U bevindt zich hier: Home > Nieuws > 'Bij gelijke offertes kiezen we voor het lokale bedrijfsleven'

'Bij gelijke offertes kiezen we voor het lokale bedrijfsleven'

Geplaatst op 18 feb
2x bekeken

Die hebben op verzoek van de lokale MKB-afdelingen, die bijna duizend bedrijven in de Liemers vertegenwoordigen, hun inkoopbeleid aangepast. De ondernemers willen in deze crisistijd meer kans op opdrachten van de gemeenten krijgen. Het is vooral aan Zomerdijk te danken dat ze die kans ook krijgen. De eerste burger van Duiven benadrukt overigens dat lokale bedrijven niet worden voorgetrokken.

Dat laatste hoeft voor MKB Duiven ook helemaal niet. "We vragen niet om een voorkeursbehandeling, maar in deze crisistijd om een faire kans op opdrachten", aldus voorzitter Theo de Reus van MKB Duiven, die Zomerdijk prijst voor de beleidswijziging. "Als we het niet eens zijn met maatregelen van de gemeenten dan laten we dat weten, maar nu mag ook wel eens gezegd worden dat we zeer erkentelijk zijn voor de nieuwe spelregels."

Zomerdijk zegde tijdens de informatieavond eveneens toe dat opdrachten af en toe bewust worden opgedeeld om te voorkomen dat het lokale bedrijfsleven buiten de boot valt. Door één opdracht op te splitsen in meerdere opdrachten kunnen gemeenten de regels voor openbaar en Europees aanbesteden omzeilen. Daarmee lopen de Liemerse gemeenten vooruit op de nieuwe aanbestedingswet van het kabinet, waarin het samenvoegen van opdrachten wordt ontmoedigd. Bij grote aanbestedingen maken kleine plaatselijke bedrijven nauwelijks kans tegen grote bedrijven, die kost wat kost opdrachten binnen willen halen en verlies desnoods voor lief nemen.

De gemeente Duiven en MKB Duiven organiseerden gezamenlijk de eerste van een serie informatiebijeenkomsten die dit voorjaar in de Liemers worden gehouden. Namens RID De Liemers, het regionale ict en inkoopdienstencentrum van Duiven, Zevenaar, Rijnwaarden en Westervoort, gaf Saskia Kloet een uiteenzetting over het huidige inkoopbeleid.

De gemeente Duiven en MKB Duiven hebben afgesproken dat bedrijven die voor de gemeente willen werken zich daarvoor via de website van MKB Duiven kunnen aanmelden. Onder het kopje 'inkoopbeleid gemeenten' staat een aanmeldformulier waarin ondernemers moeten aangeven voor welke producten en diensten de gemeente hen kan inschakelen.



Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank