U bevindt zich hier: Home > Projecten > AED-project

AED-project

AED-project

Initiatiefnemers AED netwerk hopen op sneeuwbaleffect

Het initiatief om in de gemeente Duiven een AED netwerk in te richten is in een tussenfase beland. “We zijn op zoek naar mensen en middelen”, zegt Werner Willems, voorzitter van de Stichting AED netwerk Gemeente Duiven. Hij hoopt de komende maanden op ‘een sneeuwbaleffect’, zodat de eerste toestellen toch binnen afzienbare tijd kunnen worden geplaatst.

Het idee voor een AED-netwerk komt uit de boezem van ondernemersvereniging MKB Duiven. De bedoeling is de gemeente ‘af te dekken’ met een netwerk van AED’s, draagbare toestellen waarmee mensen met acute hartproblemen kunnen worden gereanimeerd. Een informatieavond eind juni werd bezocht door ongeveer 25 mensen en inmiddels hebben zich 50 vrijwilligers aangemeld. Zij kunnen straks worden opgeroepen in het geval een medemens in nood verkeert.

De initiatiefnemers mikken op 25 AED’s verspreid over Duiven. Inclusief vandaalbestendige kasten is daar een investering mee gemoeid van 75.000 euro. De hoop is dat het lokale bedrijfsleven en de gemeente in deze voorziening willen investeren.

Werner Willems: “De toezeggingen stromen bepaald niet binnen. Het leeft gewoon nog te weinig, ondanks artikelen in kranten en het verspreiden van flyers. Binnenkort is de MKB Golfdag, ik denk dat ik dan maar eens een flinke stapel flyers meeneem.”

In een poging het initiatief nieuw leven in te blazen zijn de Duivense initiatiefnemers in overleg getreden met vertegenwoordigers van de Stichting Kloppend Hart Lingewaard. Een organisatie die in de gemeenten Lingewaard en Overbetuwe een AED-netwerk heeft opgezet.

Werner Willems: “Dat heeft ons bruikbare en niet gekleurde informatie opgeleverd. Maar nogmaals: wat we nu nodig hebben is meer draagvlak. Daar gaan we de komende tijd aan werken.”

Wanneer de eerste AED’s in Duiven hangen, durft Werner Willems niet te zeggen. “Aan zo’n voorspelling waag ik me niet. Daarvoor zijn er nog te veel onzekerheden.”

De Stichting AED netwerk Gemeente Duiven beschikt over een eigen site met alle informatie. Via de site kunnen geïnteresseerden zich ook opgeven als vrijwilliger: www.aed-duiven.nl.

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank