U bevindt zich hier: Home > Nieuws > CoronaCrisis Update nummer 37, vrijdag 2 juli

CoronaCrisis Update nummer 37, vrijdag 2 juli

Geplaatst op 2 jul
1x bekeken
CoronaCrisis Update nummer 37, vrijdag 2 juli

Niet alleen de zon laat het deze dagen afweten, ook het Nederlandse elftal heeft zondagavond verzuimd deze Oranjezomer een extra feestelijk tintje te geven. Hoewel dat voor de lezers van deze nieuwsbrief geen verrassing zal zijn: uw voorzitter voorspelde in de vorige nieuwsbrief al dat Oranje na de poulefase kwaliteit te kort zou komen. En laat ie het met een voetbalvoorspelling uitgerekend nu eindelijk eens een keer goed hebben.
 
Maar we houden de moed erin, want we zijn lekker aan het versoepelen doordat corona op zijn (of is het toch een haar?) retour lijkt. Dat is nieuws waar we allemaal maandenlang reikhalzend naar hebben uitgekeken.
 
Dat betekent ook dat het bestuur van MKB Duiven en de commissies de draad weer kunnen oppakken. We zouden MKB Duiven niet zijn als we dat niet vóór de zomervakantie al groots gaan doen.
 
Op donderdag 8 juli houden we de eerste netwerkontbijtbijeenkomst van dit jaar in Brasserie Een Mooie Dag, waar je al een uitnodiging voor hebt ontvangen. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, dus meld je aan.
 
De klapper (coronaproof uiteraard) is op woensdag 21 juli en wie anders dan gastspreker Annemarie van Gaal gaat daarvoor zorgen. En dat gaat haar zeker lukken, blijkt uit de stortvloed van aanmeldingen die is binnengekomen nadat jullie woensdag de uitnodiging voor haar optreden ontvingen. Binnen 48 uur waren er bijna honderd aanmeldingen.
 
Dat is eerlijk gezegd in onze geschiedenis nog maar één keer eerder voorgekomen. Dat was toen presentator Olav Mol na de eerste Formule 1-race én overwinning van Max Verstappen (in Spanje) bij Van Essen te gast was en leden van MKB Duiven ook welkom waren (wat een geweldige avond was dat Dick, we kunnen niet wachten op het vervolg).
 
Het optreden van Annemarie van Gaal is op 21 juli in zaal Gieling in Groessen, aanvang 20.30 uur. Meld je aan, want er is nog plaats genoeg.
 
Er is die avond meer dat jullie zeer gewaardeerde aandacht én aanwezigheid verdient. Vanaf 19.00 uur houden we op 21 juli namelijk ook onze algemene ledenvergadering en ik hoop van ganser harte dat velen ook de moeite nemen om die vergadering bij te wonen als blijk van waardering voor het vele werk van onze bestuursleden én commissieleden.
 
Lees hier de agenda.

Tot besluit van deze inleiding memoreer ik met trots de nieuwe prijs die MKB Duiven en zustervereniging Ondernemend Westervoort samen met de gemeenten Duiven en Westervoort in het leven hebben geroepen: de duurzaamheidsprijs.
 
Een initiatief dat precies past in deze tijd en dat ook laat zien dat juist mkb-ondernemers een cruciale rol vervullen om van de verduurzaming van ons land een succes te maken (zonder mkb lukt dat niet). In dit artikel uit de laatste editie van MKB Nieuws lees je alles over de prijs. De eerste nominaties zijn inmiddels binnen en dat is natuurlijk harstikke leuk.
 
En dan nu de gebruikelijke mededelingen, tips en wetenswaardigheden (22 deze keer) van, voor en door je collega’s bij MKB Duiven waar je blij van wordt.
 
1. Welkom bij MKB Duiven: hoppa, weer vier nieuwe leden!
Onze doelstelling voor dit jaar is 444 leden. We begonnen 2021 met 405 leden en 444 leek een tikkeltje te ambitieus (hoewel ik 444 wel een mooi getal vind). Maar nauwelijks zes maanden later staat de teller op 442 leden! We denken al na over de wijze waarop we de mijlpaal van 444 leden gaan vieren (sorry penningmeester). Aangezien je je grenzen moet blijven verleggen, hebben we de doelstelling voor 2021 verhoogd naar 466 leden. Ik leg later nog weleens uit waarom, maar nu eerst jullie zeer gewaardeerde aandacht voor onze nieuwe aanwinsten.
 
De eerste aanwinst is Hiwa Nasser van vervoersbedrijf VMGZ op Centerpoort. VMGZ staat voor Vervoer Met Goede Zorg. VMGZ heeft zich gespecialiseerd in het vervoer van cliënten van zorginstellingen. Dit moet goed en zorgvuldig gebeuren. Voorheen werd dat vaak gedaan met een ambulance, maar dat is te kostbaar en ambulances zijn vooral nodig voor noodsituaties. Hiwa Nasser is dankzij onze ambassadeur Cem Aksoy van Promo Led Systems lid geworden van MKB Duiven. Hiwa emigreerde met zijn familie in de jaren negentig van Irak naar Nederland. Hij wilde vanaf dag één graag werken, wat niet mocht, maar ondernemersbloed laat zich door niets en niemand stuiten.
 
De tweede aanwinst is Marco van Westeneng, de trotse eigenaar van Van Westeneng Bestratingen in Duiven. We hadden Marco al een tijdje op de korrel, maar toen hield hij de boot nog af. Onze ambassadeur Walter Willemsen van Autoservice Willemsen op ’t Holland gaf Marco het beslissende zetje.
 
De derde aanwinst is Edwin Kuster van ATAG Verwarming Nederland BV. Hij maakte tijdens onze voorjaarwandeling kennis met MKB Duiven. Dat beviel uitstekend, want vorige week meldde hij zich aan als lid. Edwin woont in Groessen. ATAG Verwarming maakt cv-ketels, warmtepompen en zonneboilers. ATAG Verwarming is gevestigd in Lichtenvoorde.
 
De vierde aanwinst is Sabine Averdonk. Zij heeft onlangs de knoop doorgehakt en kiest voor het fulltime-ondernemerschap. Sabine ondersteunt ondernemers op het gebied van taal, tekst en online-marketing. Ze heeft dat de afgelopen twee jaren gecombineerd met haar baan als leerkracht op de Bernadetteschool in Loo, waar ze het schooljaar met plezier afmaakt. Haar bedrijf heet van VAtotZ. De website is nog in ontwikkeling, maar we willen je toch alvast een eerste indruk geven van wat Sabine voor je kan betekenen.
Direct nadat Sabine de knoop had doorgehakt om fulltime verder te gaan met haar bedrijf stond haar buurvrouw en onze ambassadeur Wendy Stokman bij haar op de stoep. Sabina is de zus van Ernst Averdonk van het gelijknamige aannemersbedrijf en natuurlijk ook lid van MKB Duiven.
 
2. MKB Duiven Helpdesk: rechtszaak tegen advertentieverkopers
Een van onze leden vindt dat hij de dupe is geworden van agressieve advertentieverkopers (niet van de Duiven Post hoor). Zonder zijn toestemming (“Ik ben erin geluisd”) is een advertentie van zijn bedrijf toch geplaatst. Hij heeft daarover gereclameerd maar kreeg nul op rekest en besloot daarop de rekening en aanmaningen ook links te laten liggen. De zaak leek voorbij totdat hij een dagvaarding ontving om begin juli voor de rechter te schijnen. Wie heeft hier ook al eens te maken mee gehad en wie kan onze gedupeerde collega helpen om het op te lossen? Bel me op 0316 – 280 682 en ik breng jullie met elkaar in contact.
 
3. MKB Duiven Helpdesk: Helga Jansen zoekt nieuwe bedrijfsruimte
Helga Jansen van HJ Sport & Voeding is voor haar bedrijf op zoek naar een grotere bedrijfsruimte. Helga is personal trainer, EMS-trainer en voedingsdeskundige. Helga zoekt een ruimte van ongeveer dertig vierkante meter, lezen we in haar nieuwsbrief. Het zou ideaal zijn als ze er ook buiten trainingen kan geven. Heb je een tip voor Helga tip bel haar dan op 06 – 8390 3430.
 
4. MKB Duiven Helpdesk: gezocht twee parasols voor scholen
Contactpersoon Marco Schooten van EHBO-vereniging Duiven, Groessen, Loo en Westervoort (ook lid van MKB Duiven) werkt in het dagelijks leven op een basisschool in Duiven. Namens die school is Marco op zoek naar twee parasols. Wie heeft er parasols over en helpt Marco en de school uit de zon? Marco is bereikbaar op nummer 06 - 8175 8065.
 
5. Onze unieke Koop Lokaal-campagne 1: advertenties
Wat is het toch mooi en dankbaar werk om elke week de Koop Lokaal-advertenties te mogen maken. Dat begint met het benaderen van de vereerde kandidaten en vervolgens de contacten met copywriter Pieter Copier, fotograaf René Nijhuis en vormgever Marco ’t Hart. De afgelopen weken leverde dat weer drie fantastische advertenties op in week 24 met Helga van den Aardweg (Thuvine) en Mettie Geurtsen (Liemerije), in week 25 met Miriam Verheij (Scouting Groessen) en Yvonne van Ravenzwaaij (Scouting Duiven) en deze week met Peter Mekking (Milieuvrienden) en Peggy Blaauw (Go Clean Duiven). Helga, Mettie, Miriam, Yvonne, Peter en Peggy namens ondernemend Duiven hartstikke bedankt voor jullie medewerking. Top!
 
6. Onze unieke Koop Lokaal-campagne 2: promotievideo van Henck en Sendly
We blijven naarstig op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze Koop Lokaal-campagne nog meer impact te geven. Heb je tips en suggesties meld het dan. Zo hebben Henck Pengel van Dogla Media Design en Sendly Reina van SPR Video Productions spontaan aangeboden om gratis ook een promotiefilm te maken over onze Koop Lokaal-campagne. Een perfecte aanvulling. Henck en Sendly hebben inmiddels opnames gemaakt van ondernemers en bestuursleden. We zijn zeer benieuwd naar het resultaat. Iedereen bedankt die aan de video heeft meegewerkt.
 
7. Onze unieke Koop Lokaal-campagne 3: het werkt!
Onze plaatsgenoot Diana van Houten voegt deze week in haar column in de Gelderlander ook een nieuwe dimensie toe aan onze campagne onder de noemer ‘fietsen voor mijn eten’. Diana roept iedereen op om groente voortaan bij lokale telers te kopen. Ik ken ze, al bezoek ik ze met de auto. Maar als je Diana’s goede voorbeeld volgt dan voorspel ik dat je nog nooit zulke lekkere groente hebt gegeten en nooit meer iets anders wilt.
 
8. Carla Staring en Joyce Bosveld winnen de MKB Duiven Rally!
De MKB Duiven Rally is na drie jaar afwezigheid terug en daar zijn we blij mee. Omdat niemand anders het initiatief nam om de rally nieuw leven in te blazen, ging onze commissie B2B er mee aan de slag. De rally van 2021 werd georganiseerd door Robert de Wit, Edwin Tunnissen, Gunther Rosbag en Oscar Grift. Mannen bedankt!
Zondag 13 juni was het zover. Bijna 25 deelnemende teams (het maximumaantal volgens de toen geldende coronaregels) genoten van de rit, die volgens het bolletje-pijltjeprincipe werd verreden. Dat is veel makkelijker dan in voorgaande edities, dus volgend jaar kan iedereen meedoen.
Dat neemt niet weg dat het winnen van de MKB Duiven Rally een ontzettend knappe prestatie is én blijft. De rally werd gewonnen door Carla Staring (deze week stond ze met haar yogacursussen in haar bijzondere yurt-tent in de Duiven Post) en Joyce. Zij wonnen ook de voorlaatste editie in 2019.
Het was helemaal een Loos feestje want het duo dat als tweede eindigde heeft ook zijn domicilie in ‘Het Gooi van de Liemers’: Gerald Berendsen en Caspar Kolk. Ik denk dat ik volgend jaar zelf maar weer ga meedoen om de Loose hegemonie te doorbreken.
 
9. Eervolle Arnhemse onderscheiding voor onze collega Albert van ’t Blik
Albert van ’t Blik runt met zijn collega’s verpakkingsbedrijf PACKcenter, dat vestigingen heeft in Duiven, Zwolle en Almelo. Maar hun hart ligt in Arnhem, want daar werd het bedrijf onder een andere naam (Gelpa) ooit opgericht. PACKcenter Duiven verhuisde een paar jaar geleden van Nieuwgraaf naar een nieuw pand op bedrijventerrein Seingraaf.
Albert geeft zijn ondernemerschap een extra dimensie door heel veel goede doelen te steunen. Voor de Arnhemse Uitdaging is dat aanleiding om Albert een bijzondere onderscheiding toe te kennen: het Arnhems Complimentje. Je leest er alles over in dit artikel uit de Gelderlander. Albert gefeliciteerd met dit bijzondere eerbetoon.
 
10. De nieuwste aanwinst van ons horecaplein: café De Beloning
We hebben er minstens vijf jaar op moeten wachten, maar eindelijk: daar is ie dan: het horecabedrijf in het pand van Lidl. Met De Beloning krijgt het Remigiusplein ook eindelijk de allure van een echt horecaplein met rondom gezellige terrassen en leuke cafés en restaurants. Patricia en Edwin, van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe zaak, die in de Gelderlander van 16 juni en de Duiven Post van 9 juni werd gepresenteerd.
Nu nog tapazrestaurant Mundoz (voorheen Grand Café Remigius en restaurant Jules), dat moet de slagroom op de taart worden. Helaas gaat Mundoz pas na de zomervakantie open.
 
11. Dzien Dobry vanuit het Polenhotel aan Visserlaan
Het Duivense college van burgemeester en wethouders ziet geen bezwaar tegen de komst van arbeidsmigranten in het voormalige kantoor met werkplaats van Woonstichting Vivare aan de Visserlaan. Nou ik kan je verzekeren: de omwonenden wel (inclusief bedrijven) en die gaan helemaal los. De een na de andere protestactie vliegt je op sociale media al om de oren en naar verluidt bundelen boze ondernemers hun krachten.
De nieuwe eigenaar wil in het al zo’n vijf jaar leegstaande pand 75 tot 95 een- en tweepersoonskamers maken. Waarom het college meewerkt aan de komst van het Polenhotel lees je in deze kennisgeving aan de gemeenteraad. Uiteraard schenken de lokale media er ook uitgebreid aandacht aan, zie Duiven Post en Gelderlander. Daar gaat het niet bij blijven, bereid je maar voor op een hete protestzomer.
Weet je hoe je het ‘arbeidsmigrantenprobleem’ ook kunt oplossen? Door onze handen zelf weer uit de mouwen te steken (klik hier).
Maar om de week niet in mineur te eindigen (denk aan ons motto voor dit jaar) een vrolijk Pools liedje van Frans Halsema.
 
12. Anouk de Valois wint prijsvraag uit vorige nieuwsbrief
De markante oud-politicus Jan Schaefer sprak ooit de historische woorden: “In gelul kun je niet wonen”. Anouk de Valois wist dat en won daarmee de prijsvraag uit onze vorige nieuwsbrief. De prijs, het boekje ‘Doe elke dag iets waar je blij van wordt’, hebben we haar tijdens de haringparty overhandigd, maar helaas was de fotograaf er toen nog niet. Die foto houdt ze tegoed. Jan Schaefer had nog een klassieker voor bestuurders en ambtenaren die anno 2021 nog staat als een huis: “Is dit beleid of is hier over nagedacht?” Ik ben benieuwd welk Duivens gemeenteraadslid hier een variant op maakt.
 
13. De pro’s en contra’s van een Broodfonds
In de vorige editie van deze nieuwsbrief brak ondernemer Peter van Minnen een lans voor het fenomeen Broodfonds. Wat dat is lees je op de website www.broodfonds.nl. Peter heeft zich aangesloten bij een Broodfonds en is daar zeer positief over. Onze verzekeringsexpert Tom Lentjes las dat item en klom in de pen voor een goede inhoudelijke reactie. Tom is geen tegenstander van een Broodfonds maar plaatst wel enkele positief kritische kanttekeningen. Lees hier zijn betoog.
 
14. Duiven krijgt meer bedrijventerrein, maar gemeente: denk aan ons mkb’ers
We gaan er zelf niet over, de provincie ook niet, maar klaarblijkelijk heeft de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen (wat is dat voor een club?) beschikt dat Duiven er tien hectare bedrijventerrein bij krijgt, dat is vijf minder dan gevraagd. Dat lazen we in de Duiven Post. Tien hectare is wel een beetje weinig, zou je zeggen voor de economische motor van de Liemers.
Daarnaast blijft het bestuur van MKB Duiven er bij de gemeente Duiven op aandringen om een deel van die tien hectare te reserveren voor lokale mkb-bedrijven die willen uitbreiden. Zo moeilijk is dat reserveren niet (dat hebben we in het verleden ook gedaan met Graafstaete). We hopen dat de gemeenteraad ons daarin steunt, want die vreselijke, lelijke, grote blokkendozen, bouwen ze maar in ’s-Heerenberg, Zevenaar of elders. Bovendien leveren ze nauwelijks werkgelegenheid op. Daarvoor beste bestuurders moet je bij ons mkb’ers zijn.
 
15. Iris Verdugt wint eerste vaatje Duivense Hollandse Nieuwe
Met onze haringparty kwam woensdag 16 mei een symbolisch einde aan de coronabeperkingen. Negen maanden hadden we elkaar niet ontmoet. Onze haringparty was een groot succes, mede dankzij de enthousiaste organisatoren Helmut Teben van Vishandel De Laak en Peter Houthuijzen van Grand Café Bij Welling.
De verloting van het eerste vaatje ‘Duivense’ Hollandse Nieuwe werd dit jaar gewonnen door Iris Verdugt van Europe Seals. Een mooie beloning voor iemand die al meer dan tien jaar aan de verloting meedoet. Iris schonk het vaatje volgens één van de beste MKB Duiven-tradities aan de bewoners en de vrijwilligers van woonzorgcentrum Thuvine en verzorgingstehuis Liemerije. De Parkflat ontbrak dit jaar helaas in dat rijtje. Visboer Helmut sponsorde de extra vis die nodig was om de ouderen van de haring te laten genieten.
De verloting van het vaatje bracht 660 euro op. Dat geld is bestemd voor diverse goede doelen in onze gemeente. Even terugblikken op de haringparty doe je met dit artikel in de Duiven Post.
 
16. Opening nieuwe winkel in Duiven: computerzaak PC-NL
Er was eens een tijd dat de opening van een nieuwe winkel in Duiven de normaalste zaak van de wereld was, maar daar is anno 2021 geen sprake meer van. Daarom vragen we jouw speciale aandacht voor computerspecialist Wilco Lammers van PC-NL. Vorig jaar vestigde hij zijn bedrijf op Centerpoort en nu maakt Wilco de volgende stap: de opening van een computerwinkel in het centrum van Duiven. Wilco neemt zijn intrek in het leegstaande pand, waar tot voor kort de Bruna was gevestigd. De opening is gepland voor zaterdag 10 juli. Wilco veel succes.
 
17. Enquête MKB Duiven over coronamaatregelen gemeente Duiven
In coronatijd heeft het bestuur van MKB Duiven met wisselend succes herhaaldelijk bij het Duivense gemeentebestuur gewedijverd voor passende maatregelen om de coronapijn bij ondernemend Duiven te verzachten. Maar wat moet er gebeuren nu het er hopelijk naar uitziet dat we het ergste van de coronapandemie hebben gehad?
We willen graag weten wat jij er van vindt en daarom houden we een enquête, waarover je deze week een mailtje hebt ontvangen. Gezien het belang roepen we al onze leden op om die enquête in te vullen. Er zijn binnen een paar dagen al 66 reacties. Dat is een goede score, maar wij zijn MKB Duiven, dus dat kan beter.
De resultaten worden aangeboden aan de Duivense gemeenteraad. Ik heb burgemeester Hieltjes al over de enquête geïnformeerd en hij is net als wij zeer benieuwd naar de resultaten van ons ambitieuze onderzoek. Kortom: vul in die enquête!
 
18. Nog één keer: open dagen van beeldend kunstenaar Will Schropp in zijn oude atelier
Beeldend kunstenaar Will Schropp (ook lid van MKB Duiven) houdt zaterdag 10 juli, zondag 11 juli, zaterdag 17 juli en zondag 18 juli van 11.00 tot 17.00 uur open dagen in zijn atelier bij boerderij ’t Hoge Veld aan de Rijksweg 62 in Duiven. Will heeft landelijk furore gemaakt met zijn houten beelden. Een bezoek is dit keer extra de moeite waard, want het is voor het laatst dat de beelden van Will in de oude stal (al 22 jaar zijn werkplaats) en op het authentieke boerenerf te zien zijn. De markante boerderij wordt voor de Duivense verandering eens een keer niet gesloopt maar prachtig opgeknapt voor de huisvesting van jongeren met autisme. Will mag ook blijven en krijgt er een nieuwe werkplaats. Bekijk de filmpjes van Wills huidige karakteristieke atelier op www.houtenbeelden.nl.
 
19. Ere-insigne gemeente Duiven voor AED-promotor Werner Willems
Burgemeester Huub Hieltjes heeft zich woensdagavond van zijn beste kant laten zien. Namens de inwoners van onze gemeente verraste de burgervader oud-voorzitter Werner Willems van de Stichting AED-netwerk Duiven Groessen Loo met een bijzondere blijk van waardering voor zijn jarenlange inspanningen voor de totstandkoming van het AED-netwerk.
Hieltjes reikte aan Werner het ere-insigne van de gemeente Duiven uit. Het was voor het eerst in jaren dat het ere-insigne werd toegekend. De burgemeester sprak lovende woorden. “We hebben het besproken in het college en met de fractieleiders en iedereen was het er mee eens: als iemand het verdient, dan is het Werner. Met het AED-netwerk worden mensenlevens gered en jij hebt velen gestimuleerd om vrijwilliger te worden. Mensen zoals jij hebben we nodig in ons dorp.” Werner heeft de voorzittershamer overgedragen aan Rob Snijders.
 
20. Golfen in Horsterpark
Hardlopend moet je in het Horsterpark op de verharde paden blijven, want anders struikel je geheid in de vele holen en gaten. Maar toch is ons verder prachtige park op vrijdagmiddag 3 september het decor van de derde editie van het Horsterpark Golf Open-toernooi. De organisatie is in handen van Rotary Duiven, die ‘golf-pro’ Hans Willems heeft ingezet voor de promotie van het evenement. Wie zijn of haar drukke dagelijkse beslommeringen even wil ontvluchten, kan zich opgeven bij mede-organisator Sylvia Verhaar via rotary-duiven@ziggo.nl. De opbrengst is voor lokale goede doelen.
 
21. Activiteitenprogramma MKB Duiven 2021 (onder voorbehoud natuurlijk)
- Juni: opnames promotiefilm Koop Lokaal-campagne.
- Donderdag 8 juli 8.00 - 10.00 uur: netwerk-ontbijtbijeenkomst MKB Duiven met drie ‘lokale’ gastsprekers, Brasserie Een Mooie Dag.
- Woensdag 21 juli 19.00 uur: ledenvergadering MKB Duiven, zaal Gieling.
- Woensdag 21 juli 20.30 uur: gastspreker Annemarie van Gaal, zaal Gieling en buitenterras.
- Donderdag 9 september (direct na de vakantie): Duivense ondernemersmanifestatie met uitreiking van de Duivense ondernemersprijzen van 2020, zaal Gieling.
- Zondag 5 september: grand prix Formule 1 in Zandvoort, iets op ons horecaplein?
- Zondag 12 september: fietstocht Liemers Fietsen en commissie vitaliteit en welzijn van MKB Duiven.
- Vrijdag 17 september: onthulling kunstwerk Maarten van der Geest op rotonde Rijksweg/Van Dorth tot Medlerstraat.
- Zondag 26 september: manifestatie Duuve Te Gek! met MKB Duiven-plein.
- Donderdag 14 oktober: uitreiking eerste duurzaamheidsprijs van MKB Duiven en Ondernemend Westervoort.
- Dinsdag 16 november: met MKB Duiven naar Nederland–Noorwegen (WK-kwalificatiewedstrijd).
- Vrijdag 19 november: Dag van de Ondernemer.
- Dinsdag 7 december: Jaarafsluiting MKB Duiven in restaurant ’t Raedthuys
- Zaterdag 18 december: kerstborrel op de ijsbaan.
- Vrijdag 15 april 2022: vrijdagmiddagborrel op deze historische dag.
 
22. De muziekkeuze van deze week
Je hebt het al gelezen: het Remigiusplein wordt een steeds mooier horecaplein waar horecaminnend Duiven (en daar hoort uw voorzitter ook bij) harstikke blij mee is. Afgelopen zaterdag was de eerste zaterdag waarop de restaurants en cafés tot na middernacht mochten openblijven en het was fantastisch: mooi weer, gezellige en goed gevulde terrassen, heerlijke hapjes en drankjes, genietende gasten en dat allemaal in ons eigen dorp. Zegt het voort!
Maar ook voor de vrijdagmiddagborrel is er geen betere locatie. We zijn wat later vandaag omdat we de eer hebben om de laatste nieuwe aanwinsten van MKB Duiven hun welkomstpakket te mogen overhandigen, maar zet deze klassieker van Rowwen Hèze maar vast op.
 
Dat was het voor deze week, de 37ste editie van onze Coronacrisis Update. Ruim een jaar geleden, in maart 2020, heb je de eerste ontvangen. Heb jij ook tips, nieuwtjes en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n zeshonderd collega-ondernemers in de gemeente Duiven en de leden van de Duivense gemeenteraad wilt delen, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis.
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht