U bevindt zich hier: Home > Uitgelicht > Marc en Ellis Rosendahl Ondernemer van het jaar 2023, startersprijs naar eigenaren café De Beloning

Marc en Ellis Rosendahl Ondernemer van het jaar 2023, startersprijs naar eigenaren café De Beloning

Marc en Ellis Rosendahl Ondernemer van het jaar 2023, startersprijs naar eigenaren café De Beloning

Marc en Ellis Rosendahl zijn met hun Brilliant Group de winnaars geworden van de verkiezing van de ‘Westerveld en Vossers Accountants en Belastingadviseurs Duivense Ondernemer van het Jaar 2023’. Tim Hammink, Stefan Verheijen en Ruben van Soest van café De Beloning werden uitgeroepen tot ‘Spiegel & Reflex Duivense Starter van het Jaar 2023’.

De prijzen werden uitgereikt tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie van MKB Duiven bij Zaal Gieling in Groessen. Het was de twintigste keer dat een Duivense ondernemer van het jaar werd gekozen.

Voor veel bezoekers waren Marc en Ellis Rosendahl de gedoodverfde winnaars. Zij namen vorig jaar een groot nieuw pand in gebruik, maar de jury benadrukte dat de grootte van het pand geen punten oplevert.

Toch was er, in tegenstelling tot eerdere jaren, deze keer geen sprake van een nek-aan-nekrace. Marc en Ellis Rosendahl scoorden op criteria als duurzaamheid, exposure, kwaliteitsbeleid, sociale betekenis en innovatie steeds net een punt(je) hoger dan de andere genomineerden.

Dat waren fotograaf Walter Verwaal (Fotic), Herman Holtes (Home Instead), Anne Evers (autobedrijf Frans Vos) en Jeroen Blaauw en Joost Wieseman (Jodeco Glass).

Volgens de jury hebben de vijf kandidaten een enorme drive, lef en visie met elkaar gemeen. Marc Rosendahl noemde de titel ‘Ondernemer van het Jaar’ in zijn eerste reactie “De kroon op ons werk”.

Bij de startersprijs, sinds 2007, was er geen duidelijke favoriet, wat de vreugde bij Tim Hammink, Stefan Verheijen en Ruben van Soest nog groter maakte. Volgens de jury hebben zij van De Beloning “een dorpscafé met stadse allure” gemaakt.

Hun concurrenten waren Sabine Vedder-Averdonk (VAtotZ Online Marketing) en Keurslager Jeremy Büttner, die de zaal verblufte met een imitatie van Whitney Houstons ‘I will always love you’.

De mannen van De Beloning kregen de prijs, een sculptuur van Maarten van der Geest, uit handen van Anja en Ferdinand Eeuwes van De Groene Schuur, die vorig jaar Duivense ondernemer van het Jaar 2022 werden. Hun opvolgers Marc en Ellis Rosendahl kregen hun prijs, een beeldhouwwerk van Will Schropp, overhandigd door burgemeester Huub Hieltjes.

Tijdens zijn toespraak reageerde Hieltjes op een kritische passage in het juryrapport van de startersprijs. Volgens de jury zijn er zorgen bij de genomineerden over met name een “gebrek aan begrip voor de ondernemers in het centrum van Duiven”.

De jury riep de burgemeester, maar ook de aanwezige wethouders en raadsleden, op om te luisteren naar de zorgen en behoeften van alle ondernemers en de centrumondernemers extra aandacht, begrip en steun te geven. Dat was niet aan dovemansoren gericht, want Hieltjes nodigde ondernemers op zijn beurt uit om contact op te nemen als ze iets willen delen met de gemeente.

Ter compensatie citeerde hij met instemming het juryrapport voor de andere prijs, waarin wordt geconstateerd dat duurzaamheid ‘het nieuwe normaal’ is geworden: “Ondernemers vinden duurzaamheid belangrijk en bedenken vaak zelf hoe het nog duurzamer kan. Vanwege de kosten, maar ook omdat ze zich verantwoordelijk voelen voor het eigen personeel en de samenleving.”

Hieltjes omarmde ook een voorstel van MKB Duiven-voorzitter Theo de Reus om Duiven te gaan promoten als de ‘kersthoofdstad van Gelderland’. Volgens De Reus maakt Duiven die titel met de kerstshow van Intratuin, het Dickens Festival in het Horsterpark en de Brilliant IJsbaan meer dan waar.Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank