding ter sprake en dat is onze spraakmakende ledenwerfcampagne en die 400 leden, daarmee zijn we de grootste businessclub in Midden-Gelderland.

Meer dan honderd nieuwe leden heeft de campagne nu al opgeleverd en het gaat maar door: in 2019 hebben we alweer maar liefst 28 nieuwe leden mogen inschrijven.

Later op de avond voorafgaand aan het optreden van Robert Doornbos verwelkomen we het laatste nieuwe lid met de overhandiging van ons unieke welkomstpakket: het bloemetje, de wijn en natuurlijk de deus met relatiegeschenken van ons allemaal.

De ledenteller staat nu op 406.

Ik hoor jullie denken dan zijn er na december toen we met veel bombarie het 400’ste lid hebben begroet, ook niet veel bijgekomen.

Maar dat komt omdat per 31 december pas de mutaties in de ledenadministratie worden verwerkt, dat waren er in 2018 24.

Dat lijkt veel maar procentueel is dat gelijk aan voorgaande jaren.

Overigens bellen we bijna alle leden die stoppen en de meesten hebben daar een plausibele reden voor.

Slechts een handjevol is ontevreden over de toegevoegde waarde van MKB Duiven voor zijn of haar bedrijf.

Ambassadeurs

Het succes van de ledenwerfcampagne in 2018 is vooral te danken aan onze leden want jullie zijn de ambassadeurs geworden van MKB Duiven.

Jullie dragen het gedachtengoed uit van MKB Duiven, praten met collega-ondernemers over MKB Duiven en maken ze enthousiast voor het lidmaatschap.

Driekwart van de nieuwkomers is zo lid geworden.

Regionale samenwerking

MKB Duiven is een graag geziene gesprekspartner geworden voor collega-ondernemersverenigingen.

In de Liemers komen de voorzitters vier tot vijf keer per jaar samen om ervaringen te delen en te bekijken op welke terreinen we kunnen samenwerken.

Eind vorig jaar is MKB Duiven ook uitgenodigd om aan te schuiven bij voorzittersoverleg aan de andere kant van de rivier in Arnhem met verenigingen als Ondernemers Kontakt Arnhem, VNO-NCW Arnhem Nijmegen en ondernemersverenigingen uit de Betuwe.

Waarom we daar voor zijn gevraagd: ja dat is die 400.

Jubileum

2018 was ook het jubileumjaar van MKB Duiven, dat is opgericht op 15 oktober 1998.

Wij bij MKB Duiven houden wel van een feestje want het is inmiddels 2019 en we feesten nog steeds want pas recent hebben we onze jubileumavond gehouden.

Dynamisch en ambitieus

Netwerken is natuurlijk heel belangrijk bij een ondernemersvereniging als MKB Duiven, maar als ambitieus bestuur willen we meer.

Wij zijn een dynamische ondernemersvereniging die midden in de lokale samenleving staat.

Zowel zakelijk als maatschappelijk willen we op diverse terreinen ook een inspiratiebron zijn voor jong en oud in onze gemeenschap,

Volgens mij zijn we daar in 2018 goed in geslaagd met grote dank aan onze commissies.

Ik noem willekeurig een aantal aansprekende voorbeelden in 2018, de commissievoorzitters zullen er in hun terugblikken ongetwijfeld ook nog een aantal noemen.

Onze commissie duurzaamheid maakte het op 19 april mogelijk dat de film ‘Plastic Soup Surfer’ in Duiven kon worden vertoond, terwijl filmmaker Merijn Tinga ook aanwezig was.

De film moet in deze tijd van duurzaamheid iedereen inspireren na te denken over het probleem van plastic zwerfafval in rivieren en oceanen en in onze gemeente op straat.

Onze commissie onderwijs en arbeidsmarkt werkte op 7 en 8 maart mee aan een beroepen-informatieavond van het Candea College voor leerlingen van het vmbo en mavo.

Duivense mkb-ondernemers vertelden tijdens speeddates over hun beroep. Zo helpen ze jongeren een weloverwogen keuze te maken voor een beroeps- of vervolgopleiding. Een schitterend initiatief.

We hebben het MKB Duiven-fonds waarmee we initiatieven van verenigingen en instellingen in de gemeente Duiven een handje helpen met een donatie van 250 euro.

Onze penningmeester heeft het bedrag dat we beschikbaar hebben voor donaties in 2019 verhoogd.

Onze commissie onderwijs en arbeidsmarkt hield samen met de gemeente Duiven een workshop over het project Activerend Werk.

Dat is een initiatief om mensen met een arbeidsbeperking bij het reguliere Duivense bedrijfsleven aan een baan te helpen.

Deze voorbeelden illustreren dat de Duivense mkb-ondernemers het hart op de juiste plek hebben zitten en oog hebben voor mensen in onze samenleving die een steuntje in de rug nodig hebben.

Ik ben er als voorzitter trots op dat we daar als ondernemersvereniging MKB Duiven in 2018 ook oog voor hebben gehad; we helpen waar het kan.

Tot besluit vreugde en verdriet

Verdriet in 2018 om het overlijden van onze voormalige bestuursleden Nol Snelder en Gerard Elferink, die penningmeester waren in de beginjaren van MKB Duiven, en ons lid Gerard van Helsdingen.

En vreugde in 2018 bij mij persoonlijk omdat ik zeer vereerd was dat ik op zaterdagavond 7 juli de gouden erespeld van MKB Duiven in ontvangst heb mogen nemen.

Ik zal die dag nooit meer vergeten want een groter eerbetoon had mij niet ten deel kunnen vallen.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank