U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update nummer 32, vrijdag 9 april

Coronacrisis Update nummer 32, vrijdag 9 april

Geplaatst op 9 apr
2x bekeken
Coronacrisis Update nummer 32, vrijdag 9 april

We hebben het aangekondigd: onze Koop Lokaal-campagne wordt spraakmakend. De poster (formaat A4 en A3) is natuurlijk hartstikke leuk, maar pas echt knallen doen we met die billboards van 2,5 meter bij 3 meter.
 
En knallen doen ze (hierhierhierhierhier en hier). Zeven gigantische billboards staan er langs ‘s-heeren wegen in onze gemeente. We hebben afgesproken dat we dit jaar elke dag iets doen waar we blij van worden, dus rijd of wandel er morgen even langs.
 
De billboards zijn echt uniek. Ze geven onze campagne een enorme impact. De weggebruiker die ze niet ziet, heeft een serieus probleem met zijn ogen en moeten ze direct van de weg afhalen. Dinsdagmorgen zijn ze geplaatst en toen kwamen meteen de eerste appjes met foto’s binnen. Dinsdagmiddag ben ik er langs gefietst en dat is ‘campagnetechnisch gezien’ geweldig kicken. Een eerste mijlpaal in onze campagne en daar blijft het niet bij.
 
De billboards, die oorspronkelijk voor de verkiezingen zijn geplaatst, blijven een maand staan. Dat kost de gemeente niets want de leverancier heeft aangeboden dat de billboards nog twee maanden gratis in Duiven mogen blijven. Ja, twee maanden.
 
We zijn ook ontzettend blij met de dubbelzijdige displays (formaat A0) om de lantaarnpalen. Ook dat is een uiterst belangrijk onderdeel van onze campagne. Ze staan op vijftien plaatsen in ons dorp verdeeld over twee periodes: van 6 t/m 19 april en van 3 mei t/m 28 juni. We mogen ze plaatsen voor een matsprijsje en voor de periode van 19 april tot 3 mei kon de exploitant ze voor de hoofdprijs aan een ander lokaal bedrijf verhuren. Daar hebben we natuurlijk geen probleem mee.
 
Even voor alle duidelijkheid en ter verantwoording: de kosten van onze Koop Lokaal-campagne (tot nu toe 9 mille) worden verdeeld over MKB Duiven, gemeente Duiven en Ondernemers Centrum Duiven/Stichting Promotie Centrum Duiven. Dankzij sponsors als drukkerij Pronto Print, Duiven Post, Grip Accountants en Adviseurs en De Reus’ Communicatie & Publiciteit kunnen we de campagne verder uitbreiden.
 
Bijvoorbeeld met grote posters op grote ramen van bedrijfsgebouwen. Iedereen heeft posters ontvangen van formaat A4 en A3, maar we hebben nu ook A2 (59 cm breed en 42 cm hoog), A1 (84 cm breed en 59 cm hoog) en A0 (118 cm breed en 80 cm hoog). Je kunt de grote posters gratis bestellen bij drukkerij Pronto Print (0316 – 280 268) of ondergetekende (0316 – 280 682). Hebben jullie hetzelfde telefoonnummer? Nee, maar wel bijna.
 
Gezien het succes van onze campagne wordt het ook hoog tijd om de man voor te stellen, die de pakkende grafische ontwerpen voor ons maakt. Dat is ons nieuwe lid Marco ’t Hart van Snelle Koppen grafische vormgeving. De samenwerking met designer Marco is perfect en dat geldt ook voor zijn werk. Ook van de leverancier van de billboards kregen we complimenten voor het ontwerp van Marco.
 
Van Marco’s hand zijn ook de doeltreffende advertenties, die elke week in de Duiven Post staan. Deze week komen Jan Rasing van de Dorpsraad Loo en Sjoerd Bloemberg van de Dorpsraad Groessen aan het woord. Jan en Sjoerd, hartstikke bedankt voor jullie medewerking.
 
We hebben ook een tegenvallertje maar dat hoort er bij: er heeft nog niemand gereageerd op onze oproep om ons campagneteam te komen versterken als expert op het gebied van online-marketing. Die moet toch te vinden zijn in Duiven. Tips?
 
En dan nu de gebruikelijke mededelingen, tips en wetenswaardigheden (achttien deze keer) van, voor en door je collega’s bij MKB Duiven waar je blij van wordt.
 
1. Ronald Gerressen heeft de hoogste…
Hij is al voor geen kleintje vervaard, maar Ronald Gerressen heeft wederom records gebroken. Het is een voorrecht om in onze nieuwsbrief te mogen melden dat een Duivens bedrijf het machinepark heeft uitgebreid met de grootste hoogwerker/kraan in de regio. Deze primeur is voor Ronald Gerressen Totaal Vastgoed Onderhoud & Reiniging.
Even wat technische gegevens (van een leek): de kraan kan maar liefst 33 meter hoog en 27 meter wegtoppen (dat is zijwaarts bereik vanuit het hart van de machine). Het is een KlaasK700 Autokraan. Ronald heeft me ook gezegd wat ie heeft gekost en daar krijgt zelfs een paard de hik van. Ongelofelijk knap dat je in deze tijd zo’n investering aandurft en dat geeft ons allen ook weer moed. Moed heb je beslist ook nodig om samen met Ronald in het bakkie van zijn nieuwe aanwinst te stappen. Kijk maar naar dit filmpje. Dat ga ik echt nooit doen.
 
2. Zondag 11.00 uur eerstvolgende activiteit MKB Duiven: lentewandeling
Gelukkig is er zondag weer een activiteit van MKB Duiven, coronaproof uiteraard. De commissie vitaliteit en welzijn heeft samen met Hotel Gieling een lentewandeling georganiseerd. Daar hebben zich inmiddels 68 deelnemers voor aangemeld. De prachtige route loopt via de Bult van Putman (met een schitterend uitzicht) door de Westervoortse uiterwaarden langs de IJssel. Deelnemers veel wandelplezier en organisatoren super dat jullie deze activiteit mogelijk hebben gemaakt!
 
3. Haringparty op woensdag 15 juni
Toen we de haringparty in de vorige editie van deze CoronaCrisis Update aankondigden, was dat eerlijk gezegd vooral wishfull thinking. Twee weken later zijn we een stuk positiever door de jongste berichten over versoepelingen. Nu is het wachten op de persconferentie van dinsdag a.s.
De haringparty is op woensdag 15 juni vanaf 20.00 uur in Grand Café Bij Welling. We hebben de ruimte, want indien nodig gebruiken we het hele Remigiusplein of een deel ervan. Helmut Teeben van Vishandel De Laak staat al te trappelen en hetzelfde geldt voor gastheer Peter Houthuijzen. Wordt hopelijk vervolgd.
 
4. Welkom bij MKB Duiven: Marco ’t Hart van Snelle Koppen grafische vormgeving
Lid worden van MKB Duiven en je meteen verdienstelijk maken voor onze mooie vereniging. Dat heeft Marco ’t Hart van Snelle Koppen voor elkaar gekregen. Dat verbaasde me eerlijk gezegd niet echt want ik ken Marco al jaren. Hij is een ervaren vormgever, die vaak aan een korte briefing voldoende heeft om het juiste ontwerp te maken. Marco is nu nog gevestigd in kantoorgebouw La Gare bij het station. Maar van die toplocatie voor kantoren bij een openbaarvervoerknooppunt (ooit speerpunt van het vestigingsbeleid van het Rijk) worden appartementen gemaakt. Marco heeft al nieuwe huisvesting gevonden. Marco, bedankt voor je inspanningen voor onze Koop Lokaal-campagne en welkom bij MKB Duiven.
 
5. Je bent nooit te oud om te leren: ‘remarketing’
Je hebt een website of webshop. Er zijn wel bezoekers maar je verkoopt niets. In dat geval moet je aan remarketing gaan doen. Wat dat precies behelst, lees je in de nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel in dit interessante artikel. Kost je zes minuten maar dan weet je ook wat.
 
6. Een verfrissende kijk op de soap in de Tweede Kamer
Er is veel gezegd en geschreven over wat zich vorige week afspeelde op en rond het Binnenhof. Om de jongste soap in de Tweede Kamer te duiden, verwijs ik je graag door naar mijn favoriete politieke commentator: Martin Sommer van de Volkskrant. Hij schreef er zaterdag een meesterlijke column over. Alleen de titel al: ‘Alle partijleiders zijn een beetje Rutte, de meesten minder getalenteerd’. Klik hier of hier.
 
7. Wat vind jij van de websites van de gemeente Duiven en RSD De Liemers?
De gemeente Duiven en Regionale Sociale Dienst (RSD) De Liemers hebben onze hulp nodig. Ze willen weten wat wij ondernemers van hun websites vinden. Daartoe wordt een webpanel in het leven geroepen. Voor onze leden ontvingen wij van bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink een uitnodiging en een bericht over wat de bedoeling van het webpanel is.
 
8. ‘Hoe sta jij ervoor? Stoppen of doorgaan’
Dat is de intrigerende kop boven een artikel in de nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel, waarin staat wat ondernemers kunnen doen als hun bedrijf door de coronacrisis wordt getroffen. Het is niet leuk om te lezen, maar het is wel zinvolle informatie om je bedrijf door de crisis te loodsen.
 
9. Nieuwe werkwijze politie bij aangifte van winkeldiefstal
Waar zijn de tijden gebleven dat Duiven een echte eigen politiepost had? In plaats van een ochtend spreekuur in het gemeentehuis. Deze week ontvingen we een mailtje van de politie waarin de nieuwe werkwijze bij winkeldiefstal uit de doeken wordt gedaan. De politie presenteert de laatste vernieuwing als een uitkomst. Ik heb mijn twijfels, zeker als ik lees dat de eerste diefstal wordt afgedaan met een ‘reprimande’ (staat er echt). Maar oordeel vooral zelf: hier het persbericht, een instructiekaart en een infosheet. Laat me weten wat jullie hiervan vinden.
 
10. Overgebleven paaspakketten voor vrijwilligers ‘Zorgkanjers Bedankt!’
Iedereen heeft de afgelopen weken kunnen smullen van ons overheerlijke paaspakket. De pakketten die niet worden afgehaald, schenken we elk jaar aan een goed doel. Dat was deze keer de grote actie Zorgkanjers Bedankt (zie foto), die de vrijwilligers er blij mee maakte. Medeorganisator André Oudendag bedankt ons voor deze geste. Graag gedaan André en heel veel succes met jullie actie, die wij ook een warm hart toedragen.
 
11. De bekerfinale van Vitesse
‘Normaal gesproken’ waren we zondag 18 april met MKB Duiven in een grote dubbeldekker naar de Kuip gereisd voor de bekerfinale van Vitesse. Dat was vier jaar geleden een geweldige happening met een happy end. Nou zitten we allemaal voor de buis en steunen ‘geel-swert’ op afstand. Dat doet onze fluitende plaatsgenoot en Vitessesupporter Rik Bakker met zijn muzikale clip met in de hoofdrol Hertog, de arend van Vitesse: ‘El Condor Vitass’. Leuk filmpje!
 
12. Vertel waar je blij van wordt in de nieuwste MKB Nieuws
Voortvarend zijn we van start gegaan met de productie van de nieuwste uitgave van ons verenigingsblad MKB Nieuws. In het komende nummer komt ook weer een artikel over ons jaarthema ‘doe elke dag iets waar je blij van wordt’. Daarin vertellen leden waar ze blij van worden. Ik vond het eerste artikel echt perfect. Als je daar aan mee wilt werken, moet je me even mailen (info@mkbduiven) of bellen: 0316 – 280 682. Heb je belangstelling om een advertentie of bedrijfspresentatie te plaatsen, neem dan contact op met Dianne de Geus (06 – 1817 0579) of ondergetekende.
 
13. Actieplan gemeente Duiven: hoe helpen we ondernemers in coronatijd
Het Duivense college van B en W heeft deze week een actieplan vastgesteld met maatregelen om lokale ondernemers in coronatijd te helpen. Lees hier het collegevoorstel en het actieplan en oordeel zelf.
Voor wie het overzicht van de maatregelen van het Rijk kwijt is, heeft de Kamer van Koophandel van alle bestaande regelingen ook een overzicht gemaakt.
Wat vinden wij van het actieplan? Namens MKB Duiven hebben secretaris Linda Hauwert, vicevoorzitter Theo Gieling en ondergetekende op 3 maart gesproken met burgemeester Huub Hieltjes, wethouder Johannes Goossen en bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink. Ik ventileerde in de vorige editie van deze nieuwsbrief al enige twijfel over het resultaat van die bespreking. Dat voorgevoel is helaas uitgekomen. Ik vind het jammer en een gemiste kans dat onze suggesties, afgezien van de Koop Lokaal-campagne, niet zijn overgenomen. Ook niet de suggesties die geen geld kosten.
 
14. Nog twee weekjes geduld…
Ik behoor tot de gelukkigen die een preview van onze promotiefilms hebben gezien. De makers Sendly Reina en Henck Pengel zijn nog druk bezig met monteren, maar ik kan nu al verklappen dat ze hartstikke leuk worden. Niet alleen omdat je collega’s de eerste schreden ziet zetten op het pad van hun nieuwe filmcarrière, maar vooral – en dat vind ik bijzonder knap van Sendly en Henck – omdat de films precies passen bij de promotie van van MKB Duiven. Oscars?
 
15. Hoe staat het eigenlijk met de voortgang van ons centrumplan?
Prima zou je denken als je in de laatste uitgave van ons verenigingsblad MKB Nieuws hebt gelezen dat het Remigiusplein wordt verrijkt met het nieuwe café De Beloning, dat tevens een megaterras krijgt.
Maar er is meer goed nieuws: tapasrestaurant Mundoz, dat wordt gevestigd in het pand van voorheen grand café Remigius en de ING bank is eveneens nagenoeg gereed. Ook Mundoz wordt een populaire uitbreiding van ons horecaplein. Hoe het verder staat met de voortgang van ons centrumplan kun je lezen in deze kennisgeving aan de gemeenteraad.
 
16. ‘Digitaliseringsvoucher’ voor Brasserie Een Mooie Dag
Zes gelukkige ondernemers in de gemeente Duiven hebben een voucher gekregen om de onlinepresentatie van hun bedrijf te verbeteren. De voucherregeling werd met veel bombarie aangekondigd maar uiteindelijk was er voor Duiven, de economische motor van de Liemers, slechts 15.000 euro beschikbaar. Daarover klinkt gemor, want sommigen vinden dat ze blij zijn gemaakt met een dode mus.
Maar we zijn solidair met elkaar en daarom feliciteren we de zes gelukkigen met hun voucher. Burgemeester Huub Hieltjes en voorzitter Henk Dekker van Lindus, die deel uitmaakt van de Liemerse stuurgroep die het geld verdeelde, overhandigden donderdagmiddag (foto!) de voucher van 2500 euro, het maximale bedrag, aan een blije Patricia Dhond en Edwin Tunnissen van Brasserie Een Mooie Dag en het nieuwe café De Beloning (klik hier voor het persbericht). Zij waren tevens de eersten in de Liemers die een voucher ontvingen. Edwin en Patricia proficiat en knap hoe jullie dat voor elkaar hebben gekregen!
 
17. Activiteitenprogramma MKB Duiven 2021 (onder voorbehoud natuurlijk)
 
- Zondagmiddag 24 januari: MKB Duiven Food Rally.
- Zondag 21 februari: MKB Duiven-wandeling door Duiven van commissie vitaliteit en welzijn.
- 7 en 10 maart: opname van de promotiefilm van MKB Duiven.
- Zondag 11 april: MKB Duiven-lentewandeling van commissie vitaliteit en welzijn over de ‘Bult van Putman’ en langs de prachtige uiterwaarden en IJsseloever in Westervoort, start en finish bij Hotel Gieling.
- (WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD) Tweede MKB Duiven Food Rally rond Pinksteren (23 en 24 mei).
- (IN VOORBEREIDING) 11 juni – 11 juli: EK-voetbal.
- (ZIJN WE MEE BEZIG) Woensdag 16 juni: Haringparty MKB Duiven in samenwerking met Vishandel De Laak en Grand Café Bij Welling.
- (DE ORGANISATIE IS GESTART) Zondag 20 juni: de enige ‘echte’ MKB Duiven Rally, ook voor beginners. De organisatie is in handen van bedrijf Bol Pijl Events.
 
18. De muziekkeuze van deze week
Zoals in het intro van deze nieuwsbrief gemeld, kan ik echt genieten van de billboards. Onze Koop Lokaal-campagne laat zien dat we samen als lokale ondernemers sterk zijn. De campagne is hopelijk het voorproefje van nog veel meer. Ondernemend Duiven is los: If you start us up, if you start us up we’ll never stop. Prettige vrijdagmiddagborrel.
 
Dat was het voor deze week, de 32ste editie alweer van onze Coronacrisis Update. Vrijdag 20 maart 2020 heb je de eerste ontvangen. Heb jij ook tips en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n zeshonderd collega-ondernemers in de gemeente Duiven en de leden van de Duivense gemeenteraad wilt delen, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis.
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten