U bevindt zich hier: Home > Uitgelicht > Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 1, vrijdag 20 maart

Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 1, vrijdag 20 maart

Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 1, vrijdag 20 maart

Onze oproep om waardevolle informatie voor ondernemers over de gevolgen van corona-crisis met collega-ondernemers te delen, is niet aan dovemansoren gericht geweest.

We hadden het mailtje nog niet verzonden of de eerste positieve reacties kwamen binnen (Jeroen Blaauw: “Doe je goed, ik denk dat veel ondernemers dit zeker zullen waarderen van het MKB”).

De reacties zijn voor ons het beste bewijs dat we er in deze onzekere tijd samen de schouders onder moeten zetten om uit de ellende te komen.

Onder de noemer Corona-crisis Update MKB Duiven ontvang je de komende tijd regelmatig tips en informatie van collega-ondernemers.

We geven geen waardeoordelen over de tips, dat moet je zelf doen. Het gaat ons erom dat we elkaar of anderen inspireren en helpen.

1. Wielie Lentjes van Stolwijk Kelderman accountants fiscalisten meldt dat er op hun website een extra dossier beschikbaar is onder de naam corona-advies. Een aantal collega’s van Wielie volgt de ontwikkelingen nauwgezet en dit wordt op de eigen website bijgehouden. Deze actuele informatie is voor iedereen toegankelijk.

2. Edwin Sliekers van ICT@Work maakt ons attent op een adequate en betaalbare oplossing om te kunnen blijven communiceren met klanten en medewerkers in deze tijden van crisis. Die oplossing heet BigBlueButton.

3. Pensioenadviseur Michael Gerritsen heeft op zijn website een aantal artikelen staan die volgens hem van waarde kunnen zijn voor MKB Duiven.

4. Jeroen en Werner Willems van Willems technisch adviesbureau doen in een extra uitgave van hun nieuwsbrief aanbevelingen voor beheer van luchtbehandelingsinstallaties die te maken hebben met de Corona-pandemie.

5. Welzijnsorganisatie Mikado regelt dat hulpaanbod en hulpvraag van oudere en kwetsbare plaatsgenoten beter met elkaar matchen. Bezoek hier voor de website van de vrijwilligerscentrale. Wil je een bijdrage leveren ga dan naar de website van de vrijwilligerscentrale of bel met sociaal werker en coördinator Bart Hoesté. Hij is zeven dagen per week van 10.00 tot 14.00 uur bereikbaar op 06 – 1072 2666 of via b.hoeste@mikado-welzijn.nl.

6. Herriet en Nico Timmner van Al Gusto (Thuis in de mediterrane keuken) hebben als eerste hun hulp aangeboden om te koken voor een grote groep oudere mensen.

7. De zwaar getroffen horecaondernemer Peter Houthuijzen heeft samen met zijn collega’s in allerijl een bezorgservice opgezet voor catering en thuis à la carte eten: www.wellingcatering.nl of www.bijwellingduiven.nl.

Heb je ook waardevolle informatie waar een collega-ondernemer ook wat aan kan hebben, mail het dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even (0316-280682).

Samen komen we door de crisis!

Met vriendelijke groet,

Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.

PS: Gelukkig is er ook positief nieuws. De jeugdige ondernemer Joey de Haan (27) uit Groessen is sinds kort mede-eigenaar van Bosman Belasting- & Overnameadvies in Didam en sinds vanmorgen lid van MKB Duiven!Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank