U bevindt zich hier: Home > Nieuws > CoronaCrisis Update nummer 39, vrijdag 27 augustus

CoronaCrisis Update nummer 39, vrijdag 27 augustus

Geplaatst op 27 aug
1x bekeken
CoronaCrisis Update nummer 39, vrijdag 27 augustus

Ik hoop dat iedereen van een welverdiende vakantie heeft genoten.
 
De vakantie loopt ten einde en dus hebben we ook weer tijd om onze veelgelezen onlinenieuwsbrief te maken. En meteen ook dient de eerste grote bijeenkomst van MKB Duiven zich aan: de uitreiking van onze prestigieuze ondernemersprijzen van 2020 op donderdag 9 september in zaal Gieling in Groessen. Die datum is gekozen zodat alle genomineerden ondanks hun vakantieperikelen aanwezig kunnen zijn.
 
Het gaat om de Rabobank Arnhem en Omstreken Duivense ondernemer van het jaar en de Spiegel & Reflex Duivense starter van het jaar. De prijzen worden uitgereikt door burgemeester Huub Hieltjes en Henk en Daniëlle Vuulink, die in 2019 Duivense ondernemer van het jaar waren.
 
De opzet van de avond is identiek aan de nieuwjaarsreceptie met dien verstande dat mijn nieuwjaarsspeech over de datum is en derhalve van het programma is geschrapt. Maar we beginnen wel het uitreiken van het welkomstpakket aan ons laatste nieuwe lid. Die ‘deus’ is niet meer weg te denken bij MKB Duiven.
 
Gastvrouw is dit keer weer Jacqueline Reijers.
 
Komt allen, zou ik zeggen. Het is niet alleen een hartstikke gezellige bijeenkomst, maar jouw aanwezigheid is ook een eerbetoon aan de acht collega’s die zijn genomineerd. Vanmorgen heb je nog een herinneringsmail ontvangen om je aan te melden. Doe dat!
 
De zaal biedt coronaproof plaats aan 160 gasten en zoveel inschrijvingen zijn er nog lang niet, bovendien kunnen we ook gebruik maken van het terras waar je de uitreiking kunt volgen op een groot ledscherm.
 
En dan nu de gebruikelijke mededelingen, tips en wetenswaardigheden (zestien deze keer) van, voor en door je collega’s bij MKB Duiven waar je blij van wordt.
 
1. Welkom bij MKB Duiven: Daan van de Schepop en Geert Smits
Daan van de Schepop (27) past in de trend dat steeds meer jonge ondernemers lid worden van MKB Duiven. Op het gebied van auto’s (techniek, onderhoud en verkoop) maak je hem niets meer wijs. Zijn commerciële talent stimuleerde hem om Autocentrum Daan te beginnen, eerst bij het bedrijf van zijn vader Frank en sinds kort in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ratio. Daan koopt auto’s in, knapt sommige op en verkoopt ze weer. De eerste drie maanden maar liefst tweehonderd stuks, wat een superstart! Daan is een verkoper pur sang. Bij de overhandiging van ons welkomstpakket werd de voorzitter meteen gevraagd of hij zijn oude Mercedes wilde inruilen voor een Audi (het liefst handelt Daan in Audi’s). Collega-bestuurslid Rien Boskeljon staat al op zijn klantenlijst, maar die ‘verkocht’ op zijn beurt het lidmaatschap van onze mooie vereniging aan Daan.
Was Geert Smits niet onlangs met pensioen gegaan? Dat klopt. In 2006 begon Geert met zijn compagnons Jan Visker en Marcel Brangert JMG Accountancy, aan de Zilverschoon in Duiven. Jan uit Diepenveen en Marcel uit Arnhem zetten het bedrijf nu voort en hoewel ze geen speciale band met Duiven hebben, blijven ze gewoon lid van MKB Duiven. Klasse! En Geert? Die is nu lid op persoonlijke titel. Dat houdt vooral verband met de functies die hij bekleedt bij diverse verenigingen en instellingen in Groessen. In die hoedanigheid is het erg handig om korte lijntjes te hebben met het lokale bedrijfsleven. Dus is pensionado Geert weer in ons midden en overhandigden de Theo’s uit het MKB Duiven-bestuur hem de deus. Geert is trouwens de trotse vader van vormgeefster Sanne Smits, die de prachtige Liemerse vlag heeft ontworpen. Sanne kan helaas geen lid worden, want ze woont in Zevenaar en daar is haar bedrijf ook gevestigd, maar als introducee van Geert gaan we haar ongetwijfeld ontmoeten bij MKB Duiven.
 
2. MKB Duiven Helpdesk: Walter Willemsen zoekt bedrijfsruimte
Zo’n anderhalf jaar geleden verwezenlijkte Walter Willemsen zijn ondernemersdroom van een eigen bedrijf met Autoservice Willemsen aan ’t Holland 35. Walter is gespecialiseerd in Volkswagen en Audi, daarnaast kun je met elke auto bij deze vakman terecht. De zaken gaan gelukkig goed. Zo goed dat Walter op zoek is naar een grotere bedrijfsruimte. Hij wil wel heel graag op bedrijventerrein ’t Holland blijven. Wie kan Walter helpen bij zijn zoektocht naar een nieuw pand (huur of koop)? Je kunt hem bellen op 0316 – 785 089.
 
3. Ga zondag lekker hardlopen in het Horsterpark!
Ook voor alle sportievelingen bij MKB Duiven of zij die dat willen worden (jong en oud, hardlopers en trimmers) wordt zondagmorgen in Duiven in het Horsterpark een relaxte loop gehouden: de Bert Timmer Memorial Loop van de Duivense hardloopgroep FRoS. Om 10.30 en 11.00 uur voor de jeugd en om 11.30 uur (10 kilometer) en 13.00 uur (5 kilometer) voor volwassenen. Kies je afstand en doe mee. De organisatie is perfect, net als het parcours. Ik ben er ook om samen met mijn hardloopmaatje Mido, mijn hond, mee te doen. Ga voor informatie en inschrijving naar: www.btml.nl.
 
4. Financiën op orde na de coronacrisis? Gebruik deze checklist
Volgens onze overheid is het einde van de coronacrisis in zicht. Ik heb mijn twijfels, maar ik wil geen spelbreker zijn want bij MKB Duiven zijn we blij met elk positief bericht. Blij zijn is tenslotte ons motto dit jaar. De nieuwsbrief van de Kamer van Koophandel bevat deze week een checklist om te beoordelen hoe je er financieel voorstaat en welke maatregelen je kunt/moet nemen.
 
5. Let op collega’s: energielabel C is vanaf 2023 verplicht voor kantoren groter dan honderd vierkante meter
Collega-bestuurslid Jeroen Willems, die in het dagelijks leven samen met zijn broer Willems technisch adviesbureau runt, weet alles van energiebesparende maatregelen in gebouwen. Hij maakt ons attent op een overheidsmaatregel waarmee je te maken krijgt als jouw kantoorgebouw groter is dan honderd vierkante meter. Dan moet je in 2023 energielabel C of hoger hebben. Je leest er alles over in dit artikel uit de nieuwsbrief van de KvK. Jeroen bedankt voor de tip! Je kunt onze commissie duurzaamheid bellen als je meer over wilt weten over energiebesparende maatregelen. Contactpersoon is Jeroen: 0316 – 261 560.
 
6. Herman Holtes, vechter voor erkenning van mensen met dementie
Herman Holtes is franchiseondernemer (mooi woord) van Home Instead Thuisservice in de Liemers. Dat bedrijf verleent niet-medische dienstverlening aan ouderen die nog zelfstandig wonen. Daar is steeds meer vraag naar.
Herman en zijn collega’s worden ook steeds vaker geconfronteerd met cliënten met een vorm van dementie. Dat heeft hem aan het denken gezet en daarom pleit Herman voor meer aandacht voor herkenning en vooral erkenning van mensen met dementie. Hij doet dit vooral om te voorkomen dat er veel te veel wordt gevraagd van mantelzorgers, want als die de zorg niet meer aankunnen is er pas echt een probleem. Lees alles over Hermans nobele beweegredenen in dit artikel in de Duiven Post.
 
7. Er is een ‘preventieakkoord’ en jouw hulp is dringend gewenst
De gemeenten Duiven en Westervoort zijn bezig met een preventieakkoord over gezondheid en dat heeft ook de aandacht getrokken van onze commissie vitaliteit en welzijn. Wat het preventieakkoord behelst, citeer ik uit een mailtje van de gemeente Duiven: “Dit preventieakkoord is een lokaal plan gericht op het stimuleren van een gezonde leefstijl. Het lokale preventieakkoord gaat met name om het verminderen van roken en meeroken, het stimuleren van een gezond gewicht en het tegengaan van problematisch alcoholgebruik. Deze thema’s worden gezien als belangrijke pijlers voor onze gezondheid.”
Onze commissie vitaliteit en welzijn vraagt jouw medewerking om een vragenlijst over het preventieakkoord in te vullen. Die lijst vind je in dit mailtje onder digitale uitvraag. Bedankt alvast voor je medewerking.
 
8. Dank voor je stem: Hornbach Duiven ‘wint’ verkiezing beste bouwmarkt van Nederland
Het is ons gelukt: voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben we er mede voor gezorgd dat team Duiven van Hornbach de meeste stemmen heeft gekregen bij de verkiezing van beste bouwmarkt van Nederland, die door Hornbach glansrijk werd gewonnen. Nu is Hornbach ook verreweg de grootste bouwmarkt van Nederland en maken ze ook veel reclame voor de verkiezing. Daarom is de onderlinge competitie tussen al die Hornbachvestigingen veel belangrijker, want het zijn de klanten die hun blijk van waardering laten zien. Ik wil team Hornbach graag feliciteren met hun prachtige resultaat en onze leden bedanken die na de oproep van vestigingsmanager Peter Vuijk in deze nieuwbrief op Hornbach hebben gestemd.
 
9. Wat te doen bij langdurige klachten na corona
Ik klop het af want ik heb in mijn bedrijf nog niet met corona te maken gehad. Maar wat moet je als werkgever doen als het herstel van corona bij je collega maar niet wil vlotten, Long (langdurige) Covid noemen ze dat. Dat is een serieus probleem want 10 procent van de coronapatiënten (niet die in het ziekenhuis hebben gelegen) houdt klachten. Wat je dan kunt/moet dan las ik in dit artikel de nieuwbrief van mijn arbodienst ArboNed.
 
10. Vanaf 1 juli nieuwe spelregels bij overvalalarm
Van specialist Van de Pavert Beveiliging ontvingen we deze informatie over de nieuwe werkwijze van de politie bij overvalmeldingen. Vroeger kwam de politie meteen in actie bij overvalmeldingen via particuliere alarmcentrales. Maar in 99 van de 100 gevallen bleek het vals alarm. Daar is de politie klaar mee. Vanaf 1 juli moeten particuliere alarmcentrales de meldingen eerst ‘verifiëren’. Pas als sprake is van een daadwerkelijk overval rukt de politie uit.
De belastingdienst bedacht ooit de slogan ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker’, maar vergat erbij te zeggen: voor onszelf. Nog effe en we moeten de overvallers zelf arresteren. In deze folder wordt de nieuwe aanpak van overvalalarm uiteengezet en toegelicht.
 
11. De productie van MKB Nieuws nummer 66 is bijna gereed
De eerstvolgende uitgave van ons verenigingsblad MKB Nieuws nadert zijn voltooiing. Het blad wordt de dag na de uitreiking van de ondernemersprijzen afgerond, zodat het medio september kan worden bezorgd bij ruim 2100 bedrijven in onze gemeente. Doordat een geplande special van vier pagina’s niet doorgaat, is er ruimte vrijgekomen voor enkele advertenties. Heb je daar belangstelling voor, neem dan contact met Dianne de Geus (06 – 1817 0579 of ondergetekende (0316 – 280 682).
 
12. Mailstress: bang voor je eigen inbox na de vakantie
Vakantie voorbij, je kunt weer lekker aan de slag. Goed gemutst zet je de computer aan, maar dan begint de ellende. Je inbox zit bomvol en de lol is er meteen af. In de Gelderlander lazen we daar een interessant artikel met goede tips over, dat we graag onder je aandacht brengen.
 
13. Geen MKB Duiven-plein tijdens Duuve Te Gek op zondag 26 september
Helaas doen we dit jaar niet mee aan de grote jaarlijkse Duivense manifestatie Duuve Te Gek, als die dit keer wel kan doorgaan. De afgelopen twee edities werden afgelast wegens slecht weer (dat niet kwam) en corona. We hebben moeten afzeggen omdat we geen organisator meer hebben voor het ambitieuze MKB Duiven-plein met vele activiteiten. Edwin Tunnissen regelde bijna alles voor de twee afgelaste edities, maar hij is nu natuurlijk druk met zijn eigen zaken Brasserie Een Mooie Dag en café De Beloning.
 
14. Zondag 5 september Max in Zandvoort, zondag 12 september zeepkisten in Groessen
Zondag 5 september is de lang verwachte Formule 1 Grand Prix van Zandvoort (als het van altijd bezwaarmakend Nederland mag). Een week later (zondag 12 september) is ook Groessen het decor van een spektakel op vier wielen: de eerste Groessense zeepkistenrace. Begonnen als een geintje van Groessense carnavalswagenbouwers is nu een officiële stichting opgericht, lazen we vorige week in de Duiven Post. MKB Duiven-collega Marco Roordink is één van de initiatiefnemers, Liemers Fietsen is één van de sponsors.
Plaats van handeling is het viaduct in De Aa. Er wordt gereden van 13.00 tot 17.00 uur door jong en oud. Wil je meedoen, bel dan Marco (06 – 5474 1525) of kijk op de website van de stichting.
 
15. Activiteitenprogramma MKB Duiven (onder voorbehoud natuurlijk)
- Donderdag 9 september: Duivense ondernemersmanifestatie met uitreiking van de Duivense ondernemersprijzen van 2020, zaal Gieling.
- Zondag 12 september: fietstocht Liemers Fietsen en commissie vitaliteit en welzijn van MKB Duiven.
- Vrijdag 17 september: onthulling kunstwerk Maarten van der Geest op rotonde Rijksweg - Van Dorth tot Medlerstraat
- Donderdag 14 oktober: uitreiking eerste duurzaamheidsprijs MKB Duiven en Ondernemend Westervoort.
- Dinsdag 16 november: met MKB Duiven naar WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Noorwegen.
- Vrijdag 19 november: Duivense Dag van de Ondernemer met gastsprekers burgemeester Huub Hieltjes en de Duivense ondernemer Hans Rijntalder van Pondera, dat de grootste windturbine ter wereld heeft gebouwd.
- Dinsdag 7 december: jaarafsluiting MKB Duiven in restaurant ’t Raedthuys.
- Zaterdag 18 december: kerstborrel op de ijsbaan.
- Vrijdag 15 april 2022: vrijdagmiddagborrel op deze goudomrande dag in de geschiedenis van MKB Duiven.
- Ergens in 2023: jubileumfeest 25 jaar MKB Duiven.
 
16. De muziekkeuze van deze week: hommage aan Charlie Watts
Maandagavond rond een uur over zeven werden veel popmuziekfans opgeschrikt door het bericht dat Charlie Watts, de drummer van de Rolling Stones, was overleden. Watts werd 80 jaar. Als drummer was hij een levende legende, zo zag hij er volgens mij de laatste jaren ook uit achter zijn drumstel.
Charly Watts was een van de beste drummers ter wereld. Kijk maar naar deze hommage. En dadelijk bij de vrijdagmiddagborrel kun je natuurlijk urenlang hits van de Rolling Stones draaien, maar dit is een van mijn favorieten.
 
Dat was het voor deze keer, de 39ste editie van onze Coronacrisis Update. In maart 2020 heb je de eerste ontvangen. Heb jij ook tips, nieuwtjes en wetenswaardigheden die je via deze veelgelezen onlinenieuwsbrief met zo’n zeshonderd collega-ondernemers in de gemeente Duiven en de leden van de Duivense gemeenteraad wilt delen, mail dan naar MKB Duiven (info@mkbduiven.nl) of bel me even: 0316 – 280 682.
 
Samen komen we door de crisis.
 
Met vriendelijke groet,
Theo de Reus, voorzitter MKB Duiven.Terug naar overzicht

Aankomende activiteiten

Sponsors bedankt voor het mogelijk maken van activiteiten van MKB Duiven

Café de Beloning - de Beloning Gieling Groessen Websites MKB Duiven KP Design Raedthuys Duiven Proeflokaal Duiven
Pronto Print SNS Bank Ronald Gerressen Totaal Vastgoedonderhoud BV Welling Rabobank
Brasserie Een Mooie Dag Ten Donkelaar Administratie & Advies Media Markt Duiven De Reus communicatie & Publiciteit Europe Seals BV
Personeel Direkt Payroll Services & Uitzendorganisatie Spiegel & Reflex Duivens Nieuwsblad Intratuin Duiven Lift Products
visspecialist de laak ING Duiven Intratuin Duiven Dorigo Rosbag | Raamfolie en Reclame Grip accountants en adviseurs
Accountantskantoor Arnhem | Mulder Arnhem ICT@WORK Belastingadviesburo H. Elsinga hotelgieling
Rabobank