U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Coronacrisis Update nummer 34, vrijdag 7 mei

Coronacrisis Update nummer 34, vrijdag 7 mei

Geplaatst op 7 mei
10x bekeken
Coronacrisis Update nummer 34, vrijdag 7 mei

Noteer alvast in je agenda: de Oscaruitreiking in 2022 is op 27 februari 2022. Het kan niet anders of er worden dit jaar Duivenaren genomineerd voor de belangrijkste filmprijzen: beste acteur, beste actrice, beste regisseur en beste producent.
 
Waar heeft ie het nu weer over: met een rode loper en trompetgeschal nodigen we iedereen vandaag uit voor de onlinepremière van de promotiefilm(s) van MKB Duiven.
 
Als er geen corona was geweest, hadden we daar nu (vrijdagmiddag) live op ons horecaplein (nu het nog kan en we niet bang hoeven te zijn dat we het middagdutje van de oudjes verstoren) op een groot LED-scherm naar staan te kijken, ondertussen genietend van een hapje en een drankje. Maar ja, corona…
 
Terug naar de making-of van onze promotiefilm(s). Met enorme inzet én engelengeduld hebben onze professionele filmmakers Sendly Reina en Henck Pengel drie (ja, echt drie) promotiefilms gemaakt met hun collega-leden van MKB Duiven. Sendly en Henck hebben vakwerk geleverd. Ga er maar aan staan om van stikzenuwachtige mkb’ers, die een tekstje hadden ingestudeerd en van wie de meesten voor het eerst voor de camera stonden, een wervingsfilmpje te maken.
 
Vandaag is de première en ik zeg je: het resultaat is fan-tas-tisch! Het zijn eigenlijk drie films: een korte en twee lange. Die laatste houd je nog tegoed.
 
Henck en Sendly verdienen ook een compliment omdat alles wat je ziet en vooral hoort precies past bij de wijze waarop we MKB Duiven graag met z’n allen promoten. En dat vind ik bijzonder knap.
 
Tot besluit wil ik graag reclame maken voor Henck en Sendly. Bel ook ons filmduo voor een offerte als je overweegt een promotiefilm van je bedrijf te laten maken. Wat ze in hun mars hebben, laten ze zien met deze originele promotiefilm die ze voor glasgroothandel Jodeco Glass hebben gemaakt bij de kaasmakerij en boerderij van Henk en Danielle Vuulink in het Duivense Broek.
 
En dan nu de gebruikelijke mededelingen, tips en wetenswaardigheden (21 deze keer) van, voor en door je collega’s bij MKB Duiven waar je blij van wordt.
 
1. The show must go on: weer drie nieuwe leden!
Ik heb het al zo vaak gezegd en ik herhaal het nog maar eens een keer: het succes van onze ledenwerving hebben we vooral te danken aan onze ‘ambassadeurs’. Dat zijn leden die enthousiast het lidmaatschap van onze mooie vereniging promoten bij collega-ondernemers die nog geen lid zijn. Tegen die werving kan helemaal niets tegen op. Vraag dat maar aan Danielle Ebben-Tieben, Roy Bloemberg en Diane van Kesteren, onze drie aanwinsten van de afgelopen twee weken.
Eerst de laatste beginnen met de laatste. We herinneren ons Diane als voorzitter van Ondernemend Westervoort. Dat heeft ze tien jaar met succes gedaan en anderhalf jaar geleden is ze daar mee gestopt. Diane runt samen met Mendy Tiemissen Mediaz Creatie Communicatie in Westervoort. Diane gaat in Loo wonen (dat ‘t Gooi van de Liemers begint te worden). Ambassadeur én professioneel fotograaf Jacques Kok, die ongetwijfeld ook voor Mediaz foto’s maakt, hoorde dat en maakte haar meteen lid. Het zoveelste nieuwe lid van kampioen ledenwerver Jacques.
Nummer twee is Roy Bloemberg van Toyota Bloemberg in Zevenaar. Bloemberg slaat zijn vleugels uit naar Duiven (heel verstandig) met de overname van Hakkers Autoschade (op Centerpoort). Toen onze ambassadeur Herman Holtes van Home Instead van de overname hoorde, maakte hij Roy warm voor MKB Duiven (“veel leuker en actiever dan andere verenigingen”, aldus Herman). Die boodschap is geland. Deze week mailde Roy dat hij graag lid wordt van MKB Duiven. Makkelijker kunnen we het ons zelf niet maken.
Bij nummer drie vervulde de Duivense ondernemer van het jaar 2019 Henk Vuulink zijn ambassadeurschap met verve toen hij in gesprek kwam met Danièlle Ebben-Tiedink uit Loo. Danièlle runt het BP-tankstation met wasplaats en wasserette op het Ambacht in Westervoort, dat vroeger onderdeel uit maakte van het Autobedrijf van haar vader. Henk begon over MKB Duiven en de rest is geschiedenis.
Danièlle, Roy, Diane en Mendy, van harte welkom bij MKB Duiven! Henk, Herman en Jacques bedankt voor jullie fraaie staaltjes ledenwerving!
 
2. Doe mee met de MKB Duiven Rally op zondag 13 juni
Gistermiddag (donderdag) heb je een mailtje ontvangen over de MKB Duiven Rally op zondag 13 juni. Kicken om eindelijk weer een activiteit van MKB Duiven te kunnen aankondigen. Gisteravond waren er al tien aanmeldingen, dus wees er gauw bij.
Vooralsnog kunnen slechts 25 teams meedoen. Elk team bestaat uit twee personen. Vijftig personen is het maximumaantal dat coronatechnisch op een terras mag zitten tijdens de lunch en na afloop, vandaar. Indien nodig kijken de organisatoren naar mogelijkheden om het aantal deelnemers uit te breiden.
De rally is dit jaar eenvoudig opgezet, waardoor echt iedereen kan meedoen. Je mag ook gewoon met je eigen auto rijden. Dus kom op, laten we de organisatoren aan het werk zetten!
 
3. De Oranje-EK-voetbalgekte begint dit jaar in Duiven
Ja echt, helaas hebben we in Duiven geen topvoetballer meer in ons midden, zoals wijlen topscorer én Nederlands elftalspeler Jurrie Koolhof, maar we hebben een geheim wapen: Robert de Wit van drukkerij Pronto Print die verantwoordelijk is voor het vermoedelijk belangrijkste attribuut voor het komende EK-voetbal: mobiele statafels en krukken, waardoor je discussies over volle terrassen ontloopt. Je pakt ze op en gaat gewoon een paar meter verderop staan. De redactie van de Duiven Post is op voorhand overduidelijk hartstikke blij met Roberts innovatie want de voorpagina werd er voor vrijgemaakt.
 
4. Koop Lokaal-campagne nu ook in Zevenaar
Goed voorbeeld doet goed volgen. Dat geldt steeds meer voor onze Koop Lokaal-campagne. In navolging van MKB Montferland hebben ook onze collega’s van MKB Zevenaar het startsein gegeven voor hun Koop Lokaal-campagne. Deze week stond in de Zevenaar Post de eerste advertentie.
 
5. Koop Lokaal-borden bij vijftien lantaarnpalen zijn terug
Gelukkig zijn onze reclameborden rond de lantaarnpalen weer teruggekeerd. Die plaatsen hadden we de afgelopen weken met plezier afgestaan aan Villa Optica voor de promotie van hun zomeractie. Maar nu zijn onze borden weer terug en dat is fijn om te zien. Ze blijven er de komende tien weken staan.
 
6. Koop Lokaal-advertenties in Duiven Post gaan tien weken door
De reacties van ondernemers én inwoners blijven onverminderd positief op onze wekelijkse advertentie in de Duiven Post. Iedereen die we ervoor benaderen is vereerd en zegt spontaan medewerking toe. Zoals vorige week Lyanne Baltussen van Lions Duiven en Marcelle Beerepoot van Rotary Duiven en deze week Jolande van Baardewijk van de Protestantse gemeente en Adrie van Zundert van de parochie St. Willibrordus. Allemaal superbedankt voor jullie steun aan onze succesvolle campagne. We hebben dan ook besloten om de komende tien weken door te gaan met de advertenties.
 
7. Koop Lokaal-reclame op LED-schermen bij bedrijven
Bedrijfscontactfunctionaris Patrick Sessink meldde deze week verheugd dat de gemeente voortaan toestaat dat er op de grote LED-schermen bij bedrijven ook reclame mag worden gemaakt voor onze Koop Lokaal-campagne. Nu mag er alleen onze strikte voorwaarden (regeltjes, regeltjes, regeltjes) reclame op worden vertoond voor je eigen zaak. Heb je zo’n LED-scherm en mogen we er voor Koop Lokaal gebruik van maken, bel dan even: 0316 – 280 682. Gemeente Duiven bedankt voor jullie medewerking!
Andere suggesties voor nieuwe acties voor onze Koop Lokaal-campagne zijn ook van harte welkom. Kom op creatievelingen, niets is ons te dol.
 
8. Bestel gratis onze grote Koop Lokaal-posters
Hier wordt naar mijn smaak veel te weinig gebruik van gemaakt. Dus heb je grote ramen in je bedrijfspand langs de weg, bel ons. We hebben posters formaat A2 (59 cm breed en 42 cm hoog), formaat A1 (84 cm breed en 59 cm hoog) en formaat A0 (118 cm breed en 80 cm hoog). Je kunt de grote posters gratis bestellen bij drukkerij Pronto Print: 0316 – 280 268. Desgewenst worden ze op maat gemaakt. At your service!
 
9. Gaat de centrumplangeschiedenis in Duiven zich herhalen?
Net als in het verleden zorgen anno 2021 plannen van de gemeente Duiven voor het centrumplan voor ophef. Het college van burgemeester en wethouders wil toestemming geven om pal naast het horecaplein (Remigiusplein) een appartementencomplex voor senioren te bouwen.
Einde horecaplein, dacht ik meteen, want je kunt op je klompen aanvoelen dat zo’n plan voor commotie gaat zorgen en die is er inmiddels. De twee boegbeelden van het verzet zijn Duivenaren Monica van Hummel en Erik Klappers. Zij treden in de voetsporen van wijlen CDA-raadslid Jos Bisseling die ooit opstond tegen het vorige (nogal megalomane) centrumplan. Monica en Erik zijn net als Jos trots op ‘hun’ dorp Duiven. Ze hebben ieder een alternatief plan bedacht. Deze week komen ze in de Duiven Post uitgebreid aan het woord.
Monica en Eric zijn ook een internet-enquête begonnen en die loopt als een trein. Deelnemers kunnen net als bij het referendum in 2008 kiezen uit de drie plannen. Donderdagmorgen na de publicatie van het artikel in de Duiven Post hadden al duizend Duivenaren de vragenlijst ingevuld. Uit de eerste tussenstand blijkt dat er nauwelijks steun is voor de bouw van het seniorencomplex.
Diverse leden hebben gevraagd om in deze nieuwsbrief aandacht te schenken aan de enquête. Dat doen we graag, want wat je er ook van vindt, ik heb altijd bewondering voor dorpsgenoten die zich belangeloos voor onze gemeenschap inzetten. Dat doen onze raadsleden ook en zij moeten op 21 juli tijdens een raadsvergadering de knoop doorhakken. Dat wordt vuurwerk, net als toen.
 
10. Primeur voor Duiven: online reanimatietraining in 15 minuten
Duiven heeft weer een landelijke primeur om trots op te zijn. Dat danken we aan de Stichting AED-netwerk gemeente Duiven én Bosman Opleidingen & Advisering in Groessen. Bosman heeft een unieke online 1-op-1 reanimatietraining ontwikkeld, die slechts 15 minuten duurt en hartstikke goed is. Verpleegkundige Celine van Hummel is trainingscoördinator van het AED-netwerk en superenthousiast. Ze hoopt dat de nieuwe training zorgt voor nieuwe vrijwilligers en cursisten. Aanmelden kan via www.aed-duiven.nl. Je leest er alles over in dit artikel in de Duiven Post van deze week. MKB Duiven onderschrijft het belang van de Stichting AED-netwerk Duiven al jaren met een jaarlijkse donatie van 2000 euro.
 
11. De ondernemerskalender van de KvK
Ik heb het in deze nieuwbrief al herhaaldelijk geschreven en ik blijf dat doen: in coronatijd staat de Kamer van Koophandel (KvK) op eenzame hoogte als het gaat om de informatievoorziening voor ondernemers. Zoals deze week met het handige overzicht van belangrijke data voor ondernemers.
 
12. Vakantiegeld later betalen, mag dat?
Voor werknemers is mei de leukste maand want dan wordt het vakantiegeld betaald. Voor werkgevers zorgt mei zeker in coronatijd voor hoofdbrekens, want het is de duurste maand van het jaar. Hoe ga je daarmee om als je in zwaar weer zit? Dat lees je in dit artikel uit de nieuwsbrief van de KvK.
 
13. Mkb’ers, ik ben trots op jullie: bedankt voor de massale deelname aan de enquête van Danou Wiggers
Hier word je even stil van: de power van MKB Duiven. Nog nooit heeft de scriptiebegeleider van de Radboud Universiteit in Nijmegen meegemaakt dat zoveel ondernemers de moeite namen om een studentenenquête in te vullen. Die studente is Danou Wiggers uit Loo en haar masterscriptie gaat over innovatie bij het Liemers bedrijfsleven.
Onder meer via deze nieuwsbrief, een mailing en een artikel in de Duiven Post werden onze leden opgeroepen aan het onderzoek mee te doen. Dat hebben er inmiddels meer dan 125 (!) gedaan en dat overtreft de stoutste verwachtingen. Danou en haar pa Harald hebben me als voorzitter al uitgebreid bedankt voor onze hulp en dat deel ik graag met jullie. Uiteraard informeren we iedereen over de resultaten van Danou’s onderzoek.
 
14. De Week van de Ontmoeting
En dan nu even iets totaal anders, maar dat is ook MKB Duiven. De Protestantse gemeente is ook lid van MKB Duiven. Contactpersoon Paul Vlaardingerbroek vraagt of het mogelijk is om in onze nieuwsbrief aandacht te schenken aan de Week van de Ontmoeting. Dat doen we graag. Ook mkb’ers kunnen een bijdrage leveren om de Week van de Ontmoeting, die begin oktober wordt gehouden, tot een succes te maken. Hoe dat lees je hier.
 
15. Zeven alternatieven voor het ontslaan van je personeel
Je personeel ontslaan wil je als mkb-ondernemer niet en dat dilemma stel je het liefst zo lang mogelijk uit. Het gevaar dat op de loer ligt, is dat je te lang wacht met knopen doorhakken. Het is mij ooit ook overkomen. Daarom is het goed om dit artikel uit de KvK-nieuwsbrief te lezen, waarin alternatieven voor ontslag op een rijtje zijn gezet.
 
16. De MKB Duiven Help Desk werkt, vraag maar aan Jan Brons en Eduard Poirrie van Car Service Duiven
Jan Brons en Eduard Poirrie van Car Service Duiven (de Duivense starters van 2019) schakelden onlangs de hulp in van de MKB Duiven Help Desk omdat de energierekening van hun gehuurde bedrijfspand veel te hoog was. Ons bestuurslid en techneut Jeroen Willems van Willems Technisch Adviesbureau bood de helpende hand en Jan en Eduard zijn daar superblij mee. Zo zeer zelfs dat ze graag iets terug willen doen voor de MKB Duiven-familie. Vandaar dat ze aanbieden om apk-keuringen gratis uit te voeren voor mkb’ers die door corona in nood zijn gekomen. “Wij hebben veel aan MKB Duiven te danken. Als starters van het jaar en nu weer dankzij Jeroen. Daarom willen we graag wat terugdoen”, aldus Jan.
 
17. Fysiospecialisten Duiven zwaait medeoprichter Wouter Weijers uit
In 1979 ging Wouter Weijers als fysiotherapeut aan de slag in Duiven. Duizenden Duivenaren heeft hij behandeld. Wouter begon in een bouwkeet aan de Weverstraat. Zijn laatste werkdag is in de moderne fysiotherapiepraktijk van Fysiospecialisten Duiven (natuurlijk lid van MKB Duiven) aan de Goudhaanstraat. In de Duiven Post blikt Wouter deze week terug op zijn loopbaan.
 
18. Succes voor onze commissie duurzaamheid: proefproject in Duiven met ophalen en hergebruiken van piepschuim
Onze commissie duurzaamheid en Go Clean Duiven hebben een belangrijk steentje bijgedragen aan de totstandkoming van een bijzonder proefproject in de gemeente Duiven om op bedrijventerrein Centerpoort-Noord piepschuim te gaan inzamelen. Op afroep haalt de inzamelwagen het piepschuim bij bedrijven op en vermaalt het ter plekke (misschien ook iets voor jouw bedrijf?). Iedereen blij, volgens dit artikel uit de Duiven Post.
 
19. Activiteitenprogramma MKB Duiven 2021 (onder voorbehoud natuurlijk)
- Zondagmiddag 24 januari: MKB Duiven Food Rally.
- Zondag 21 februari: MKB Duiven-wandeling door Duiven van commissie vitaliteit en welzijn.
- 7 en 10 maart: opname promotiefilm MKB Duiven.
- zondag 11 april: MKB Duiven-lentewandeling van commissie vitaliteit en welzijn.
- (IN VOORBEREIDING) 11 juni tot 11 juli: EK-voetbal, we gaan er aandacht aan schenken.
- (DE INSCHRIJVING IS GEOPEND) Zondag 13 juni: de enige ‘echte’ MKB Duiven Rally in je eigen auto, ook voor beginners.
- (DE ORGANISATIE IS IN IEDER GEVAL AL ROND) Woensdag 16 juni: Haringparty MKB Duiven in samenwerking met Vishandel De Laak en grand café Bij Welling.
 
20. De muziekkeuze van deze week
De muziekkeuze voor de vrijdagmiddagborrel staat deze week in het teken van money. Een liedje voor de keihard werkende Nederlander, die na decennia bloed, zweet en tranen een leuk centje op de rekening heeft staan voor de oude dag. En toen was er… negatieve rente. Je begrijpt: de muziekkeuze was snel gemaakt.
 
Dat was het voor deze week, de 34ste editie van onze Coronacrisis Update. Heb jij ook tips en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n zeshonderd collega-ondernemers in de gemeente Duiven en de leden van de Duivense gemeenteraad wilt delen, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis.
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten