U bevindt zich hier: Home > Uitgelicht > Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 2, woensdag 25 maart

Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 2, woensdag 25 maart

Corona-crisis Update MKB Duiven, aflevering 2, woensdag 25 maart

Bedankt voor alle positieve reacties op onze bescheiden poging, via deze Corona-crisis Update, om de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers in Duiven, Groessen en Loo te verzachten.

Het is fijn om telkens weer te lezen dat velen bereid zijn een steentje bij te dragen om uit de crisis te komen, want alleen samen krijgen we dat voor elkaar.

Dat gevoel van saamhorigheid zou aan het einde van deze roerige periode wel eens het grote winstpunt kunnen zijn, maar zover zijn we helaas nog (lang) niet.

Het gaat ons er nu in de eerste plaats om dat we elkaar of anderen inspireren en helpen.

Net als bij de eerste editie vermeld ik dat we geen inhoudelijk oordeel geven over de tips, dat moet je zelf doen. Het zijn er wel meer dan de eerste keer, dus ik hoop dat dit mailbericht niet te lang is geworden.

Negen tips van MKB-collega’s

 

1. Edwin Sliekers van ICT@Work in Duiven biedt een gratis on-line workshop aan over ‘online vergaderen’, wat nu natuurlijk een hot item is. Edwin en zijn collega Frank ten Voorde van CompUniversity laten op een laagdrempelige manier zien hoe je informatie uitwisselt met collega’s en je klanten. De data: donderdag 26 maart en maandag 30 maart, beide dagen 14.00-15.30 uur en 20.00-21.30 uur.

Per sessie maximaal tien deelnemers. Onderdeel van de workshop is een presentatie van je bedrijf. Zet alvast iets (PowerPoint, Prezi, PDF o.i.d.) klaar.

2. Tom Lentjes van Assurantiekantoor Lentjes en Zn uit Groessen meldt dat het verbond van verzekeraars een site heeft opgezet voor veelgestelde vragen. Tom gelooft dat MKB Duiven in deze tijden van crisis het platform kan zijn voor creativiteit en samenwerking.

3. Daar zijn Ben en Gabriëlle ten Zeldam van Tezet-The Surprise Company het helemaal mee eens. Zij zitten midden in het normaal gesproken drukke paasseizoen met een productiehal vol paasartikelen, terwijl er nauwelijks nog bestellingen zijn.

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten hebben ze een ‘waarderingsactie’ bedacht: laat in deze bizarre tijd zien dat je je medewerkers waardeert en ontvang 25 procent korting op alle paasgeschenken en -attenties uit hun webshop.

4. Artiestenmanager Ton Odijk van T.O.Artist Agency & Marketing maakt ons attent op een website met informatie over de noodmaatregelen van het kabinet voor ondernemers.

5. Computerspecialist Frans Loonstra van Loonstra Computer Services deelt mee dat het voor veel kleine kantoren (vijf tot zeven gebruikers) nagenoeg kosteloos is om thuiswerken in te stellen op de computers. Dus geen kostbare abonnementen maar éénmaal de zakelijke pc en de verbinding goed instellen. Dan werk je thuis met het beeldscherm en de programma’s waarmee je op kantoor ook werkt. Bel Frans als je hierover meer wilt weten: 0316 – 282 128. Tegen een geringe vergoeding maakt Frans ook de beveiliging in orde.

6. Streekwinkel De Groene Schuur aan de Lijkweg in Groessen heeft een afhaalservice opgezet. Je kunt hun groente, fruit en aanverwante producten (jam, honing, vruchtenspa etc.) via mail of WhatsApp bestellen. De Groene Schuur is ook nog gewoon iedere dag geopend.

7. Richard Lettink van Rabobank Arnhem en Omstreken heeft belangrijke informatie voor bedrijven die financieel hard worden geraakt door de coronacrisis. Samen met andere banken komt de Rabobank met maatregelen die de zakelijke klanten meer lucht geven. “Ondernemers kunnen we maximaal zes  maanden uitstel geven van hun aflossingsverplichtingen”, aldus Richard. Klik hier voor meer info.

8. Jelle Heeregrave van Fit Coach Duiven heeft leuke en gevarieerde onlinetrainingsprogramma’s waarmee je als ondernemer in tijden van minder bewegen toch fit en gezond kunt blijven. Meer weten? Stuur een mailtje naar Jelle (info@mijnfitcoach.com).

9. Boris Wielinga is vestigingsmanager regio Arnhem van Vereniging Over Rood, een sociale onderneming die ondernemers helpt op weg naar een financieel gezonde toekomst. Boris helpt ondernemers die in de financiële problemen zijn gekomen en dat is nu helaas hartstikke actueel.

Hij heeft voor de korte termijn twee belangrijke tips: 1. Neem contact op met de schuldeiser (bijvoorbeeld een leverancier of verhuurder). In deze bijzondere tijd is iedereen bereid om in ieder geval mee te denken. Leg de situatie uit en vraag om uitstel van betaling; 2. Heb geduld als je steun hebt aangevraagd. De overheid heeft tijd nodig om de regelingen van de grond te krijgen. Je kunt Boris bellen voor meer informatie: 06 – 2632 6322. Komende week staat hij uitgebreid in de Duiven Post en Westervoort Post.

Tot besluit: heb je ook waardevolle informatie waar collega-ondernemers ook wat aan kunnen hebben, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.

Samen komen we door de crisis: als je iets wilt aanschaffen, kijk eerst of je het bij een collega van MKB Duiven kunt kopen!

Met vriendelijke groet,

Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Hauwert Advocatuur & Mediation Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Grip accountants en adviseurs Specialized Logistix Supply Chain BV
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Nijland Autobedrijf Duiven Ten Donkelaar Administratie & Advies Kartbaan Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Van essen
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Liemers Caravans BV Duiven Post Willems technisch adviesbureau Lift Products
Rabobank