U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Toespraak jubileumavond MKB Duiven

Toespraak jubileumavond MKB Duiven

Geplaatst op 1 mei
2x bekeken
Toespraak jubileumavond MKB Duiven

Onze leden zijn onze ambassadeurs geworden

“Onze leden zijn onze ambassadeurs geworden”. Dat is volgens voorzitter Theo de Reus de verklaring voor de successtory van MKB Duiven. 

 De Reus zei dat in zijn speech tijdens het jubileumfeest in zaal Gieling in Groessen, dat de afsluiting was van de activiteiten rondom het twintigjarig bestaan van de businessclub.

“Wat een eer om hier namens mijn college-bestuursleden Theo Gieling, Richard Rigter, Hanneke Vink, Maarten van der Geest, Josée Veneklaas en Jeroen Willems voor jullie te mogen staan en een speech te mogen houden op deze memorabele bijeenkomst.

Dit wordt een speech vol bedankjes; dus laten we beginnen met de sponsors die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt: Rabobank Arnhem en omstreken en Grip Accountants en Adviseurs

Het begin

Twintig jaar geleden belde Wiet Gieling van de toenmalige Rabobank Duiven me over de oprichting van ondernemersvereniging MKB Duiven

Wiet vroeg of ik belangstelling had om daarover mee te denken.

Van de eerste vergadering in het kantoor van de Rabobank herinner ik me nog dat Hans Willems en Nol Snelder erbij waren.

De laatste was de belangrijkste aanwezige van het gezelschap, want Nol was penningmeester van de Duivense afdeling van het Koninklijk Nederlands Ondernemersverbond.

Het KNOV bestond in die dagen op papier nog steeds, maar organiseerde al jaren niets meer.

Toch bleef een aantal leden jaarlijks trouw contributie betalen en Nol had inmiddels bijna 20.000 gulden in kas.

De eerste kennismaking beviel en om ook eens bestuurservaring op te doen leek het me zinvol om bestuurslid te worden.

Hans Willems werd aangewezen als de eerste voorzitter.

Hans werd na vier jaar opgevolgd door Maarten-Jasper Brandts.

Na een jaartje besloot Maarten-Jasper van de een op de andere dag om te stoppen.

Het leek de overgebleven bestuursleden toen een goed idee dat de vicevoorzitter de nieuwe voorzitter zou worden.

Dat was even slikken, want die vicevoorzitter was ik.

Maar het had absoluut geen zin om voorzitter te worden van een vereniging die toen het imago had van een middenstandsvereniging met amper nog 35 leden.

Tien punten-plan

Echter in de jaren tachtig en negentig was in Duiven de zeer succesvolle Ondernemerssociëteit Duiven-Westervoort actief, waaruit later Lindus is voortgekomen (dat was in de dagen van reclameman Cees Cator).

Met die wetenschap in ons achterhoofd hebben we een rigoureus en ambitieus tien punten-plan gemaakt om van MKB Duiven een brede ondernemersvereniging te maken voor alle ondernemers in Duiven, Groessen en Loo én de mkb’ers in het bijzonder want in de lokale economie draait het vooral om mkb-ondernemers.

Uitvoering van het plan zou zo’n 10.000 euro gaan kosten.

En laat dat nou precies het bedrag zijn dat we dankzij Nol in kas hadden.

Je hoort het: ik heb altijd een bijzonder warme band gehad met onze penningmeesters.

Zo is het ‘nieuwe MKB Duiven’ geboren en de rest is geschiedenis.

Huub Hooijman was het eerste lid van het ‘nieuwe MKB Duiven’. Nummer twee op de lijst is Jeroen van de Pavert.

Rabobank

De Rabobank Duiven stond zoals gezegd niet alleen aan de wieg van MKB Duiven maar heeft al die jaren een belangrijke rol vervuld

We mochten gebruik maken van hun faciliteiten, medewerkers zaten in het bestuur en de Rabobank steunt ons al jaren als sponsor van de verkiezing van de Duivense ondernemer van het jaar.

Ik noem dat altijd de beste sponsordeal die de Rabobank in Nederland ooit heeft gesloten, je hoort het bescheidenheid is geen eigenschap die bij me past.

Henk Zomerdijk

De Duivense ondernemer van het jaar, was een van de eerste activiteiten waarmee we als MKB Duiven naam hebben gemaakt.

Dat ‘we’ mag je trouwens best wel met een kilo zout nemen, want er was één man, en gelukkig is hij vanavond aanwezig, die van onze verkiezingsavonden een fenomenaal gebeuren maakte.

De speeches waarmee burgemeester Henk Zomerdijk de winnaar bekend maakte zijn legendarisch, het was cabaret van de bovenste plank.

Met humor, met zelfspot, met een beetje jennen van de gemeente Westervoort en vooral van Zevenaar en in het bijzonder hun toenmalige burgemeester Jan de Ruiter, die last had van bestuurlijke hoogmoedswaanzin en droomde van één grote gemeente in de Liemers.

Ik heb als voorbereiding van deze toespraak een aantal speeches van Zomerdijk nog eens gelezen en ik kan iedereen aanraden dat ook eens te doen: je ligt dubbel van het lachen.

Meneer Zomerdijk het is fantastisch dat u vanavond hier aanwezig kunt zijn.

Iedereen weet hoe ziek u bent geweest en daarom is het des te bijzonder dat u dankzij uw onvoorstelbare doorzettingsvermogen vanavond een van onze eregasten kunt zijn, net als Rieky Snelder de vrouw van Nol.

Jubileumavond

Toen eind vorig jaar het idee ter sprake kwam om een speciale jubileumavond te houden, kon ik niet vermoeden dat het zo druk zou worden.

Gelukkig heb ik ook wel eens een keer ongelijk, want kijk om je heen en geniet net als ik van de geweldige ambiance.

Dat danken we aan onze jubileumcommissie, die bestaat uit Hans Willems, Anouk de Valois, Theo Gieling, Rico Megens en Danny Janssen.

Zonder jullie niet aflatende inspanningen was deze fantastische happening nooit mogelijk geweest.

MKB Duiven op z’n best

Het is weer MKB Duiven op z’n best en dat is gelukkig niet de eerste keer en hopelijk ook niet de laatste keer.

Want we mogen met z’n allen trots zijn op wat we de afgelopen twintig jaar met MKB Duiven hebben bereikt.

We hebben een uniek ondernemersnetwerk in de gemeente Duiven opgebouwd en hebben voor een voortreffelijk ondernemersklimaat in onze gemeente gezorgd.

Niet alleen zakelijk met duizenden banen, maar ook maatschappelijk zijn de leden van MKB Duiven zeer nauw betrokken bij de leefgemeenschap in onze gemeente.

We hebben het MKB Duiven Fonds voor verenigingen en instellingen, we steunen lokale goede doelen, we maken de Duivense Roefeldag voor kinderen van de basisscholen mede mogelijk, we helpen stageprojecten van het Candea College en bijna elke ondernemer hier in de zaal steunt of sponsort in Duiven, Groessen of Loo wel een vereniging, instelling of activiteit.

Vrijwilligers en sponsors

Als MKB Duiven zijn we ook veel dank verschuldigd aan al die vrijwilligers (vaak collega-ondernemers), die onvermoeibaar meehelpen bij het organiseren en uitvoeren van onze netwerkbijeenkomsten.

We hebben vijf commissies met betrokken ondernemers die het bestuur helpen bij het runnen van onze mooie vereniging.

En wat te denken van de ontelbare sponsors die de afgelopen jaren hebben bijgedragen om de bijzondere en spraakmakende netwerkbijeenkomsten mede mogelijk te maken, daar is jaarlijks toch zo’n 20 tot 25 mille mee gemoeid.

Ledenwwerfcampagne

Het bijwonen van onze netwerkbijeenkomsten krijgt tegenwoordig een extra dimensie omdat je steeds meer nieuwe collega-ondernemers ontmoet.

Wat dat betreft heeft onze ledenwerfcampagne zijn vruchten wel afgeworpen.

Bij de start van de campagne anderhalf jaar geleden hadden we nog iets meer dan 300 leden.

We hadden niet durven dromen dat we zo snel de doelstelling van 400 leden zouden bereiken.

Maar dat is in december al gelukt en daarvoor verdienen onze leden, die collega-ondernemers enthousiast maken voor het lidmaatschap van MKB Duiven, een dikke pluim.

Onze leden zijn onze ambassadeurs geworden en zij dragen anno 2019 het gedachtengoed van MKB Duiven uit.

Dát geachte aanwezigen is in een notendop dé verklaring voor de successtory van MKB Duiven.

Welkomstpakket

De groei van MKB Duiven gaat vooralsnog gewoon door.

Onze laatste aanwinst is Emiel Cellamare, hij is de trotse eigenaar van 5 keer C (5 X C) Advies én de nieuwe voorzitter van hockeyvereniging De Westerduiven.

Ik wil Peggy Blaauw, bedenkster van onze ledenwerfcampagne, en onze vicevoorzitter Theo Gieling graag uitnodigen om het welkomstpakket te overhandigen aan Emiel.

Zoals bekend bestaat het welkomstpakket uit het prachtige MKB Duiven-bloemetje van bloemisterij ’t Hoekje in een sierlijke vaas van Jodeco Glass, een fles heerlijke wijn van Mitra Dennis Kock in een mooi kistje van Just Give It relatiegeschenken van Marcel Bossink en natuurlijk is er ‘die deus’ met nuttige relatiegeschenken van ons allemaal.

Emiel Cellamare is interim-adviseur personeel en management.

Je kunt Emiel inzetten voor alle vraagstukken op gebied van personeel en organisatie.

Overigens is Emiel na gisteren officieel al weer het een na laatste lid want het laatste nieuwe lid is R.Riggeling Transport op Centerpoort.

Theo Gieling

Theo Gieling nu je hier toch staat, kun je even blijven want jou moeten we tot besluit ook nog even hebben.

Want we willen alle bestuursleden bedanken die zich de afgelopen twintig jaar voor MKB Duiven hebben ingezet of dat nog steeds vol overgave doen.

In dat illustere gezelschap is er één die het twintig jaar met mij heeft volgehouden.

En dat dames en heren is Theo Gieling!

Theo is niet nadrukkelijk ‘aanwezig’ tijdens de bestuursvergaderingen, maar hij houdt alles wel scherp in de gaten.

Daarom is hij ‘de stille kracht van MKB Duiven’.

Theo is een aimabele persoonlijkheid, die confrontaties uit de weg gaat en piekfijn aanvoelt als er onderhuids wat speelt.

Hij wilde een paar jaar geleden stoppen als bestuurslid, maar door hem snel vicevoorzitter te maken, konden we hem gelukkig aan boord houden.

Theo is tevens de man die er voor waakt dat het bestuur van MKB Duiven ook een vriendenclubje is.

Dat is van onschatbare waarde om als vrijwilligers een grote organisatie met 400 mondige leden goed te laten functioneren.

Daarom Theo doet het volgende mij buitengewoon veel deugd:

Het heeft het bestuur van MKB Duiven behaagd om jou vanavond in deze bijzondere entourage in jouw thuishaven Zaal Gieling de erespeld van MKB Duiven toe te kennen.

Het opspelden laat ik graag over aan de man die daar veel meer ervaring mee heeft en dat is onze oud-burgemeester Henk Zomerdijk.

Dames en heren ik dank jullie voor de zeer gewaarderde aandacht.

Ik wens jullie allen een super leuke avond en we gaan nog lang niet naar huis, want ik heb hem: de sleutel van zaal Gieling.”Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank